Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Okuduğumuz kitapları çabuk unutuyor olmamızın sebebi de budur işte. O kitabın üzerinde demlenilmemişse, düşünülmemişse, içsel muhakemesi yapılmamışsa, içeride fikir mesaisi harcanmamışsa, enine boyuna bir iç süzgeçten geçirilmemişse uçar gider. İçselleşmeyen bilgi bir işe yaramaz.
Üst Paleolitik çağda pigment üretebilmek için taşların seçilmesi çok önemliydi. Öğütülmesi daha kolay olan çok ince tanelere bölünebilen boyutları nedeniyle kayalar tercih sebebiydi. Tarihöncesi insanlar da neredeyse saf halde olan demir oksitleri tercih ederlerdi. Hammaddeleri yaşadıkları yere yakın yerlerden seçmeleri şart değildi, ana kamp
Reklam
Yegâne
"Nihai bir bilgi imkansızdır." dedi. "Çünkü duygularımız bizi aldatır. Etrafımızı kuşatan şeylerle aramızdaki yegâne bağ zekamızın ürünü olan düşüncelerimizdir."
Sayfa 81 - Vladimir Bartol - Fedailerin Kalesi AlamutKitabı okuyor
Soruyorlar ne kitabıdır gelen? Din kitabı mı? Hayır, din kitabı değil, okunacak kitaptır, bilgi kitabı. Yani insanı bilmezliklerden kurtaracak kitaplar.
Çocukların bir şeyi niçin istediklerini bilmedikleri konusunda derin bilgi sahibi bütün öğretmenler ve eğitmenler hemfikir; fakat yetişkinler de çocuklar gibi bu dünyada oradan oraya sürükleniyorlar ve onlar gibi nereden gelip nereye gittiklerini bilmiyorlar, onlar gibi gerçek amaçlar doğrultusunda hareket etmiyor ve onlar gibi bisküvi, pasta, yerine göre şeker, yerine göre sopayla yönetiliyorlar: Genellikle buna kimse inanmıyor ama bana göre bu çok açık bir şey.
Hayat bilginin davranışa dönüşüp dönüşmediğini ölçer.
Varoşun ana fikri deneyimlemektir, her şey bilmek değil . Bilgi ancak deneyimlediklerinizi analiz etme yetkisi geliştirdiğinde ve diğer deneyimleyenleri yargılamayı kesitiginde işe yarar kıvama gelir. Yani varoluşun katmanlarını anlamak için araçtır bilgi, ve ulaşması gereken bir amaç değildir. Çünkü önemli olan bilmek değil anlamaktır.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir. Zira bilgi sınırlıdır. ALBERT EINSTEIN
Sayfa 159
Süje-obje ilişkisi, bilgi teorisinin temelini teşkil etmektedir. Çünkü her bilgi teorisi, süje ile objenin ne olduğunu, aralarındaki ilişkinin nasıl bir ilişki olduğunu ve süje ile objenin birbirlerine nasıl bağlandıklarını açıklamak zorundadır.
Sayfa 42
İlim’in âlim’le, âlim’in ilim’le tanımlanması gerekir.
Sayfa 36
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.