Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Artık seni ağza alınmaz kötü eylemlere iten toplumsal şartlar değil, kişiliğindir. Ve çevrenin iyileştirilebileceğini tahayyül etsek de -gecekondular yıkılır, gençlik kulüpleri açılır, uyuşturucu satıcıları mahalleden kovulur- iş insan doğasına gelince, kökten bir değişime inanmak çok daha zordur. Nasıl tamamen değişip yine de ben olmayı sürdürebilirim ki? Ama eğer ben kötüysem, sadece kökten bir değişim işe yarayabilir.
Değişim, acıyı deneyimleme istekliliğini getirir.
Sayfa 67
Reklam
Üç Değişim Üstüne
Suçsuzluktur çocuk ve unutkanlık, bir yeni başlangıç, bir oyun, kendiliğinden dönen bir tekerlek, bir ilk devinme, bir kutsal evet.
Bir gezegenin iklimini değiştirmek kolayca yapılacak basit bir iş değildi. Keşke öyle olsa diye düşündüğüm zamanlar oldu. Her değişim için gezegenin bütününü göz önünde bulundurmak gerekirdi.
Sayfa 266 - İTHAKİ YAYINLARIKitabı okuyor
Üç Değişim Üstüne
Bizi hor görenleri sevmek ve bizi korkutmak isteyen hayalete elimizi uzatmak?
Reklam
Üç Değişim Üstüne
Hasta düşmek ve avutmaya gelenleri savmak ve senin istediğini hiç duymayan sağırlarla dostluk etmek?
Değişim önce insanın kendisinde başlar.kendisini değiştiremeyen bir insan çevresini ya da yaşadığı coğrafyayı değiştiremez.
Ölümlü nesneler, hızlı bir değişim içindedir, biliyorsun bunu.
Reklam
Toplumumuzda bir değişim, büyük bir değişim gelecektir ama bunun, ayının istediği değişim olması zorunlu değildir. Ayı, bizi ezeceğini söylemiştir. Ya biz ayıyı ezersek?
Sayfa 87
Değişim, kişi olmadığı bir şey olmaya çalıştığında değil, zaten olduğu şeye dönüştüğünde yaşanır.
Değişmek istemiyoruz. Her değişim, istikrar için bir tehdit unsurudur.
Sayfa 224
Lenin, “sendikal bilinç” ile “devrimci bilinç” arasında ayrım yapıyordu. İlki, çoğu işçinin çoğu zamanki tutumudur; sistemin kimi yanlarından hoşlanmazlar ve bazen belirli reformlar için kavga verirler ama onu devirmek için topyekûn bir mücadeleye girme kararlılığı göstermezler. Reformculuk, sendikal bilincin siyasi biçimidir. İşçilerin, sistem içerisinde kalarak siyasi değişim getirecek sınırlı arzularını yansıtır. Bir sınıf olarak işçilerin çıkarlarını yansıtmaz. Asıl önemli olan, kapitalizmin yıkılıp yerini demokrasiyi, ortak mülkiyeti ve insan ihtiyaçlarını temel alan bir sistemin almasıdır.
Değişim yolu uzun bir yol. Bugünden yarına değişmeyeceksin. Ne dedik daha önce, iki adım ileri bir adım geri. Sen istikrarlı ol yeter. Bu değişim yıllar alsa bile, her geçen gün bir öncekinden biraz daha farklı olacaktır. Kendini diğerleriyle değil kendinin önceki haliyle kıyaslarsan doğru bir sonuca ulaşabilirsin.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.