19. yüzyıl Rusya'sının gücünü kaybetmekte olan aristokrat çevresinde geçen ve Turgenyev’in gençlik heyecanı, ilk aşk deneyimi ve romantik hayallerin kırılganlığı üstüne kaleme aldığı bu unutulmaz uzun öyküsü, aynı zamanda Rus edebiyatının en ünlü aşk hikâyelerinden biridir. Yazarın kişisel yaşamından belirgin izler taşıdığını belirttiği eser, gençlik çağında yaşanan ilk aşkın duygu ve algıların üzerindeki derin etkilerini hassasiyetle ele almasının yanı sıra tutku, zaman, irade gibi temaları da incelikle işler. On altı yaşındaki Vladimir Petroviç ebeveyninin kır evine komşu olan kendisinden yaşça büyük Zinaida’ya âşık olmasıyla birlikte çözümlemekte zorlandığı karmaşık duyguların fırtınasına kapılır. Gönlünü kaptırdığı kadının birçok hayranı olduğunu öğrenen delikanlının gençlik tutkusu çabucak işkence ve umutsuzluğa dönüşür. Yürek parçalayan bir başka gerçeği keşfetmesiyle birlikte uğradığı hayal kırıklığı onu bambaşka birine dönüştürecektir. “Zinaida, bugüne kadar karşılaştığım en etkileyici kadınlardan biri!” Gustave Flaubert
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 57 dk.Sayfa Sayısı: 104Basım Tarihi: Haziran 2024İlk Yayın Tarihi: 1860Yayınevi: Can Yayınları
ISBN: 9789750763649Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

112 syf.
Puan vermedi
RUS STEPLERİNDE DERİN BİR TRAJEDİ
genç vladimir sevdalandı zalimin kızına rus steplerinin aylak takımıyla gel gör ki kızın gönlü kaydı müstakbel kayınbabaya genç vladimir, ne söylese boş ilk aşkını kaptırdı babasına nerden bulacak bir daha aşık olma cüretini, bir başkasına
İlk Aşk
İlk AşkIvan Turgenyev · Tutku Yayınevi · 20147,9bin okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
Turgenyev'den okuduğum ilk kitaptı ve beni sıkan bir kitap olmadı.Zaten kitap çok akıcı. Bir parti sonrası bir araya gelen üç arkadaşın ilk aşklarından bahsetmesiyle başlıyor kitabımız.Iki kişi ilk aşklarından kısaca bahsedip ilgi çekici olmadığını söyleyince ilk aşkını uzun uzun anlatacak olan isim Vladimir Petrovich oluyor.. Vladimir Petrovich'in ilk aşkını çok güzel anlatmış yazar.Ben severek okudum.Sizlerinde beğeneceğinizi düşünüyorum…
İlk Aşk
İlk AşkIvan Turgenyev · Tutku Yayınevi · 20147,9bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.