2020 24. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2020 21:14
Bir efsane eseri daha geride bıraktım. Dünden beri kitabı bir mutfağa bir odaya taşıya taşıya bitirdim. Bazı cümleleri tekrar tekrar okuma gereksinimi duydum. Acaba burda ne demek istemiş dediğim kısımları oldu. Buna rağmen çok akıcı ilerledi. Hiç sıkılmadan bitirdim. 5-6 yıl önce okumuştum. Bu kadar etkilenmemiş olmama şaşıyorum. Her okumada farklı bi düşünceye sahip olacağımı da hissettim. Velhasıl yıllar geçse de yine seni okurum. Veee tavsiye ederim.
2021 75. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2021 09:19
Johann Wolfgang Von Goethe insanlığın esrik bir yanını muhteşem üslubuyla ele almış. Aslında hikaye farklı biçimleriyle, dinler tarihinde hep yer almış. Tanrı’nın genel bir sınavı bir bireyde tekrar gözlemlemesi. Şeytanın( Metistofeles) , iyi bir Dr olan Faust’u Tanrı’nın izniyle özel bir sınava tabi tutması. Derin bir hüzün ve acıyla nihayet bulan bu çetin sınavı eşsiz bir anlatımla yüreğinizle hissediyorsunuz. Goethe’nin mükemmel tahlillerini özellikle sevdiği kızın( Margarete) bir sorusu üzerine verdiği din ve dindarlık yorumunu çok engin ve derin buldum. Faust bir hesaplaşma ve mücadelenin yolculuğudur. İnsan ,tabiatın ona oynadığı müthiş oyunun farkında olmayan yegane canlı. Goethe’nin üslubu,ruhumuzun derinliğine o sancılı yolculuğa bir ayna gibi…
2020 45. kitabı
Uzun zamandır bu kadar akışkan bir kitap okumamıştım.Belki de ilk tiyatro eseri okunmamdan kaynaklanıyor olabilir.En beğendim karakter şüphesiz Mefisto.Mefisto(Şeytan)ustaca insanın ruhunu girmeyi başardı ve bunu yaparken hiç hissettirmedi.(Çünkü o şeytan :D)Beğeneceğinizi umarım.Keyifli okumalarr...
Puan vermedi·653 syf.·
2019 8. kitabı
Faust ,1749- 1832 ylları arasinda yaşamış ünlü Alman Goethe'nin butun eserlerinin bir birleşimi olarak kabul edilir Faust:latince"mutluluk "anlamına gelmektedirFaust bilgi ihtirasi içinde
Felsefe
2020 3. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2020 16:48
Çok beğendiğim bir kitap olamadı ama içeriğine bakarsak şeytanın ne hileleri olursa olsun *ilk vicdan kalptir* diyorum. Çünkü eğer kalbin doğruysa şeytanda olsa sana vesvese verip kötü şeyleri iyi göstermez. Ama eğer egriyse istediğini yaptırır Marthe ye yaptıklarından anladığımız üzere
2020 5. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2020 21:41
 Faust'u kütüphane de sürekli görüyordum fakat oyun tarzında yazıldığı için okumak istemiyordum. Ayrıca orjinali 600 sayfa olduğu halde kütüphanedeki kitap 140 sayfaydı. Yani yazarın dilini okuyamacaktım çünkü baya kısaltılmıştı. En son gittiğim de neyse dedim bunu okuyayım en azından kitap hakkında fikir edinirim, sonra orjinali denk gelirse onu da okurum. Böylece okumuş oldum.  Kısaltıldığı için ağdalı cümleler filan yoktu, anlaması kolaydı.  Dolayısıyla bir günde bitirdim.  Baş karakterler insan olan Faust ile şeytan olan Mefistodur. Çoğu olay bu iki karakter arasında geçiyor.  Tavsiye ederim, iyi okumalar.
2019 6. kitabı
Arada kalmış ruhun çırpınışlarını anlatır Faust. Kendisinin bedenden ibaret olduğuna inandırılmış fakat diğer ruhların varlığından haberdar. Sadece yürüyebildiğiniğe inandırılmış gök yüzünü düşleyen bir kuş gibidir. Çareyi kendinde bulmaktan aciz başkalarından medet dilenen. Bu yüzdendir arada kalmışlığı. Çok okumuş çok bilirmiş ama hiçbir zaman kendisini tanımaya çalışmamış. Kendi ruhuna dokunamamış ki başka ruhlara dokunabilsin. Ve zavallı Faust düşmüş Mephisto'nun eline Yıllarca kapısında beklediği ama bir türlü içeriye giremediği kapıya sırtını dönüvermiş hemen. Arada kalmışlığı kendini bilmezliği ağır gelmiş ruha , önce bedene bırakmış kendini sonra da lanet bir şeytana.
Ruhuyla Savaşanlara
2025 50. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2025 18:14
Faust, yalnızca bir tiyatro metni değil. Goethe bu eserle insanın en temel sorularına bir sahne kuruyor: Bilgi nedir, yetinir miyiz, ne uğruna yaşarız? İçimizdeki boşluğu neyle doldururuz? Tanrıyla
FaustJohann Wolfgang Von Goethe · Doğu Batı Yayınları · 202416,8bin okunma
2023 81. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2023 14:15
Goethe'nin bu eserini kimi yerlerde 18 yaşında kimi yerlerde ise 21 yaşında yazmaya başladığını okudum. Ölümünden bir yıl önce tamamlanmış. Ortalama 60 yılını yani ömürünün neredeyse tamamını bu
FaustJohann Wolfgang Von Goethe · Sosyal Yayınları · 201316,8bin okunma
65 Yılda Tamamlanan Eser
2021 14. kitabı
Okunma: 26 Mart 2021 17:39
Arkadaşlar incelemeye başlamadan önce kitapla ilgili şunları belirtmek istiyorum : Kitap 1808 senesinde 1.kısmı, 1832 senesinde de 2.kısmı yazılmış olan bir kitap.Bu nedenle de günümüz kafası ile
FaustJohann Wolfgang Von Goethe · İthaki Yayınları · 202216,8bin okunma

Johann Wolfgang Von GoetheYazar · 51 kitap
Johann Wolfgang von Goethe (28 Ağustos 1749, Frankfurt - 22 Mart 1832, Weimar), Alman edebiyatçı. Aynı zamanda çeşitli doğa bilimleri alanlarında araştırmalar yapmış ve yayınlar çıkarmıştır. 1776 yılından itibaren, Weimar dukalığının bakanı olarak çeşitli idari ve siyasi görevlerde bulunmuştur. Goethe, şiir, drama, hikâye (düzyazı ve dörtlük şeklinde), otobiyografik, estetik, sanat ve edebiyat teorisi, ayrıca doğa bilimleri olmak üzere birçok esere imza atmıştır. Bununla birlikte, zengin bir içeriğe sahip olan mektup çeşidi, önemli edebi eserlerindendir. Fırtına ve Coşku (Sturm und Drang) döneminin en önemli öncüsü ve temsilcisi olmuştur. 1774 yılında Genç Werther'in Acıları adlı eseri ile bütün Avrupa'da ün yapmıştır. Daha sonra, 1790 yılından itibaren, Friedrich Schiller ile birlikte ortak ve dönüşümlü bir şekilde, içeriksel ve biçimsel olarak, Antik kültür anlayışı üzerinde yoğunlaşarak, Weimar Klasik'in en önemli temsilcisi olmuştur. Goethe, aynı zamanda, yurtdışında da Alman Edebiyatı'nın temsilcisi olarak kabul edilmiştir. Değeri, ölümünden sonra azalmaya başladığı sıralarda, Goethe, 1871 yılından itibaren, Alman ulusal kimliğiyle, Alman Kraliyet'inde taçlandırılmıştır. Sadece eserlerine yönelik değil, aynı zamanda örnek alınacak yaşantısına yönelik de bir hayranlık oluşmuştur. Goethe, bugüne kadar, en önemli Alman edebiyatçı olarak kabul edilmiş, eserleri ise dünya edebiyatı zirvesinde yerini almıştır. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Johann_Wol...