Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Sorumlusu biziz!
“Suç ne kadar büyükse çekilecek cezanın da o kadar büyük olması gerekir. Biz dünyanın en ağır suçunu biraz tartaklanmayla savuşturulur sandık. Bu anda, yüzüme vuran darağacı gölgesi, suikast suçlusu olduğumdan değildir Emincim… Büyük suçun gölgesidir bu… Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük. Kurtlukta düşeni yemek kanundur.”
Bedenimiz düşüncelerimizin bir ürünüdür. Sağlıklı düşünceler bedene de yansır. Düşüncelerimiz bedenimizin görüntüsünü, hormonların işleyişini ve sağlığını etkiler. Plasebo etkisinin ne olduğunu biliyor musunuz? Plasebo, içinde herhangi aktif bir madde bulunmayan içi şeker ya da nötr madde dolu kapsüllerdir. İlaç diye size plasebo hap verseler, o “ilacın” sizi iyileştireceğine inanırsanız iyileşirsiniz. Plasebo etkisi üzerinde yapılan araştırmalar çok umut verici. Burada anlattıklarımızı destekleyici nitelikte. İyileşmede en önemli faktör insan zihnidir. Hasta olan kişinin zihninde daima hastalığını yaratan düşünceler vardır. Hastalık bizim başımıza gelen bir şey değildir. Böyle olduğuna inanmak işimize gelse de. Hayatımızın her boyutunun tek sorumlusu biziz. Aslında hastalıklar değil hastalık vardır. Hastalık her insanda farklı farklı tezahür eder. Ama hepsinin kaynağı aynıdır: Olumsuz düşünceler ve stres. Hastalığı yaratan biziz. İyileştirecek olan da biziz. Doktorlar, ilaç, tıp bedenimizin doğal iyileştirici gücüne ancak destek verebilir. Gülmek en iyi ilaçtır. Bağışıklık sistemimiz sağlıklı çalıştığında her türlü mikrop, virüs, bakteriyi yok etme gücüne sahiptir.
Reklam
ingilizceyi o kadar iyi konuşamayabilirsin cep telefonu ve bilgisayar da bilmiyor olabilirsin bunun sorumlusu biziz. hata sende değil. gösterişli telefonlar ve özel tasarm kıyafetleriyle o diğer annelerden hiç de eksik değilsin. bu evin dört duvarına mahkûm ettik seni geceni gündüzüne kattın bizim için belki yıllardır olamadın içinden geldiği gibi
Sayfa 134Kitabı okudu
Kendi acılarımızın sorumlusu hep biziz...
Sayfa 91
Kafamıza nelerin girebilmesine izin veriyoruz? Neleri davet ediyoruz, neleri reddediyoruz? Sürekli kötü hikayeleri kendimize davet edip, bir de içimizde pekiştiriyorsak, hayatımızın pek de istediğimiz gibi gitmemesinin de sorumlusu biziz. Hayatımızın nereye gitmesi gerektiğine, nasıl olması gerektiğine, neyin doğru, neyin yanlış olduğuna kimse karar veremez.
Sistemin dinamiği
Eskiden bilgi yarışmaları vardı, bilgi azalınca beceri yarışmalarına dönüştü, beceri de azalınca aslında yarışma özelliğini yitirdi; bu kez bir yarışmadaki beceriye değil iç gerilimleri izler olduk. Bu değişimin büyük bir kısmının sorumlusu biziz, sistem sadece bunu kullanarak ilerleyeceğini bilir, o nedenle ne televizyonları ne de dizileri suçlayamıyorum. Bu karşılıklı bir dinamik, dinamiğin kontrolü eğitimde, ama eğitimi zayıflatırsanız sistem buna kolaylıkla adapte olur.
Sayfa 110Kitabı okudu
Reklam
"Bir yerde problem varsa, sıkıntı varsa ve orada biz varsak bütün bunların sorumlusu ve çözecek olanı da biziz. "
Sayfa 109 - İletişimKitabı okudu
Yanlış, tepeden tırnağa yanlış! başarısızlık varsa,sorumlusu biziz: Ne örgütlenmesini becerebildik; ne de, örgütlenebildiğimiz kadarıyla, gücümüzü gereken eyleme yöneltmeyi! Susulacak yerde konuştuk, konuşulacak yerde ...
Sanayi devrimi ve sonuçları insan ırkı için felaketti.
Şimdi her iki konuyla da baglantılı ve bizi dogrudan etkileyen bir soruya geçelim: Bundan sonra ne olacak? Başka bir deyişle dünya nereye gidiyor ve bu gidişin canlılar üzerine etkileri ne olabilir? Bugün bilim insanları dünyada şimdiye kadar meydana gelen beş büyük kitlesel yok oluşun ardından, 6. yok oluşun da gerçekleşmekte oldugunu düşünüyor. Daha önceki kitlesel yok oluşun nedenleri arasında meteor çarpmaları, süper volkan patlamaları ya da oksijen seviyesindeki degişiklikler gibi nedenler gösteriise de, bu seferki yok oluşun sorumlusu dogrudan biziz. 6. kitlesel yok oluş biz insanların eseri ve şimdiye kadar gerçekleşenlerin en hızlısı. 2100 yılına geldigimizde insan aktiviteleri nedeniyle oluşan kirlilik, orman alanlarının yıkımı ve denizlerdeki aşırı avianma sonucunda, denizlerde ve karada önemli miktarda türün sonu gelebilir.
Bilim ve Gelecek Yayınları - VII. Bölüm - Kitlesel Yok Oluşlar - Bugün 6. büyük kitlesel yok oluşun eşiğinde miyiz? Tehlike altındaki türlerin durumu nedir?
Reklam
Kendi acılarımızın sorumlusu hep biziz.
Bahar gelir sonunda– Bu mu güvendiğiniz? -Güvence değil ki bu: Gidiverir de, sonunda Ne yapabilirsiniz ki …şimdi, artık, durdu Hep yapamadıklarınızla
insana, ancak kendisi yardım edebiliyor ve tabii, kendisi batırabiliyor, başımıza ne gelirse gelsin tek sorumlusu biziz
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.