Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
10/10 puan verdi
·
Beğendi
''Yazdıkların şiir değilse kalsın” … “Aklınla yapayalnız baş başa Nice alevli geceler geçtin” … “Sen sevgileri göğüsle ve ne olur anla” Cahit Zarifoğlu Şair Cahit Zarifoğlu ile yaşamları boyunca yolları uzun kesişenlerin kendilerini bahtlı saymaları için çok esaslı nedenler var. Eğer bu kişiler, şiirin bir Müslüman için yirminci
Şiirler
ŞiirlerCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 20213,980 okunma
Mutlak iyi tanımının gereği kötülüğün gerçekleşmesini istiyor olamaz.
Reklam
Kafa yorduğu meselelerden biri de Tanrının neden dünyada kötülüğün var olmasına izin verdiğiydi. -Augustinus
"Ceşit çeşit düşünce, [Alexios'un] içini karıştırıyordu, İçten sevdiği ve kendisine karşı özel bir düşkünlüğünün bulunduğu Diogenès den öç almayı hiç mi hiç istemiyordu; yine de, durumu gözden geçirip, yapılmak istenen kötülüğün boyutunu düşününce, yaşamının kapıya gelmiş bir tehlike ile tehdit edilmekte bulunduğunu idrak ediyor ve yürekten yaralanıyordu.."
İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor Tarihi Hoşça Kal Lokantası
Hariciler
İyiliğin tavsiye edilip kötülüğün sakındırılması ilkesinin şiddetin meşrutiyetine zemin olacak şekilde anlaşılmasında, bedevi kültürünün etkin olduğu görülmektedir. Zira bedevi toplumlarda söz konusu işlevi görecek herhangi bir kurumun olmaması, bireysel müdahaleyi meşrulaştırmaktadır. Bu nedenle Haricilere göre kötülüğe sapanlara silahla müdahale edilmelidir.
Sayfa 71 - Bilimsel araştırma yayınlarıKitabı okudu
Reklam
360 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Filozofların hayatları ve düşüncelerinin özetini aktaran başarılı bir eser. Farklı kişilerin aynı konuda ne düşündüğünü merak ediyorsanız tavsiye ederim. Aşağıda ki özetimde bir örneğini görebilirsiniz. ~Leibnniz: Kötülüğün olmadığını değil var olan kötülüğün, mümkün dünyaların en iyisinin ortaya çıkması için gerekli olduğunu savunur. ~Agustinus: Her şey tanrıdan geliyorsa, kötülükte ondan geliyor olmalıdır. Bir anlamda tanrı böyle olmasını istemiş olmalıdır. ~Alexander Pope: Bizim hatamız, ayrıntılara takılıp büyük resmi görememektir. Arkamıza yaslanıp, dünyaya tanrının baktığı yerden bakabilseydik; dünyanın ne kadar mükemmel olduğunu, küçük parçaların mükemmel bir uyumla büyük resmi tamamladığını ve bize kötü görünen olayların aslında çok daha geniş bir planın parçası olduğunu görebilirdik. Seslendiren: Wikitopya
Felsefenin Kısa Tarihi
Felsefenin Kısa TarihiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 20206,9bin okunma
168 syf.
1/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Yazar Nicolas Nicolaides, 1888-1893 ve 1898-1909 yılları arasında çıkardığı gazete için doğrudan II.Abdülhamid'ten para yardımı almış. İlaveten 1892-1895 yılları arasında da usulen yüksek devlet memurlarına verilen 3 nişan ile ödüllendirilmiş. Kitabında dönemin (1907) Osmanlısını neredeyse dünyanın en mükemmel ülkesi gibi tasvir eden yazarın anlatımı objektiflikten çok uzaktır. Aslen Rum olan yazar, Bulgar Erksarhlığının kurulmasını birçok kötülüğün sebebi olarak görüyor, 93 Rus harbinin ağır yenilgisinin nedeni olarak Rus ordusunun sayıca çok kalabalık olmasına bağlıyor. En kötüsü meşrutiyet yönetiminin Osmanlı için hiç uygun olmadığını ve bu nedenle bu yönetimi kaldıran II.Abdülhamid'in büyük iş yaptığını yazıyor.
Bir Gazetecinin Gözüyle II.Abdülhamid
Bir Gazetecinin Gözüyle II.AbdülhamidN. Nicolaides · Yitik Hazine Yayınları · 20131 okunma
Gerçek nedir? Ya da gerçek gerçek midir? Bu soru tarihsel olarak filozofların yanıt aradığı en önemli sorulardan birisidir. İnsanların çoğu aslında toplumsal yaşam içerisinde gerçeği aramazlar, daha doğrusu gerçek diye bir sorunları yoktur. Çünkü çoğu zaman gerçeğe ulaşma çabası riskli ve tehlikelidir. Bu yüzden sistem tarafından kendilerine
"İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor."
Sayfa 105 - Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
Rönesans akıl bozukluğu biçimlerinin gün ışığına serbestçe çıkmalarına izin vermiştir; kötülüğün halk tarafından gö­rülür olması ona örnek ve kefaret olma gücünü vermek­teydi.
Delilik ve suç birbirlerini dışlamamaktadır; bunlar birbirlerinin neden ve sonucu olmaktadır. Kişi biraz daha fazla meczup veya biraz daha fazla suçlu olabilir, ama en büyük delilik bile sonunda kötülüğün tasallutu altında olacaktır.
Arkeoloji ve Günümüzde Yayılan Cahiliye Sapıklığı
"Onların İslamiyet öncesi ve İslami olmayan kültürleri hakkındaki farkındalıklarını medyada ve ilgili ülkelerin müfredatlarında teşvik edin ve bunu onlar için kolaylaştırın. Mesela hadi Mısır'ın Firavunlar medeniyetini canlandıralım. Hadi Firavunlar hakkında konuşalım ve onları pozitif bir ışıkta sunalım. Ve hadi onların medeniyetinden, o eski zamanlarda nasıl gelişimler ve başarılar kaydettiklerinden bahsedelim, İslami medeniyetten bahsetmenin yerini hadi bu alsın! Ve hadi İslam'dan önceki toplumların yerel kültürlerini canlandıralım. Hadi İslam öncesi Arabistan ve Arap milliyetçiliği hakkında konuşalım! Hadi Kuzey Afrika'daki Berber insanlarının tarihi hakkında konuşalım. Ve hadi Şam'daki Yunan ve Roma tarihinden bahsedelim. İşte arkeologlar tarafından İslam öncesi Ortadoğu tarihine büyük önem verilmesinin nedenini burada görmekteyiz. Mezopotamya hakkında ve Mısır'daki Firavunlar tarihi hakkında çok fazlaca konuşuyorlar. Bunun farkında olmalıyız ve İslam öncesi tarihimiz hakkında herhangi bir gurura da sahip olmamalıyız. Bunların hepsi cahiliyedir ve medeniyet olarak dahi adlandırılmamalıdır, çünkü değildir! Cehenneme bir yoldur, zulumattır, 10 karanlık üstüne karanlıktır! Ve firavun, kötülüğün bir sembolüdür, hiç bir şekilde pozitif bir ışıkla sunulmamalıdır!
ŞEYTANIN DÜZENİ/REJİMİ Allah'ın hükümlerinin kaldırıldığı ve yerine beşerî ideolojilerin hakim kılındığı her düzen şeytanın düzenidir.. Bu tür sistemlerdeki her düzenleme (!) şeytanın insanlara vermiş olduğu vesveselere dayanır. Dolayısıyla bu tür sistemlerin başında kim olursa olsun sistem bütün organlarıyla şeytana hizmet eden bir
İnsanın tarihi, kötülüğü yenmek isteyen iyiliğin savaşı değildi. İnsanın tarihi, insanca olan şeylerin tohumunu ezip öğütmek isteyen büyük kötülüğün savaşıydı.
Sayfa 24 - CAN
912 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.