Edebiyatın Tesirli Parçaları İnceleme
2024 45. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 22:10
Ali Lidar 'ın üçlemesinin son kitabı. Bu sefer kısa biyografileri ve kitap incelemeleri olan yazarlar: Edgar Allan Poe Ursula K. Le Guin İhsan Oktay Anar Herman Melville John Steinbeck Heinrich Mann Mary Shelley Italo Svevo Murat Gülsoy Victor Hugo Günter Grass Selçuk Altun Haydar Ergülen Milan Kundera Johann Wolfgang Von Goethe Peter Ackroyd Joseph Conrad Halid Ziya Uşaklıgil Charles Dickens Bu seri benim için çok faydalı oldu. Özellikle daha önce tanımadığım yazarları tanıma fırsatım oldu. Hem de daha önce radarıma girmemiş olan eserleri de yine bu seri sayesinde öğrendim. ek olarak bazı kitaplardaki ayrıntıları keza kitabı hangi bakış açısıyla okumam gerektiği konusunda da fayda sağladı. Bu kitap sonrasında da yine okuma listeme aldığım birkaç kitap oldu. Yerdeniz (6 Kitap Tek Cilt) Dünyaya Orman Denir Oscar Wilde'ın Son Vasiyeti Kırık Hayatlar Tebaa (özellikle bu) Edebiyatın Tesirli Parçaları ile ilgili eleştirebileceğim pek birşey yok. Sadece Cennetin Doğusu 'nu John Steinbeck 'in en iyi eserleri arasında göstermemesine şaşırdım. Belki atlamıştır belki de kitabı beğenmemiştir.
Biyografi
Edebiyatın Tesirli ParçalarıAli Lidar · İthaki Yayınları · 2020280 okunma
Tesirli bir kitaba benziyor.
Özgün Coşkun
Bu serinin ilk kitabını çok beğenmiştim (gerçi o zamanlar çok da edebiyat okumadığım için olabilir) , onun ekmeğini yedi biraz da bu kitap. Yine de okunabilir. Ama senin yaptığın incelemeler bu kitapta yer alan incelemelerden daha iyi.