Ölü Ruhlar Ormanı

Orijinal Ülke:
Fransa

2025 271. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 20:52
Atmosfer tek kelimeyle boğucu. Sisli ormanlar, hafızaya kazınan vahşet sahneleri ve akıl hastanesinin o tedirgin edici havası. Her satırda Grangé’nin ustalığı hissediliyor. Okur olarak, gerçekle kurgu arasındaki çizgi sürekli bulanıklaşıyor. Gerçekten en korkunç olan nedir?” sorusu kafanın içinde yankılanıp duruyor. Ama itiraf etmeliyim ki bazı bölümler gereğinden fazla uzatılmış, tempo yer yer düşüyor. Grangé’nin detaylara olan tutkusu, hikâyeyi zaman zaman fazlaca zorluyor. Yine de tüm bu karmaşaya rağmen, kitap sizi içine alıyor ve elinizden bırakmakta zorlanıyorsunuz. Eğer zihinsel olarak biraz sarsılmaya hazırsanız, bu kitap sizi fazlasıyla doyurur. Ama sakin bir polisiye arıyorsanız, bu ormana hiç adım atmasanız da olur.
Ölü Ruhlar OrmanıJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 20247,5bin okunma
2026 17. kitabı
Fransa’da üç şeytani olayın peşinde kitabın ilk yarısını bitirdikten sonra gerçeğın peşinde Nikaragua, Guetamala Salvador ve nihayet Arjantin’e uzanan serüven kitabın kalan kısmını oluşturuyor. Çok ilginç bilgiler ve gerçeklikler (siyasi, coğrafi, kültürel) tamamen kurgu bir çoklu kişilik bozukluğunun eşliğinde işleniyor. Otizm ile ilgili göndermeler ise 2009 yılında otizmin henüz tam anlaşılamamış olduğunu gözler önüne seriyor.
İnanılmaz bir gerilim/macera romanı
2026 1. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 20:52
Grangé ile tanışma kitabım. Nasıl kitaplar yazdığını daha önceden duymuştum. Beğeneceğimi tahmin etmiştim ama bu kadar çok beğeneceğimi hiç düşünmemiştim. Sorgu yargıcı olan ana karakterimiz Jeanne Korowa resmi olarak kendisine verilmemiş seri katil cinayetlerini çözmeye çalışır. Konu ile ilgili bir şeyler yazarsam büyük spoiler verecek gibi hissediyorum. O yüzden sadece kitabın ne kadar sürükleyici, soluk kesici olduğundan bahsetmek istiyorum. Yalan yok son 20-30 sayfada tamam katili bulmaya çok yaklaştılar daha ne yazdı bu yazar diye düşünürken çok büyük bir ters köşe ile karşılaştım. Kitapta arkeoloji, paleoantropoloji, psikoloji gibi bir çok bilim dalından esintiler var. Bu tarz gerilim/polisiye/macera okumayı seviyorsanız kitaba bayılırsınız. Grangé ile bu kitapla tanışmış olmaktan çok memnun kaldım.
2026 5. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 00:00
Kitabı sadece okumadım, resmen her sayfasını yaşadım... Gerçekten de yazarın neden bu kadar çok sevildiğini çok çok daha iyi anladım. Sisle Gelen Yolcu kitabını çok iyi bulmuştum ama bu onu da geçti. Gerçekten o kadar gerildim ki okurken, her an bir şey olacakmış, sanki katil arkamda belirecekmiş gibi hissettim hep. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum... Yazarın kitaplarında güçlü, pes etmeyen, aklını kullanabilen kadın ana karakterler yazması da ayrıca hoşuma gitti. Genelde polisiye tarzı kitaplarda erkek karakterler baskın olurken, kadın karakterler daha aptal, düşüncesiz ve aceleci olur. Bunda ise tam tersi, erkek karakter aptalca davranan, elini cebine bile atmayan birisi. Féraud kadar sinir bozucu bir erkek karakter görmedim. Her hareketi battı resmen. Jeanne de tüm bu hareketlerini aptalca bulmasına rağmen niye her yere onu da sürükledi asla anlayamadım... Jeanne Korowa, sorgu yargıcı olarak görev yaptığı esnada, arkadaşına garip bir cinayet vakası gelir. Yamyamlık ve garip bir ritüelin parçası olan kurban, ne ilk ne de son olacaktır. Bu cinayetleri çözmeye çalışan yargıçlar, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar... Geçmişinden kaçamayan Jeanne, benzer cinayetleri görünce soruşturmaya devam eder. Tüm oklar Manes Ormanı'nı göstermeye başlayınca uzun bir yolculuk yapmaya karar verir ve vahşetin gizli olduğu, çeşitli efsanelerle çalkalanan ve girilmeyen Ölü Ruhlar Ormanı'na girmeye, bu gizemi çözmeye çalışır... Keyifli okumalar dilerim...
Puan vermedi·459 syf.·
2022 11. kitabı
Grange nin kitaplarına ilk bununla başlamıştım ve diğer kitaplarına da merak saldım polisiye psikolojik analizi yapmak isteyenlere tavsiye edebilirim.Her zaman yaptığımız bir hata vardır bu kitapta da katili arayan kişi katili yanlış yerde aramıştır yani ormanda aramıştır aslında katil ormanda değil orman katilin içinde vahşi bir çocuk gibi... Tavsiye ettiğim kitaplardan biri..
2020 38. kitabı
Ölü Ruhlar Ormanı, çatışma ve aksiyon dolu bir kovalamaca olmaktan çok, psikolojik bir araştırma. Otizm, tarih öncesi insanın yaşamı, katıksız ve nedensiz şiddetin kaynağına bir yolculuk. Ormanın derinliklerine, insanın en ilkel dürtülerine doğru. Ancak kitabın bu raddeye gelmesi, belki de 200 sayfadan fazla sürüyor. Cinayetler alışılageldiği gibi yine abartılı.Bu seferki tema ise yamyamlık ve ilkel, tarih öncesi dürtüler. Sigmund Freud’un Totem ve Tabu kitabı çevresinde şekillenen şiddet dürtüsü, ilk cinayet, ensest ve babayı kurban etmek gibi simgeler ile derinleştiriliyor. Murathan Özlü İncelemenin tamamı: kayiprihtim.com/inceleme/olu-ru...
2016 20. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2016 15:03
Okurken tüylerim ürperiyor. Neredeyse hiç bitmesin istiyeceğim bi kitap bazı sayfalar var ki midem almıyo.. yine de merak dolu ve gizemli yanı çok hoşuma gitti okumaya devam :)
2021 10. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2021 12:14
Heyecanlı, sürükleyici, merak uyandıran, fantastik bir hikaye. Biraz gerçek hayatın dışında, bir bilim kurgu filmi havasında. Sonu rezalet. Kitap sanki uzatılması istenmemiş, üşenilmiş veya sipariş bir kitapta yetiştirilmeye çalışılmış gibi aniden sona eriyor.
2019 37. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2019 19:13
Kitabı yeni bitirdim, elimden bıraktım ve yorum için buraya geldim. Okurken sayfaların nasıl geçtiğini anlamadım. Kitabı ağustos ayında okuyorum, Jeanne (kitaptaki ana karakter) klimada serinlediği anlarda ben de o serinliği hissediyordum :) Acaba bu kitabı okusam mı düşünen herkese tek önerim: OKUYUN! Grange'nin kaleminden beğenmediğim bir kitap çıkmadı henüz
2021 4. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2021 19:14
Grangé''i okumaya ilk bu kitapta başladım. Şunu söylemek istiyorum ki herkesin okuması gereken muazzam bir kitap kurgu çok sağlam ve psikolojik mesajlar veriyor . Heyecanlı ve merak uyandırıcı mistik bir kitap bir solukta bitirdim. Olaylar birbiriyle bağlantılı ve hızlı gelişiyor bazen yetişemedim tekrar okudum anlamak için kurgudan bahsedip spoiler vermek istemiyorum okumaya niyeti olan okusun diyorum pişman olmayacaksınız. Özellikle Latin Amerikaya ilgisi olanlar için bulunmaz bir çok bilgiler içeriyor Arjantin, Guatemala,Nikaragua gibi ülkelerin siyasi tarihi yapılan darbeler katliamlar soykırımlardan bahsediliyor. Yazarın bilgi birikimi ve olay örgüleme stratejisine hayran kaldım diğer kitaplarını da kesinlikle okuyacağım.

Jean-Christophe GrangéYazar · 22 kitap
Fransız yazar Jean-Christophe Grangé 15 Temmuz 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı. Leyleklerin Uçuşu adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450.000 adet sattı ve sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi. Yazarın ikinci eseri Türkiye baskısını Şubat 2001'de yapan ve 20 dile çevrilen Kızıl Nehirler'di. Roman beyazperdeye taşındığında yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz, başrollerde ise Jean Reno ve Vincent Cassel yer aldı. Grangé'ın üçüncü romanı Taş Meclisi, Eylül 2000'de piyasaya çıktı ve Fransa'da kısa sürede 150.000 adet sattı. Türkiye'de Ağustos 2001'de yayımlandı. 2006 yılında Stéphane Cabel ve Guillaume Nicloux tarafından senaryolaştırılan kitap, Guillaume Nicloux yönetiminde sinemaya uyarlandı. Filmin oyuncu kadrosunda Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu, Sami Bouajila, Elsa Zylberstein, Nicolas Thau, Tubtchine Bayaertu, Laurent Grévillgibi güçlü isimler yer aldı. 2001 yılında vizyonda yer bulan Vidocq filminin senaryosunu Pitof ile birlikte yazdı. 2003 yılında Kurtlar İmparatorluğu'nu yayımladı. Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı. Kurtlar İmparatorluğu'nda Jean Reno'nun yanı sıra Emre Kınay da yer aldı. Kitabın Türkiye baskısı Temmuz 2003'te yapıldı. Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı Siyah Kan ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı. Yazarın 2007 yılında yayımlanan eseri Şeytan Yemini Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı. Sonraki kitabı Koloni, Ağustos 2009'da Türkiye'de satışa çıktı. Bir sonraki kitabı Ölü Ruhlar Ormanı, 2010 yılında Türk okuyucularıyla buluştu. Yazarın 2011 yılında çıkan ve Türkiye'de de 2012 yazında satışa çıkmış olan romanı Le Passager (Sisle Gelen Yolcu) isimli eseridir. Bunların yanı sıra yazarın Kaiken, Lontano, Ölüler Diyarı, Son Av, Kongo'ya Ağıt gibi romanları ve Zener'in Laneti isimli bir çizgi roman çalışması da bulunmaktadır.