Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yunus Ahmet Ünlü

Yunus Ahmet Ünlü
@yunusahmetunlu
(Kitap) Okur/ (Coğrafya) Gezer/ (Bisiklet) Biner Youtube kanalıma beklerim. :) youtube.com/channel/UCeP-fg...
Çünkü klasik düşünceye göre "Yetkin insan diye bir şey vardır ve bu insanın görevi de Descartes'in dediği gibi doğanın 'hakimi ve sahibi' olmaktır Dolayısıyla İlke gereği bu insan şeylerin varlığından nüfuz edebilir... Ve sonunda çocuğun, ilkel insanın, delinin ve hayvanın hakikatten uzak düşmesine yol açan ayrılıkları vücutta ya da toplumda bir şeye da dayandırabilir.
Reklam
Yapıştırsam da parçalarını hayatımın Su sızdırıyordu çatlaklarından.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İyilik içten gelir 6655321. iyilik seçilen bir şeydir. insan seçemediğinde insanlıktan çıkar.
Hayallerimizi öldürdüğümüzün ilk belirtisi vakitsizlikliktir. Hayatımda tanıdığım en işi başından aşkın insanlar her zaman her şeyi yapmaya vakit bulmuşlardır. hiçbir şey yapamayanlar ise her zaman yorgundurlar ve yapmaları istenen azıcık işle bile hiç ilgilenmezler durmadan günün kısa olduğundan yakınırlar Aslında yürekten Savaş vermekten korkarlar.
Reklam
Ah, kendimi öldürüp de düşmanımı düşmansız mı bırakayım?
Akıllı insan ciddi bir iş yapamaz, ciddi bir işi ancak aptallar yapar. Evet on dokuzuncu yüzyılın akıllı insanı ahlaki olarak da çoğunlukla karaktersiz birisi olmalıdır; kişilikli insan, faal insan ise aslında temelde sınırlı insandır. Bu benim kırk yıllık inancım.
O zaman, bütün fenalıkları yapanın asıl BEN olmayıp içimde saklı duran ve fırsat kollayan başka bir BEN olduğunu sezer ve bana acırdın.
Sayfa 186Kitabı okudu
Bak, "Tükürdüm gözlerimi ağzımdan boncuk gibi." mısrası üzerinden hepsi de ahmak olmayan şu bir sürü insan, ciddi ciddi münakaşa ediyor ve bu şair, kendi büyüklüğüne kendi de inanarak, minnettar gözlerle onlara bakıyor. Halbuki yüzüne dikkat etsen, ruhunun iç taraflarında nasıl külçe halinde bir yalanın saklı olduğunu görürsün.
Sayfa 199Kitabı okudu
Reklam
Dünyadaki yalancı peygamberleri yetiştirmek ve beslemek için en iyi gübre, işte bu bilmeden inanmak için çırpınan kalabalıktır.
Sayfa 200Kitabı okudu
Bugün güzeli nasıl tarif edebiliriz. Eskiden klişeler vardı. Hokka gibi ağız, kalem gibi kaş, ceylan gibi göz, selvi gibi boy, inci gibi dişler, sedef tırnaklar, elma yanaklar, topuklarını döven saçlar...
Bir keresinde kasaplık mesleğinin insanın ruhunda adam öldürmeye yatkınlık olduğunu gösterip göstermediğini sormuştum kasaplara Ama dikkat ederseniz onlara insan adları değil çiçek adları koyuyorlardı.
-Onu bilinçli olarak öldürdük. demişti ama biz masumuz . -Belki Tanrı katında öylesiniz. -Tanrı katında da insanların gözünde de, bu bir namus sorunuydu.
Kendi düşüncesine göre, kapalı yerdeki çiçeklerin kokusunun ölümle yakın bir ilişkisi olduğunu sık sık söylerdi bana.
Bana da oldu kaç defa. Öldüm mü, ölmedim. O da ölmeyecek. De ki öldü, o vakit küllerinden doğacak. Sıklıkla öyle olur çünkü.
Reklam
Erkeğin anne ile başlayan yaşam serüveninde, her kilometre taşında değişen çehresine tezat, bu bakışı nasıl olup da koruduğunu merak ediyordum. Beni sev. Bana bak. Sensiz beceremem
Yaşamın ilk çabası kabuk oluşturmaktır. Gaston Bachelard
Ne derlerse desinler, biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız.