Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
doğruluk, temizlik, fedakârlık hastalığı onda insanlığın en kıymetli kabiliyetini öldürmüştür: acımak kabiliyeti.
Sayfa 13
Çocuğu sevdiği kişiden koparmak çok zordur, ama bir koptu mu korkunç, doğal olmayan, erken bir küstahlık ve şiddet doğar; doğruluk duygusu sapıtıverir.
Sayfa 882 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
A'raf Sûresi 146. Ayet
Yeryüzünde haksız yere böbürlenenleri ayetlerimden mahrum edeceğim. Onlar, bütün mucizeleri görseler de iman etmezler; doğruluk yolunu görseler onu izlemezler. Fakat eğrilik yolunu görürlerse hemen ona saparlar. Bu durum, onların ayetlerimizi yalan saymalarından ve onlardan gafil olmalarından ileri gelmektedir.
Sayfa 167 - Diyanet YayınlarıKitabı okuyor
"Kendileri hiç de iyi olmayanlar, kötü bir eylemden çıkar sağladıktan sonra, rahat yürekle, işe biraz iyilik doğruluk karıştırmaktan hoşlanırlar, bir karşılık ödüyormuş, vicdanlarını temizliyormuş gibi."
Sayfa 175 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
"İnsanlara doğruluk, düzen ve disiplin öğretin. Onlara vicdanlı olmayı, sevmeyi ve düzene saygı duymayı öğretin. Hem kendisinin hem de diğer insanların haklarına saygı duymayı da. İnsanlara kendiniz örnek olun."
İnsandaki çocuk vicdanı, tohumdaki öz gibidir .Ve o öz olmadan tohum filizlenmez , gelişmez. Yeryüzünde bizi neler beklerse beklesin , insanoğlu doğdukça ve öldükçe , insanoğlu yaşadıkça ,hak ve doğruluk denen şey de var olacaktır .
Sayfa 162 - Ötüken YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Yaşamın anlamı" nasıl keşfedilir ?
Logoterapiye göre bu yaşam anlamını üç farklı yoldan keşfedebiliriz: 1. Bir eser yaratarak ya da bir iş yaparak; 2. Bir şey yaşayarak ya da bir insanla etkileşerek; 3. Kaçınılmaz acıya yönelik bir tavır geliştirerek. Bunlardan ilki, yani başarı yolu, oldukça açıktır. İkinci ve üçüncü ise, biraz daha ayrıntı gerektirmektedir. Yaşamda anlam bulmanın ikinci yolu, bir şey -iyilik, doğruluk, güzellik gibi- yaşamak, doğayı ve kültürü yaşamak, son ve bir o kadar önemlisi de olanca eşsizliğiyle bir insanı yaşamaktır. Yani onu sevmektir.
Sokrates’in Günahları vs Bizim Günahlarımız
Şu da var ki, susamam bu durumda! Ben soluk aldıkça, sesim çıktıkça, doğruluk önümde kötülenirken, onu savunmazsam günah işlemiş olurum.
Sayfa 53 - 2. KitapKitabı okuyor
Azıcık aşım dertsiz başım olsun:)
"Yalnızca para odaklı bir düzen, dingin bir hayatla kıyaslandığında çok önemsiz görünür: "Doğruluk Okyanusu"nda, dalgaların altında, firtınaların ulaşamayacağı yerde, "Ebedi Sükünette süren bir yaşam!"
Böyle mi yaşardı iyiler dünyada , Evrenin özü doğruluk olaydı ?
Sayfa 34 - İş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kendi işimizi istenilen biçimde yapmak; işte doğruluk bu olabilir dostum!
Sayfa 132Kitabı okudu
- Ben soluk aldıkça, sesim çıktıkça, doğruluk önümde kötülenirken, onu savunmazsam günah işlemiş olurum. İyisi mi, elimden geldiği kadar savunayım doğruluğu. (Sokrates)
Müslüman yazarların bazıları, yabancılaşma­yı, "gavurlaşma" anlamında kullanıyorlar. Batılaşma süreci içinde Türkiye'de okur-yazar takımının Avrupa değerlerini benimsemekle kendi toplumunun değerlerine, kendi halkına yabancılaştığını söylüyorlar. Bu yargıların doğruluk payını bir yana bırakalım ama yabancılaşma kavramının Batı düşüncesindeki anlamından tamamen kopuk olduğunu belirtmekten de geri durmayalım.
Mutlu olmak isteyenin aradığı şeydir doğruluk.
İnsan için yaşam sadece yeryüzündeki bedenle sınırlı değildir. İyi, onurlu ve şanlı bir yaşam süren kişileririn ölümü başta üzüntü verir ancak bu tür kişilerin bedenen ölünce ruhen tanrıların yanına gideceği düşünülürse, geride kalanların üzülmesine gerek yoktur. Laelius'un, Scipio'nun ölümüne katlanma gerekçesinin bu olduğu görülür. İnsan ruhu gibi, dostluk da ölümsüzdür iyi ve gerçek dostluklar çağlar boyunca hatırlanır ve örnek alınır. Sadece iyi insanlar arasında dostluk kurulabilir zira o ihtiyaçtan doğmaz, bizzat doğanın bahşettiği bir ilişki türüdür. Bu yüzden dostluğu mümkün kılan ve sürmesini sağlayan sadakat, dürüstlük, doğruluk ve cömertlik gibi temel nitelikler sadece doğayı kendisine örnek alan iyi insanlarda bulunur. Bu açıdan bakıldığında dostluk, tümüyle Stoacı bir duyuşla, doğal ve ahlaki bir birlikteliktir gücünü de buradan alır. Dahası, dostluk birçok açıdan insanların yararınadır onun sunduğu yararlar yaşamı anlamlı ve katlanılabilir kılar. Dostluğu korumamız gerekir bunun için dostlarımızı, katlanamayacakları veya istemeyeceklerihiçbir şeye zorlamamalıyız, bununla birlikte yeri geldiğinde dostlarımızın dertlerine ortak olmalı ve bundan yüksünmemeliyiz.
Sayfa 5 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - IV. Basım Ocak 2020, İSTANBUL - Latince Aslından Çeviren C. Cengiz ÇevikKitabı okudu
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.