Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kitaplar sana ne öğretti?" "Gözlerimi açtığım bu dünyada, anne karnındaki o huzuru bulmak için, çok gezip çok okumam gerektiğini öğretti. Ve yaşam, yalnızca kitaplar olunca katlanılır hale geliyor. Yoksa mümkün değil çekilmez bu dünya, bu insanlar, bu kalabalık."
Sayfa 61 - fihrist
"Senin gibi erkekler hakkında kitaplar okudum, anlarsın ya," "Ah öyle mi? O kitaplar sana benim gibi erkekler hakkında ne öğretti?" "Şey..." "Uzak durmamı öğretti." "O zaman niçin bu kadar yakınsın?" "Çünkü o hikayelerde kadın kahraman asla dinlemez."
Sayfa 208Kitabı okudu
Reklam
Ne öğretti sana kitap­lar? Harun'un cevabı açık. Öncelikle var olduğumu. Sonra uzun bir suskunluk. Ardından ise yalnız olduğumu. Ardın­dan yine uzun bir suskunluk.
Sayfa 258 - Metamorfoz Yayıncılık
Çok değişti Harun, okumaya başladıktan sonra. Tabi ki Dostoyevski patatesin nasıl yenmesi gerektiği hakkında pek bir şey söylemiyordu kitaplarında ama inceltiyordu ruhu. Yeryüzünde başka insanlar da var, ama sen de varsın. Acı var, umut var, hayat var, ölüm var. Harun, ne öğretti sana kitaplar? Harun'un cevabı açık. Öncelikle var olduğumu. Sonra uzun bir suskunluk. Ardından ise yalnız olduğumu. Ardından yine uzun bir suskunluk.
+"Senin gibi erkekler hakkında kitaplar okudum, anlarsın ya." -"Ah öyle mi? O kitaplar sana benim gibi erkekler hakkında ne öğretti?" +"Şey...Uzak durmamı öğretti." -"O zaman niçin bu kadar yakınsın?" +"Çünkü o hikâyelerde kadın kahraman asla dinlemez."
..ne öğretti sana kitaplar?.. Öncelikle var olduğumu.Sonra uzun bir suskunluk.Ardından ise yalnız olduğumu....
Sayfa 258Kitabı okudu
Reklam
Yeryüzünde başka insanlar da var, ama sen de varsın. Acı var, umut var, hayat var, ölüm var. Harun, ne öğretti sana kitaplar? Harun'un cevabı açık. Öncelikle var olduğumu. Sonra uzun bir suskunluk. Ardından ise yalnız olduğumu. Ardından yine uzun bir suskunluk.
Sayfa 258
o kadar haklısın ki ...
“Peki,Umay.Kitaplar sana ne öğretti? “Gözlerimi açtığım bu dünyada,anne karnındaki o huzuru bulmak için,çok gezip çok okumam gerektiğini öğretti. Ve yaşam,yalnızca kitaplar olunca katlanır hale geliyor.Yoksa mümkün değil çekilmez bu dünya,bu insanlar,bu kalabalık.
_Sanatın yaratıcı gücü, doğadan, sanatçının eli değmeden, kendiliğinden çıkar ortaya. Her sanatçı, doğanın özünde bulunan sanat nitelikleri karşısında, Aristoteles'in deyimiyle bir "öykünücü"dür. O, ya Apollo'ca bir düş sanatçısı, ya Dionysos'ca bir coşkunluk sanatçısı ya da hem coşkunluk hem de düş sanatçısıdır. _Apollo,
_Türkler, hür ve bağımsızdırlar. Gururları çok yüksektir. Gururludurlar fakat asilzadelik taslamazlar. Türklerin karakterinde büyük tezatlara rastlanır. Hem sert ve dik başlı hem de yumuşak ve sabırlıdır. Yırtıcılığı İskitlerden, yumuşaklığı da Yunan'dan almışlardır. Fetihçi ve cahil olduklarından bütün uluslara tepeden bakarlar. Aralarında
Reklam
( Eleştirel bir Bakış )
_Dinde zorlama yoktur. (Bakara 256) _Ama, kim İslamdan çıkıp başka bir dîn'e yönelirse sapkındır ve af yoktur. (İmran 90) _Çünkü, tek gerçek din islamdır. (İmran19) _İslam dışı tüm inançlar batıl ve sapkınlıktır.(Hadis) _İslam hakim gelene kadar kafirlerle savaşın.(Enfal39) _Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff 8)
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.