Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Simyacı, Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun en ünlü eserlerinden biridir. Dünya çapında milyonlarca insanın en sevdiği kitaptır. Gençler hayalperesttir, hayal kurmaktan korkmazlar, her şey onlara açıktır. Ancak zaman geçtikçe gizemli bir gücün yönlendirmesiyle hayallerini gerçekleştiremezler. "Bir insanın tek gerçek görevi, kaderini ve hayalini gerçekleştirmeye çalışmaktır. .» - diyor Coelho. Zaten bir kült haline gelmiş olan bu roman, okurunun hayatını değiştirebilecek nitelikte bir eserdir.
"Simyacı" kitabının sembolik olduğunu ve tek bir kurgu kelimeye izin verilmeyen "Mag'in Günlüğü"nden bu yönüyle farklı olduğunu okuyuculara şimdiden söylemek zorunda olduğumu hissediyorum. Hayatımın on bir yılını simya çalışmaya adadım. Sihire ilk adımlarını atan herkes için demiri altına çevirmek ya da Sonsuz Yaşam İksiri'ni bulmak çok caziptir. İksirin üzerimde çok güçlü bir etki bıraktığını itiraf etmeliyim, çünkü Tanrı'nın varlığını fark edip hissedene kadar her şeyin sonsuza kadar biteceği fikri benim için dayanılmazdı. Bu nedenle, dünyadaki yaşamımızı yıllarca uzatabilecek bir çözüm yaratma olasılığını duyduktan sonra, kendimi bu iksirin hazırlanmasına adamaya karar verdim.
O zamanlar yetmişli yılların başıydı, büyük toplumsal değişimlerin yaşandığı bir dönemdi ve henüz simya alanında ciddi bir çalışma yoktu. Bu kitabın kahramanlarından biri gibi ben de paramı yabancı kitaplar almaya, zamanımı da onların karmaşık sembolik dilini öğrenmeye harcadım.