The Story of a Murderer

İngilizce

Kokuların eşsiz gücü!
2021 50. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 21:58
Bir arkadaşımla konuşurken ona kokulardan bahsediyordum. İnsanlarla ilk karşılaşmamızda  “kanım ısınmadı”, “çok cana yakın buldum”, “çok hanımefendi” ya da “çok beyefendi biri” gibi ifadeler
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201827,3bin okunma
Katil Ananın Katil Evladı
·264 syf.·
2022 15. kitabı
-Spoiler İçermez- Koku denince her ne kadar akla, parfüm kokusu, yemek kokusu, çiçek kokusu, kitap kokusu, toprak kokusu gibi insan burnunun kolaylıkla algılayabileceği ve günlük hayatta sıkça
2024 37. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2024 13:15
Kitabın baş karakteri Grenouille büyürken yazarın belirttiği üzere dahiyane bir yeteneği olduğunu keşfetmeye başlamıştır, üstün koku yeteneği sayesinde her türlü maddenin kokusunu alabilmektedir.
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 198727,3bin okunma
Sıra dışı bir katilin hikayesi...
2023 173. kitabı
Beş duyu organımızdan birine hitap eden Koku üzerine oldukça sıra dışı bir irdeleme. Öncelikle kitabın konusuna değinmek istiyorum. 18. Yüzyılda Fransa’da geçiyor roman. Kitabın ana karakteri
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 198727,3bin okunma
2025 11. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2025 11:02
Sonunda bitti. Okuduğum konusu en ilginç romanlardan biriydi. Ama yazar kullandığı dil ile sanki okuyucuya romanı sevdirmemek için uğraşmış gibi bir hisse kapıldım. Neden bu kadar betimleme? Neden sonu gelmeyen, 10 satır süren cümleler? Okurken boğuldum resmen, atlayarak okuduğum yerler oldu. Halbuki şimdi kitabı bitirip üzerine düşündüğümde konu sanki daha farklı bir dille, daha etkileyici anlatılabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Bana hitap etmedi.
Okurken Hissettiklerim
·264 syf.·
2025 26. kitabı
Patrick Süskind’in Kokusu, daha ilk sayfadan itibaren beni içine çekti. Normalde romanlarda gözden çok hep görmeye alışkınızdır ama bu kitapta her şey “koku” üzerinden anlatılıyor. 18. yüzyıl Paris’inin çürümüş, boğucu, pis havası adeta sayfaların arasından çıkıp burnuma doldu. Öyle ki, bazı bölümlerde gerçekten rahatsız oldum ama aynı zamanda kitabın gücünü de burada hissettim. Başkahraman Grenouille, beni çok ikileme düşüren bir karakter oldu. Bir yandan inanılmaz bir yetenekle dünyayı kokular üzerinden algılıyor; diğer yandan kendisine hiç kokusu olmadığı için dışlanıyor ve korkunç bir takıntıya sürükleniyor. Onun bu takıntısını okurken hem hayranlık duydum hem de dehşete kapıldım. En çok düşündüren nokta ise şu oldu: Grenouille’un asıl isteği aslında “sevilmek” ve “kabul görmek.” Bunu elde etmek için yaptığı şeyler ürkütücü olsa da, altında yatan duyguyu anlamak çok zor değildi. Bu da kitabı benim için sadece bir suç hikâyesi olmaktan çıkardı; insanın derin arzularına, yalnızlığına ve kabul görme ihtiyacına dair bir roman gibi geldi. Kitabı bitirdiğimde uzun süre kokulara karşı daha hassas olduğumu fark ettim. Hatta sanki etrafımdaki kokularla yeniden tanışmış gibiydim. Koku, bana sadece bir hikâye anlatmadı; duyularımı da yeniden keşfettirdi.
Koku - Patrick Süskind
2022 4. kitabı
Yaklaşık bir kaç yıl önce bu kitaba başlamış, ilk bölümdeki uzun betimlemeli bölümler beni çok yorduğu için bırakmıştım. Abimin kütüphanesinde yeni bir kitap ararken elime geçti. "O zaman
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201827,3bin okunma
Puan vermedi·264 syf.·
2025 19. kitabı
Kokulara karşı aşırı hassasiyeti olan bir çocuk. Doğduğu anda terk edilmiş bir bebek. Hiç sevgi ve şevkat görmemiş, umursanmamış, insan yerine konmamış, reddedilmiş bir çocuğun altüst olmuş psikolojisini çok iyi anlıyorsunuz. Soyut varlıkların kokularını duyamadığı için onların isimlerini öğrenemiyor ne yazık ki ( örn: hayal ve sevgi) gibi. Somut şeyler olduğunda ( örn: çiçek, odun, hayvan) gibi tüm türlerini kokularına göre isimlendirerek öğreniyor ve duyarlılık sağlıyor. Kesinlikle okunmayı hak eden bir kitap diyorum. İzlemek isteyenlere bu kitabın filmi de var.
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201927,3bin okunma
Hayat senin kokun ne renk ?
2025 16. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 19:47
Sadece bir suç hikayesi değil, insanın doğasının ve arzularının derinliklerine inen,toplum tarafından dışlanmış doğduğu günden itibaren terk edilmiş sevgi,şefkat, merhamet görmemiş reddedilmiş bir çocuğun kendisini var edebilmesi için işlediği cinayetleri ve bir parfümün insanlar üzerindeki etki gücünü, insanların koku duygusunun nasıl Manipüle edilebileceğini konu alan buram buram sevgisizlik kokan bir kitaptan. Kitap ve kahve kokulu bol okumalı Keyifli günler dilerim.
2022 1. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2022 16:38
Kitabı okumadan önce filmini izlemiştim filmi çok beğenmiştim 18. yüzyıl Paris’i. Şehrin en pis, en kokan yerinde, balık pazarında Jean-Baptiste Grenouille doğar. Annesi onu çöpe atar, ama bebek yaşar. Grenouille’ün bir tuhaflığı vardır: Kendisinin hiç kokusu yoktur. Ama dünyanın en iyi burnuna sahiptir. Kilometrelerce uzaktaki kokuyu alır Büyüyünce parfümcülerin yanına çırak girer. Amacı bellidir: Dünyanın en güzel kokusunu yaratmak. Ama takıntıya dönüşür. Genç ve güzel kızların kokusunu keşfeder. O kokuyu ele geçirmek için cinayet işlemeye başlar. 25 kızı öldürüp kokularını damıtarak mükemmel parfümü üretir.
Alıntı

Patrick SüskindYazar · 7 kitap
Patrick Süskind (d. 26 Mart 1949 - ), Alman, roman, senaryo ve radyo oyunu yazarı. Hayatı Almanya'nın Bavyera eyaleti sınırları içinde kalan Münih'in 30 km güneyindeki Starnberger Gölü kıyısında, Ambach'ta dünyaya geldi. Babası Wilhelm Emanuel Süskind de bir yazardı. Patrick Süskind, lise olgunluk sınavının ardından sivil olarak askerlik hizmetini yerine getirdikten sonra 1968-1974 yılları arasında, yine babası gibi, üniversitede tarih eğitimi aldı. Münih Üniversitesi'nde ortaçağ ve modern çağ tarihi öğrenimi gördü. Tarih eğitimini Magister bitirme sınavı ile tamamladı. Üniversite yıllarında düzyazılar ve senaryolar yazmaya başladı, ancak bunlar bügüne kadar hiç yayınlanmadı. Üniversite eğitiminin ardından gittiği Fransa Aix-en Provence'de Fransızcaya ve Fransız kültürüne ilişkin bilgisini arttırdı. Patrick Süskind, babası gibi, serbest yazar olarak çalişmakta, yazı işleri ve düzeltmenlik yapmakta, roman, kısa hikâyeler ve televizyon senaryoları yazmaktadır. Eserleri Süskind'in kitapları yirmiden fazla dile çevrilmiştir, ve birçok kez sinema ve televizyona uyarlanmıştır. Yine kendisinin elinden çıkan kısa ve alaycı bir biyografisinin dişında hakkında pek az bilgi vardır. İnsan içine çıkmaktan hoşlanmayan Patrick Süskind, Münih, Paris ve güney Fransa'da Montolieu'da yaşamaktadır. Süskind, kendisine verilen edebiyat ödüllerini dahi almamakta ve reddetmektedir. Patrick Süskind, 1981 tarihli bir monolog olan "Der Kontrabass" (Kontrabas) adlı oyununun Münih Cuvilliee tiyatrosunda sahneye konulması ile meslek hayatının ilk büyük çıkışını yaşadı. "Der Kontrabass" 1985 yılında Tevfik Turan tarafından dilimize çevrildi ve Can Yayınları tarafından yayınlandı. 1985 tarihli "Das Parfum" adlı ilk romanı ile Süskind dünya çapında şöhrete kavuştu ve Almanca konuşulan ülkeler İsviçre, Avusturya ve Almanya'nın en önemli çağdaş yazarlarından biri oldu. "Das Parfum" 1987 yılında "Koku" adıyla Tevfik Turan tarafından dilimize çevrilerek Can Yayınları tarafından yayınlandı. "Das Parfum" bir "çok satan" olduğu gibi aynı zamanda yazarı henüz hayatta olmasına rağmen klasikleşerek "uzun satanlar" arasındaki yerini de aldı. 100 bin adet olarak basılan "Das Parfum"'ün ilk Almanca baskısı birkaç hafta içerisinde tükendi ve roman tam dokuz yıl boyunca Almanya'nın önemli dergilerinden biri olan Der Spiegel'in çok satanlar listesinde yer aldı. Bugüne kadar 33 ayrı dile çevrilen "Das Parfum" tüm dünyada tam sekiz milyon adet satılmıştır. Yine Alman yönetmen Tom Tykwer tarafından sinemaya uyarlanarak 14 Eylül 2006 tarihinde Almanya'da gösterime girmiştir.