Cep Boy

Çevirmen:
Nurgül Polat

2026 7. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 16:53
Sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı… Neredeyse tüm kitaplarını okuduğum Jack London’ın beni bu kadar boğan başka bir kitabını hatırlamıyorum. Martin Eden gibi bir eserini okuduktan sonra hayal kırıklığına uğrattı beni sevgili Jack.
Sıkıldım
2025 2. kitabı
Hiç kendimi zorlayup kitaptan şunu çıkardım bunu çıkardım diye entel dantel konuşmayacağım. Çok sıkıldım, bunaldım zorla bitirdim. Gerçekten verdiğim zamana yazık oldu. Okuyup mutşu olanlara da yüksek puan verenlere de başarılar diliyorum.
Puan vermedi·191 syf.·
2026 75. kitabı
#OkudumBirdim Yol/ Lack London Jack London'ın üslubu çok güzel, kitapları ilgi çekici son zamanlarda okumaya başladığım bir yazar. Bu kitabında da aslında zor bir hayatı sanki bir macera öyküsü anlatır gibi anlatıyor. Bir serserinin anlık yaşam tarzını okudum. Yazar, hayatına anlam katmak ve kendi yolunu çizmek için genç yaşta yollara düşer. Polislerden ve tren görevlilerinden kaçarak, yiyecek ve giyecek bulmak için her yolu dener. Trenler hakkında ne kadar bilgi öğrendim bilemezsiniz. Gelecek kaygısını bir kenara bırakıp “yol”un cazibesine kapılır ve tam bir serseri hayatı yaşamaya başlar. Özenmedim desem yalan olur. Bu süreçte yaşadıklarını, hobo yaşamını anlatan belgesel tadında bir seyahatnameye dönüştürür. Maceracı ve asi ruhu onu bohem bir yaşama sürükler; zamanla bu ruhunu hem besler hem de kontrol altına almayı öğrenir. Beni en çok etkileyen bölüm Hapishanede kurulmuş olan mektup taşımakla yapılan iletişim ağı oldu kusursuz biz düzen tıkır tıkır işliyor. Bu arada kitapla birlikte iki yeni kelime öğrendim. Bohem, kurallara bağlı yaşamayı reddeden, özgür, rahat ve alışılmış düzenin dışında bir hayat tarzını ifade eder. Hobo = gezgin, sabit bir evi olmayan ve dolaşarak yaşayan kişi
2025 15. kitabı
Okunma: 23 Mart 2025 22:59
Jack London’un kötü bir eserine henüz rastlamadım. Kendine has bir anlatımı var. Hikaye anlatmayı gerçekten biliyor. Bu başarı belki yaşanmışlıktan belki de içtenlikten geliyor. Yol… Kitabı okumaya başladım ve henüz ilk sayfada bu kitabı daha önce okuduğum hissine kapıldım. Birkaç satır sonra da daha önce “Açlar Ordusu” adıyla aynı eseri okuduğumu hatırladım. Açlar Orsusu ismini o zaman da yakıştıramamıştım. #202412759 Bu da o zamanki inceleme yazım. “Yol,daha iyi oturuyor esere. Maceralar hep tren peşinde geçiyor.” diye düşünürken birden aklıma Jack London’un “Demiryolu Serserileri” kitabı geldi. Kitaplığıma koşup “Acaba bu da mı aynı kitap?” diye baktım ki meğer aynı kitabı üç farklı isimde satın aldığım ortaya çıktı. Ayıp olmasın diye “Yol”un yarısında “Demiryolu Serserileri” ile devam ettim. Çevirmenler kafasına göre takılmış anlaşılan. Şimdi üç kitap okumuş sayılır mıyım?
2022 46. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2022 01:49
Şimdilik 52 sayfa okudum. Kitap tam olarak serseriler üzerine yazılmış. Bir serserinin nasıl yemek bulduğu, nasıl hayatta kaldığı, nasıl trende gizlice yolculuk yaptığı anlatılıyor. Devamını okuyunca incelememi düzenleyeceğim. Edit: Kitabı okudum. Son sayfaya kadar bekledim belki serseri hayatı dışında başka bir şey olur diye ama olmadı. Ekleyecek bir şey yok.
Sert, Keskin ve Tamamen Gerçek: London’ın Sokak Okulu
2026 3. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 00:00
Beni burada birazcık tanıyanlar, Jack London’ın bendeki yerinin ne kadar ayrı olduğunu bilirler. Vahşetin ÇağrısıVahşetin Çağrısı veya Beyaz DişBeyaz Diş gibi klasiklerini çoğumuz çocukken okumuşuzdur. Martin EdenMartin Eden, Deniz KurduDeniz Kurdu, Yıldız GezginiYıldız Gezgini
YolJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20254,451 okunma
2022 95. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2022 11:54
Merhabalar, Kitabı az önce bitirdim (7 Aralık 2022). Kitap yine her yerde yazıldığı ve galiba Jack London'ın her kitabında yaptığı gibi otobiyografisi :) Kitabın karakteri kendi adını açıkça
·184 syf.·
2026 22. kitabı
Hobolar... Tren yolculuğu yaparak iş arayan insanlar topluluğu... Maceralarla geçen tehlikeli olabilen tren hikayeleri.. Monikalar, Aynasızlar.. Hayatta kalmaya çalışan insanlar... Kaçak seyahatler, işsizlik, göçler, evsizler.. . Yazarın 18 yaşındaki kendi çılgın hikayesi.. Biraz akıcı biraz maceralı sürdü gitti. Sevdim mi tartışılır. Ama #jacklondon kalemi kendini okuttu o kesin. Alıştığım kitaplarından farklı bir hikayeydi. Bu kısa kitabın otobüs yolculuğuma eşlik etmesi güzel oldu. Yazarı sevenlere tavsiyemdir.
YolJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20244,451 okunma
Yaşama Tutunmanın Bedeli Zincirsiz Ama Tutsak
2025 224. kitabı
Kendimi sadece bir yazarın anılarında değil, insanın en çıplak haliyle hayatta kalma mücadelesinde buldum. Tren raylarının gürültüsü, açlığın midede bıraktığı boşluk, bir lokma ekmek için göze alınan
Duygu ve Düşünce
Hayat Rayında Münferit bir Vagon: Jack London
2021 32. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2021 23:38
Orijinal ismi ‘’The Road’’ yani ‘’Yol’’ olan ve Türkçemize ‘’Demiryolu SerserileriDemiryolu Serserileri’’ olarak çevrilen bu eser Jack LondonJack London’dan okuduğum üçüncü kitap oldu. Bu inceleme boyunca sürekli Demiryolu SerserileriDemiryolu Serserileri demek yerine orijinal adı

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.