Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İlân-ı aşk makamından bir mısra, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin...
İlân-ı aşk makamından bir mısrâ, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin..
Reklam
Bir insana inanmak ne demek biliyor musun Kapının önündeki ağaçlarla birden çiçeğe duruyorsun Sokaktaki kedi bacaklarından önce boynuna dolanıyor Gidip ilk gençliğin uykularına boyanıyorsun Yağmur öyle gamzeler açıyor ki baktığın yerlere İlan-ı aşk makamından bir ürperti dudaklarının neminde Unuttuğun mavilik gövdeni bahar dalına çeviriyor
Çiçekler, lâleler, güller sana ilân-ı aşk eyler Gönüllerde esen bâd-ı sabâsın Yâ Resûlullâh
Sayfa 53 - Ali Ulvî KurucuKitabı okudu
Sanat, ilan-ı aşk gibi bir şeydir. İnsanın diğer insanlara bağımlılığının bir itirafıdır. Bir aydınlanmadır. Bilinçsiz bir eylemdir ama hayatın asıl anlamını, yani sevgiyi ve fedakarlığı yansıtır.
Sayfa 198 - Agora kitaplığı, 2007Kitabı okudu
İlân-ı aşk makamından bir mısra Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin...
Reklam
"İlan-ı harp", "ilan-ı aşk" gibidir. İnsan düşmanıyla eşit duruma gelir; yükselme de, düşmesi de onunla aynı koşullara uyar. Bir kere âşık olduk mu, kendimizin de işlemeye hazır olduğumuz günahlar yüzünden suçlarız düşmanımızı.
Sayfa 229
ilan-ı aşk makamından bir mısrâ, yeşerip, kımıldar içimde, düşer aklıma gözlerin..
Ben hepsini düşünürüm, Yirmidört saat Ve seni düşünürüm, Karanlık,hırslı... Seni, cihanların aziz meyvası. İlan-ı aşk makamından bir mısra, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin.
böyle ilan ı aşk ettikten sonra şehri terk etmeye kalkışması
. Hayır, o sensin, benim en değerli parçamsın, Gözümün daha parlak gözü, gönlümün en aziz yüreğisin, Benim besinim, servetim, tatlı umutlarımın hedefisin, Dünyamın tek cenneti, göklerden tek isteğimsin. .
Sayfa 36 - Türkiye İş Bankası- Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
bknz:mesaj istekleri :D :D
İnternet başındaki çapkın, adını bilmediği, yüzünü görmediği birine ilan-ı aşk edecek, adını vermeden, yüzünü göstermeden... Adsızlaştıkça yüzsüzleşecek; yüzsüzleştikçe gerçek yüzünü keşfedecek.
“Ve ben seni düşünürüm”
*** İlan-ı aşk makamından bir mısrâ, Yeşerip, kımıl içimde, Düşer aklıma gözlerin… ***
Sayfa 27 - MetisKitabı okudu
`` İlân-ı aşk makamında bir mısrâ, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin... ``
Selef itikâdını canlandırmak iddiasıyla ortaya çıkıp bid'atlara ilân-ı harb eden İbni Teymiyye, zaman zaman kantarın tokmağını kaçırarak beğenmediği sûfileri "şeytanın velileri" olarak isimlendirmiş, takvâ sâhibi her müslümanın veli yani Allah dostu olduğunu iddia etmiştir. O'na göre bazı insanlara "gavs" veya "kutub" gibi sıfatlar atfedilmesi doğru değildir. O'na göre Allah korkusuna yer vermeden sadece Cenâb-ı Hakk'a karşı aşk ve muhabbeti öne çıkarmak da doğru değildir. Semâ meclislerini şeytanî olarak tavsif edip bu hareketlerin câhiliye devrinde müşriklerin Kâbe'yi tavafta el çarpıp ıslık çalmalarından mülhem kabul eder. Sade bu kadarla kalmayıp tasavvufta makbul sayılan büyüklerin kabirlerini ziyâret etmeyi, yatırlara hürmet göstermeyi istiğâse, tevessül ve şefaat gibi meselelere dair tasavvufi görüşleri şirk saymıştır. O'nun Abdülkadir-i Geylânî ve Ahmed er- Rufâî gibi saygıyla andığı birkaç mutasavvıf dışında bütün meşreb-i sûfiyye mensuplarını gerek mânevî terbiyede tâkib ettikleri metod ve gerekse umûmî kabullerine dair muhteva açısından tenkid ederek bu yoldaki bütün tatbikatı âyet ve hadislere aykırı telâkki etmiştir. Kendisi de takvâ hayatı yaşamaya çalışan İbni Teymiyye, tasavvuf ve mutasavvıfları değerlendirmekteki sübjektifliği sebebiyle İslâm târihinde tasavvuf düşmanlığını başlatan bir şahsiyet olarak kabul edilir.
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.