Simyacı (Mini Kitap)

Paulo Coelho

2019 17. kitabı
En güzel kitaplardan biri bence İnsana varlığının sebebini sorgulatıyor ve aynı zamanda hayatta önümüze çıkan engellerin ve zorlukların anlamını öğrenmemize yardımcı oluyor. Her sayfasında merak uyandıran ve dikkat edildiğinde ders niteliğin. Kitabın felsefesi kader ve inanç konuları üzerine iyi bir kitap Seni seviyorum, çünkü bütün evren sana ulaşmam için işbirliği yaptı. Gibi sözlerin içinde barındırdığı güzel bir serüven.
2019 60. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2019 21:26
Santyaqo adlı bir gencin bir ruyasi ve bu ruya nedeniyle başına gelenlerden bahs ediyor.hazina bulmak için Misira gelen gencin başına gelenler ,tanistigi kral,simyaci onların konusmalari cok guzel.Cok guzel bir kitab.okumanizi tavsiye ederim
yüreğini dinlemeyi unutma!
2020 22. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2020 14:48
Her şey bir düşle başlar. Yaşam da öyle değil midir? Çoban santiago'nun iki kez aynı düşü görmesi ile. Sonra yaşlı bi kralla tanışması ve kralın hayatına dair garip detaylar vermesi ve billuriye dükkanını kusursuzlaştırması, çölde fatıma'ya aşık olması, simyacı ile karşılaması ve Mısır piramitlerine yolculuk... Konusu, anlatımı ve sürükleyici kimliği ile imrenerek okudum her cümlesini. Farklı ufuklarda görüşücez der gibiydi adeta kitap. Yakın zamanda Çoban Santiago'nun hayatına yolculuk etmeniz dileğiyle.. Keyifli okumalar diliyorum...
Simyacı
2020 4. kitabı
Kitap Ispanyada yaşayan sıradan bir çoban olan Santiego'nun bir hazine bulmak amacıyla Mısıra, Piramitlere doğru yaptıgı yolculuğu konu almaktadır. Bu yolculuk sırasında Santiego birçok -mutluluk, evrenle iletişim kurmak gibi- mistik soruya cevap bulmaktadır. Birçok kişiyle tanışıp hayatına yeni şeyler eklemektedir. Aradığı her şeyi bu yolculuk sırasında bulacaktır. Poulo Çoelho'nun okuduğum ilk kitabıydı. Kitap son derece akıcı bir çırpıda okuyabileceğimiz güzel bir olay örgüsüyle yazılmıştı. Bazı insanların kitabı çok abarttığını fark etti. Kitap güzeldi ama abartılıcak kadar değil. Bunun yanında kitabın çok farklı bir havası olduğunu inkar edemem. Hissettirdikleri farklıydı. Okumanızı tavsiye ederim. İnanın birşey kaybetmessiniz. Okuyun...🌬
Simyacı (Mini Kitap)Paulo Coelho · Can Yayınları · 2018246,6bin okunma
Öznel yargılar ve spoiler içerir.
2019 26. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2019 18:32
Endülüslü Santiago’nun İspanya’dan Mısır’a uzanan yolcuğuna, yolculuk sırasında başına gelen olaylara ve insanlara tanıklık ediyoruz Simyacı kitabında. Okuduğumuz her cümleden farklı farklı anlamlar çıkarabileceğimiz, farklı hayat felsefesi edinebileceğimiz bir edebiyat eseri diyebiliriz. Övgüleri ve yeterli sevgiyi hak eden, “Mutluluk nedir?” sorusuna değişik cevaplar çıkarabileceğimiz, doğayı kendi dilinden dinleyebileceğimizi gösteren ve öğreten, ilk defa bu denli düşündüren bir eser. Kapağında yazılı olan “Simyacı’yı okumak, herkes uykudayken şafak vakti uyanıp güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.” sözünü karşılar nitelikte. Tavsiye ve hediye edilebilecek bir kitap. Okuyacak arkadaşlara iyi okumalar dilerim.
Simyacı (Mini Kitap)Paulo Coelho · Can Yayınları · 2018246,6bin okunma
Hayata bakış çizgimiz nasıl olmalıdır.
2020 4. kitabı
Hayata bakış açınız ne olursa olsun o bakış açınızın gerçekleşmesi için kendi yolunuzdan, umudunuzdan asla vazgeçmeyin. Bundan yıllarca sene önce nasılki insanoğlu simya konusu için simyacı olarak düşünmüşler isede sonra da bu arzu ve istekle insanoğlu kimya olayına evrilmiştir. Kimyager olarak hayatlarına devam etmişler ve evrenin aslında atomlardaki sırlardan oluştuğu konusuna yönelmişlerdir. Öyleyse, Felsefe Taşı ile Ebedi Hayat İksiri'ni arayan Simyacılar gibi ve son zamanlarda hızla gelişen dünyada kimyagerlerin atom altı parçacıklardaki sırrı arar gibi bizde hayat çizgimizi(akıbetimizi) her zaman aramalı ve onun için çaba göstermeliyiz.
2019 7. kitabı
Okunma: 10 Mart 2019 16:10
Bir insanın kişisel gelişim kitapları okumasındansa bu kitabı okumasını tavsiye ederim. Fatih’in dediği gibi imkanın sınırlarını görmek istiyorsan imkansızı zorlaman lazım, tamda kitap bunu ifade ediyor. Kitabın şu sözüyle noktalıyorum; Bir iş yapmaya karar verirsen bütün evren senin için iş birliği yapar.:)))
2018 43. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2018 00:58
Ve kitap der ki düşler görün sizi dünyanın bir ucundan diğer ucuna götürecek olsa da , kararlar alın bunların bedeli olacak, onları ödeyin, ulaşmak istediğiniz yere gidin. Kitapta kişisel yaşamın gerçekleştirilmesi anlamında bir son ortaya konulmuştur. Sade, anlaşılır, öğretici, düşündürücü bir dille yazılmış. Kitabın kahramanı Santiagonun çölle,rüzgarla ve güneşle konuşma sahneleri aynı zamanda masal havasında fakat dini öğelerden de beslendiği için de gerçekci tavrı ile karşımıza çıkıyor. Güneşe rüzgara ve çöle hükmedebilir bir hale geliyor bizim çoban. Özellikle rasyonel düşünmenin ötesinde inanç mekanizması ile anın içinde olması ve bir gaye ile yoluna devam etmesi bu kadar popüler bir kitap olmasına sebep vermiş olabilir. Keyifle okuyacağınız bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Eğitim
Simyacı
2020 1. kitabı
Kişisel menkıbelerimize giden yolda yüreğimiz yorulur,acı çeker ama eğer ki bizim olan kişisel menkıbemizin izinden gidiyorsak yüreğimiz acı çeksede bize her zaman yardımcı olur. Yazar amcamız bu konu üzerinde çok durmuş. Ve ben de sınava hazırlanma dönemimde olduğum için bu kitapta kendimi buldum. Artık yapamıyorum dediğim yerdeydim fakat bu kitabı okuduktan sonra ne kadar zorluk çekersem o kadar güzellik yaşayacağımı buldum. Yanı başımda bulunan hazineyi bile ne kadar zorluklar çekerek bulabileceğimizi bize gösteren Simyacı kitabı, ne olursa olsun pes etmemeyi ve hedeflerinize giden yolu bırakmamayı söylüyor. Ve hedeflerimize giden yolda ölmenin bile ne kadar güzel olduğu gözler önüne seriyor. Kitapta aşk da çok güzel işleniyor. Kişisel menkıbelerimize giden yolda aşkın bir engel olmayacağını eğer oluyorsa gerçek aşk olmadığını söylüyor. Her yaştan kişinin okuyabileceği ve sonucunda çıkartıcakları sonucun insanı geliştirdiği bir kitap. Herkes okusun. Ve kişisel menkıbelerine giden yolda güç kazansın. Yalnız unutmayın her güçlü kazanmaz
2020 4. kitabı
Çok sürükleyici ve bir o kadar da düşündürücü. Kitabı okumayı bitirdikten sonra bu dünyaya geliş amacınızı sorgulamaya başlıyorsunuz. "Bir kitap okudum ve hayatım değişti" denebilecek kitaplardan. Unutulmayacak bir eser.

Paulo CoelhoYazar · 41 kitap
Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compestela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır. Elif adlı romanı, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır. Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçumuz Mete Gazoz'a adadı.