Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeynep Durmuş

Zeynep Durmuş
@Zeynep1590
Öğretmen
4 Temmuz 2001
15 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Fakat biraz önce dediğim gibi tüm acılar korkaktır, kendisinden daha güçlü olan yaşama isteği karşısında geri çekilir, çünkü bedenimizin her hücresinde yerleşmiş olan yaşama isteği, ruhumuzdaki ölüm tutkusundan çok daha güçlüdür.
Sayfa 77 - Pars yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sevgi-saygı kültürü içinde tanıklık yapan öğretmen, öğrencinin aklının ve ruhunun gelişmesini güçlü bir şekilde etkiler.
... kendi paradigmalarının bilincine varmış ve onların üstüne çıkmış insan özgürdür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir öğretmenin en büyük gücü gözlem yapmaktır. Öğretmen, öğrenmek için sahip olduğu gözlem gücünü kullanır ve sürekli gözlem yapar.
Ey öğretmenler, öğrencilerinizin güzel davranışlarına ve başarılanına tanık olunuz!
Reklam
.. öğretmen, bir insanın karakterinin ve geleceğinin yaratılmasına eşlik eden ve tanıklık eden kişidir.
Öğrenci, öğretmeni severse anlatılan konuyu da sever. Yani önce gönül, sonra kafa...
İnsanın hayatı, kendini aştığı an anlam kazanır.
Öğretmen öncelikle okur. Okumak zenginleştirir ve özgürleştirir.
Reklam
... gerçeği fark etmek mümkün iken, hakikate ulaşmak bitmek bilmeyen bir yolculuktur. Ve bir kimse, öğretmen olma yolunda fark ettiği gerçeklerle yetinmez, hakikati de arar. Gerçeği keşfetmekle yetinmek rehavet getirir, hakikati aramak ise aşkın bir halidir. Hakikati arayan bir öğretmen, tanımlanamayan bir ustalığa erişmektedir.
...eğitimin, öğretimin, öğrenmenin kendisi özde bir bilimsel süreçtir. Öğretmen de kaçılmaz olarak bir bilim insanıdır. Egitim, öğretim ve öğrenme bilimi esas aldığı ölçüde başarılı ve işlevsel olur. Dolayısıyla öğretmen, bir bilim insanı tavrı içinde olabildiği ölçüde başarılı olur.
Bir öğretmenin mesleki yaşamının en önemli işlevi, öğrencilerinin yaşamında güçlü bir tanık olarak yer alması ve öyle kalabilmesidir.
Bir kişinin psikolojik ve sosyal olarak var olabilmesi; bir insanın, insan olarak toplum içinde yaşamına devam edebilmesi için, tanıklığa ihtiyacı vardır.
Usta öğretmen, öğretmenliğin gönül yönünü de keşfeder. Aristo, "İnsan sevmediği bir kimseden öğrenemez,"der. Bu yüzden öğretmen, kendisinden her an etkilenen öğrencilerle bir gönül köprüsü inşa eder.
Akademisyenlerin, bu kurumlarda eğitime dair herhangi bir hakikati ortaya koymaktan çok, kariyer basamaklarında yükselmek amacıyla bulunduklarını düşünüyorum. ... Buradan da, ülkemizde bir eğitim çevresi olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Toplum ise eğitim sistemi ile ancak gemisini kurtarana kadar ilgileniyor; yani çocuğunun eğitimi sona erene kadar. (Okuyucu notu: Muhteşem bir tespit)
Reklam
Bir alanda bilimsel çerçevenin oluşturulması için, o alanda bilim insanlarının oluşturduğu bir çevrenin varlığına ihtiyaç var. Bilimin paradigması bilim insanları ile ortaya çıkar ve değişir. O halde eğitim çerçevesi için de bir bilimsel eğitimci topluluğunun olması gerekmez mi?
Öğretmenlik yapmayı aşıp öğretmen olmak gerekir.
Bence dünyada öğretmenlik gibi hiçbir meslek yok ki sadece bir saatlik bir dersle bile bir insanın kaderini etkileyebilsin.
Benim gözümde bilmediğini açıkça söyleyen insan, bilmediğini biliyormuş gibi görünen ve her şeyi ağzına yüzüne bulaştıran iki yüzlüden, daha değerlidir.
Hak ederek değil, hırsızlama elde edilmiş ün, sahibine mutluluk vermez; onu ancak hak edenlerin, ona layık olanların yüreğini heyecanla, sevinçle titretir.
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Dünyamıza Bakış
Sözler boş seslerdir ve öyle kalırlar, ayrıca cehennemde iyi niyetlilerle döşelidir.
Sayfa 59 - Alan yayıncılık
'Laplace, gerçeği tahmin etmenin en iyi yolunun doğru cevabı hesaplamak değil de, en az yanlış olan cevabı hesaplamak olduğunu kanıtladı. '
Sayfa 260Kitabı okudu
Başkası uzanmaz Kırık bir kalbe. Aynı yüksek imtiyazdan Mustarip değilse kendi de. Emily Dickinson
Sayfa 211Kitabı okudu
"Güçlükler hayatımızın önemli ve değerli bir parçasıdır. 'Sonuç çıkarmayı başarırsanız zorluklar bilge bir öğretmen gibidir. Sonuç çıkarmayı bilmiyorsanız her gün dayak yediğiniz ama hiçbir şey öğrenmediğiniz öğretmeninize benzer zorluklar. İşin kötü tarafı, derse de girmek istemezsiniz yani hayatı sevmezsiniz.' Yaşadığınız her zorluk sizi hayata yaklaştırır."
Sayfa 116Kitabı okudu
"...tecrübeyi oluşturan öğrenme, yaşama ve uygulama ihtiyacıydı".
Çocukluk... Ömrümüzün gizli kasası. Servetimizi, silahımızı, sırlarımızı sakladığımız yer. Orada olduğunu unuttup orda olduğunu fark etmeden hissettiğimiz, yarattığı duygulara şuursuzca teslim olduğumuz o yakın geçmiş.
Sayfa 216Kitabı okudu
Reklam
Ünlü İspanyol düşünürü Ortega Y. Gasset "bütün yaratıklar içinde bir iç dünya yaratarak, bu iç dünya ile dış dünyayı ahenk içinde tutmayı çabalayan tek yaratık insandır," der.
Seçme hakkı olmayan kişi kişiliğini yitirmiş demektir.
Sayfa 142Kitabı okudu