Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Şimdi aynı bardaktan su içemiyoruz! Ben bunu biliyorum, su biliyor, bardak biliyor; bir sen bilmiyorsun! Seyahat acentaları önünde ayrılan, orda kavuşan, orda bir tutkuya büyümesi için izin veren insanlardan bizi ayıran nedir ki.. Ayrılığı dört tekerleğin yö­nüne bindiren mi suçludur, o dört tekerleğe bir beşinci tekerlek olarak eklenen mi?! Ansiklopediler açıklayamıyor bunu!
Sayfa 10
186 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın incelemesi değil kendi düşüncelerim
Bir inceleme yazısı için okumak istemeyeceğiniz kadar uzun arkadaşlar o yüzden hiç başlamamanızı tavsiye ederim. Yaşadığımız çağda her iki cenahta da gerek sosyal platformlar gerek sözlü müzakereler yoluyla tartışma değerini sürekli koruyan kadının çalışması konusunda müstakil olarak kaleme alınan kitap sayısı yok denecek kadar azdır. (Nefes
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal Güvenliği
İslamda Kadının Çalışması ve Sosyal GüvenliğiFaruk Beşer · Nun · 200921 okunma
Reklam
Tolstoy’un "İnsan Ne İle Yaşar" adlı kitabında, çiftçi Pahom’un hazin ve ibretlik öyküsü yer alır. Sıradan kendi halinde bir çiftçi olan Pahom, daha zengin bir hayatın hayalini kurmaktadır. Uzak bir yerlerde, cömert bir reisin karşılıksız toprak verdiğini duyunca, daha çok toprak elde etmek için reise gidip talebini iletir. Gerçekten de
Az bir zaman sonra bir karış temiz toprak, bir bardak temiz su, bir nefeslik temiz hava bulamayacağız. Ne diyor şarkı: Belki bir sabah geleceksin Lâkin vakit geçmiş olacak
Sayfa 180Kitabı okudu
Birer küçük bardak su ve kahve fincanlarının yanına birer güllü lokum koymuştu. Tam eski İstanbul işi. Ne Starbucks'ta bulunurdu bu, ne de House Cafe'de. İnsanlar niye bu güzel âdetleri bırakır da karton bardaklarda kahve içerler diye bir kez daha merak ettim. Hem de tadı yabancı bir kahve. Aslında nedeni belliydi. Dünyanın değişik yerlerinde yaşayan,birbirinden farklı özellikteki milyarlarca insan, aynı tür yiyecek ve içecekleri sevmeli, aynı tarz giysileri almalı, bunun için de aynı tarz bir hayat yaşamalıydı. Böylece uluslarüstü büyük firmalar, ürünlerini dünyanın her yerinde satabilirdi.. Belki de daha korkuncu, bu sistemin yerel kültürleri yok ediyor oluşuydu.
Bir gün Alemlerin Efendisinin Aişe validemizden bir bardak su istediği gibi. Validemiz Aişe suyu getirince “Önce sen iç ya Aişe,” der. Hz. Aişe suyu içer. Efendimiz bardağı alır ve suyu bardağın validemizin içtiği kenarından içer. Su gül olmuştur o an, bardak gül, dudak gül. Aşk kördüğüm... Sevdamızın, Hz. Efendimiz’in Hz. Aişe’ye olan gönül muhabbetinden az da olsa dem bulması duasıyla...
Reklam
Ama baktım sen rüzgarsın sevgilim kitapları bir başından bir sonundan okuyorsun başucumda bir bardak su beni başucumda bir bardak su gibi avutuyorsun.
Bir Kitabın Sayfaları
ama baktım sen rüzgârsın sevgilim kitapları bir başından bir sonundan okuyorsun başucumda bir bardak su beni başucumda bir bardak su gibi avutuyorsun.
Öfkem Üstü kalsın derdi ve bırakırdı hayatımı Bayat bisküvi kokan o mahalle bakkalına Öfkem İşi bitmiş bir çalı süpürgesi gibi Dayamaktır kendini duvara ... Öfkem Pollyanna Neden güzeldi? Bütün güzeller gibi elinde bir bardak sıcak çayla Her şey o pazartesi başlardı Şehrimizin aşkı ve şehrimizin şarkısı Öfkeyle pis su borularından taşardı.
OZAN VE SESLER
Her gün böyle gelip dünyadaki yerini alıyor. ‘Zor olan, diyor, şiirin hayatını yaşamaktır. Yazmak sonra gelir hep. 'Bir bardak su ister Gibi kolay çıkıyor bu sözler ağzından.
Sayfa 45 - Adam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar. Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın. Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu. Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın.
Ataol Behramoğlu
Ataol Behramoğlu
BU GÜN 23 NİSANMI?
Bu gün 23 Nisan! Neşe dolamıyor maalesef insan! "Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtın aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." 23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir
Daha kadın istemeden odunu getir. Tarlaya her gidişinde ona bir çiçek getir. Hava soğuksa omuzlarına bir şal ört. Sıcaksa bir bardak su ver. Çok basit. Kadınlar değerleri bilinmediğine inandıkça her şeye kusur bulurlar.
Hayat her şeye rağmen yaşanmaya değer mi diyorsu­nuz? Siz öyle diyorsunuz ama çiçekler öyle düşünmüyor. Onlar da aşklar gibi. Her şeye rağmen yaşamıyor. Kopa­rıldı mı dalından, konuldu mu vazolara, bir bardak su lütfetseniz de ömrünü tamamlıyor. Anısı bile kalmıyor za­manın. Kalsa da kurumuş papatyalar gibi hüzünlendiri­yor işte.
Sayfa 149Kitabı okudu
bugün derste kenarları çıtlamış cam bardak, tabak gibi eşyaları kullanmanın hastalık yaptığını öğrendim. sonra hoca arapçayla ilgili bir şeyler söyledi, dedim şu an arapça ne alaka???
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.