Carmen

Çingene

Prosper Mérimée
Bir avuç mutluluk 🫰🏻🎀 Carmen Kendime Düşünceler
Yılın 90. kitabı Carmen
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Ünlü operalar ve esin kitapları
Ünlü operaların esin kitaplarını merak edenler için bir liste ve bilinen parçaları. 1) Sevil Berberi ( The Barber of Seville). Poisiello, 1782 & Rossini, 1816 Sevilla Berberi veya Nafile Tedbir youtu.be/aJIpVj_YkNo Bunu benim kuşak Tom ve Jerry'den hatırlar. :) 2) Figaro'nun düğünü (The Marriage of Figaro). Mozart, 1786. Figaro'nun Düğünü veya Çılgın Gün m.youtube.com/watch?v=8OZCyp-... 3) La Trivata. Verdi, 1853 Kamelyalı Kadın youtu.be/UZvgmpiQCcI 4) Carmen. Bizet, 1845 Carmen youtu.be/pmuFOuh3QHs 5) Tosca. Puccini, 1900 Tosca youtu.be/TU5roitYI1s 6) La Boheme. Puccini, 1896 La Bohem 7)Madame Butterfly. Puccini, 1904 Madam Butterfly/ David Henry Hwang/ Can Yayınları (opera metni) youtu.be/a_xWKWIf-VE 8) Lakme. Léo Delibes, 1881
Kültür-Sanat
'inanılmaz olana inanmaya, anlaşılmaz olanı anlamaya başlıyorum. •carmen kadın erdemiyle• alman felsefesini anlıyorum bir anda, ve siz kuzeylilerin sevememesine, hatta aşkın ne olduğuna dair en ufak bir fikrinizin bile olmamasına da şaşırmıyorum artık.' Kürklü Venüs / 'bilir misin, dedi Carmen, romum olduğundan beri seni minchorromken sevdiğimden daha az seviyorum? rahatsız edilmek, özellikle de emir almak istemiyorum. tek istediğim özgür olmak ve canımın istediğini yapmak. sabrımı zorlamaya kalkma sakın.' Carmen
Kitap Alıntısı
Carmen'den Anladığım