Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ömür Hanımla Güz Konuşmaları
Susmak yalnızlığın ana dilidir, Ömür hanım, şiiridir, beni konuşmaya zorlama ne olur. Sözün sularını tükettim ben, kaynağını kuruttum. Geriye bir büyük sessizlik kaldı yü- reğimde, kalabalıklar, kalabalıklar kadar büyük...Yalnızım Ömür hanım, geceler boyu akıp giden ırmaklar gibi ka- ranlıklar içre, öyle yitik, öyle üzgün, yalnızım...Sularım toprağa sızıyor bak. Yüzümü geceler örtüyor. Binlerce taş saklanıyor içimde. Kim kimin derinliğini görebilir, hem hangi gözle? Kendilerinin olan tek sözcük yok dillerinde, öyle çok ko- nuşuyorlar ki...Bir söz insanın neresinden doğar dersiniz? Dilinden mi, yüreğinden mi, aklından mı? Düşlerinden mi yoksa gerçeğinden mi? Ve kaç kapıdan geçip yerini bulur bir başka insanda? Yerini bulur mu gerçekten? Sözü yasaklamalı Ömür hanım yasaklamalı...Kimsenin kimseyi anlamadığı bir dünyada söz boşluğu dövmekten başka ne işe yarıyor ki? Olanağı olsa da insanların yürekleri ko- nuşabilseydi dilleri yerine, her şey daha yalansız, daha içten olurdu. Aklı silmeli diyorum insan ilişkilerinden. Yanılıyor muyum? Olsun. Yanıldığımı biliyorum ya...
Şükrü Erbaş
Şükrü Erbaş
Bu albümler bu işe yarıyor, diye düşünüyorum: bizi küçükken mutlu olduğumuza inandırmaya. Bize bir zamanlar ne kadar mutlu olduğumuzu kabullenmek istemediğimizi kanıtlamaya.
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Erteleme, bizi içine düşmekten korktuğumuz bir şeye karşı korumakta. Söz konusu erteleme ise eğer, kendimize “Bu işi yapmamam ne işime yarıyor?” sorusu ile birlikte “Bu işi yapmamam beni hangi durumdan koruyor?” diye sormak sorunun kaynağını görebilmek konusunda çok yardımcı olabiliyor.
Sayfa 18
Sözü yasaklamalı Ömür Hanım yasaklamalı... Kimsenin kimsenin anlamadığı bir dünyada söz Boşluğu dövmekten başka ne işe yarıyor ki?
Şükrü Erbaş
Şükrü Erbaş
''Uğruna bu kadar alçaldığımız, zulmettiğimiz, haram yediğimiz, insan öldürdüğümüz yaşamak ne işe yarıyor?''
Mobbing Bank Diyor ki;
Zalimler Delik Deşik Zaman ahir, zamanı yazan ondan mahir. Hadi çöz bu zahir muammayı zehir! Sende merhamet ne gezer!
Reklam
Kimsenin kimseyi anlamadığı bir dünyada; söz, boşluğu dövmekten başka ne işe yarıyor ki?
Hem can sıkıntısı acılarımızı artırmaktan başka ne işe yarıyor ki? Kadere küsmenin hiçbir faydası yok.
Çoğu zaman, en iyi seçeneği tercih etmek oldukça kolaydır. Her bir seçeneğin yanındaki sayılar, doğal olarak dikkatinizi en yüksek derecelendirmeye sahip olanlara yönlendirir. Bir an için bunlara odaklanın. Belki birkaçını eşit derecede yararlı buldunuz. Onları tekrar düşünün. Hangisinin işe yarayacağını veya çocuğunuzdan olumlu bir yanıt alacağını düşünüyorsunuz? Karar veremiyorsanız, önce denemek için rastgele birini seçin. Bilimsel bir deneyde bir hipotezi test eder gibi, bu fikri test edeceksiniz. İşe yaramıyorsa, diğer olumlu seçenekleri denemek için listenize geri dönebilirsiniz. İşe yararsa, denemeye devam edebilirsiniz. Mesele şu ki, hiç kimse sizden "doğru" cevabı seçmenizi beklemiyor. Her bir çocuk için neyin doğru olacağını önceden kimse bilemez. Her zaman doğru tahmin etmeyi beklemek, hayal kırıklığına neden olur. Açık fikirli olarak inandığınız şeyleri değerlendirmek, "bilimsel ebeveynlik" te olması gereken bir durumdur ve kesinlikle her zaman haklı olmaya çabalamaktan daha gerçekçi, pratik ve bağışlayıcı bir yaklaşımdır. Seçtiğiniz seçeneği daire içine alın. Gerekirse, kendinizden ne bekleyeceğinizi tam olarak görmek için daha ayrıntılı yazın. Çözümü bir hafta boyunca uygulamaya koyun ve işe yarıyor gibi görünüyorsa, gerekli olduğu sürece devam edin. Çok işe yaramazsa, listenizdeki diğer olasılıklara bakın ve bir hafta boyunca başka bir olası çözümü uygulamaya koyun. Sorunu çözdüğünüzü hissedene kadar bu şekilde devam edin.
Sayfa 212 - Palme yayıneviKitabı okuyor
Yaşamamız, ölmekten bu kadar korktuğumuz yaşamak ne işe yarıyor? Uğruna bu kadar alçaldığımız, zulmettiğimiz, haram yediğimiz, insan öldürdüğümüz yaşamak ne işe yarıyor? Sonunda işte böyle ya bir kasabayı, ya da küçücük bir mezarlığı kokuyla dolduruyoruz.
Reklam
Karşınıza çıkar: bir kambur. Yürümeye başlar: eğri bacaklı. Size bakar: bir tepegöz. Onunla konuşursunuz: bir sağır. Ah! Peki ama bu tek gözlünün dili ne işe yarıyor?
288 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Uzuun bir aradan sonra tekrardan merhaba. Bu kitabın incelemelerini büyük ihtimal “gerçekten yazarın dedikleri işe yarıyor mu?” diye öğrenmek için okuyorsundur :) İlk olarak bu kitabı yazarın isminden dolayı aldım çünkü yazarı bildiğimiz murphy kanunlarının sahibi olarak zannetmiştim. Ama bu benim için büyük bir hata oldu çünkü o murphy bu murphy değilmiş :) Girizgahtan sonra kitabın içeriğine gelirsek inanışmaz kendini yineliyor. Bir insanın aynı şeyi sürekli anlatması da bence inanılmaz bir beceri. Düşünün bazı kısımlarda 2 sayfa önce yazılan kısım tekrar copy paste yapılmış. Bu da insanın biraz daralmasına neden oluyor İkinci olarak da bence olumlama bazı şeylerde aşırı abartılmış. Neredeyse her hastalığın geçmesini sağlayab şeyin olumlama olduğuna kadar vardı. Yazara göre olumlama yaparak hem zengin olueuznhem her hastalığı yeneriz minvalinde. Bu da bence hayatın gerçekleriyle bağdaşmıyor. Son olarak bu kitap yıllardır içimde gideremediğim bir çelişkiyi tekrar alevlendirdi: Hanfisi doğru ? Atalarımızın ve murphynin dediği bir şeyi 40 kere söylersen olur mu yoksa murphy kanunlarının dediği bir şeyi çok istersen olmaz , ne zaman vazgeçersen sana döner fikri mi doğru ? Bunun cevabını bilenler yoruma fikrini yazsın lütfen. Herkese esenlikler:)
Bilinçaltının Gücü
Bilinçaltının GücüJoseph Murphy · Koridor Yayıncılık · 200912,1bin okunma
"Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor peki?"
Ömür Hanımla Güz Konuşmaları
Sözü yasaklamalı Ömür Hanım yasaklamalı... Kimsenin kimseyi anlamadığı bir dünyada söz boşluğu dövmekten başka ne işe yarıyor ki?
Sahi bre Ali, yasamamiz ,ölmekten bu kadar korktugumuz, yasamak ne ise yariyor? Ugruna bu kadar alcaldigimiz, zulmettigimiz, haram yedigimiz, insan öldürdügümüz yasamak ne ise yariyor?
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.