Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mobbing Bank Diyor ki;
Bilgi Nakli İnsan yaşamdan ne ister? Büyüklerim hep söylerdi; İnsan yaşamak istediği yerde ölmek ister. Ya da insan yaşamak istediği yerde ölür.
_Maske takarak yaşıyoruz ve maskenin içindeki gerçek beni unutup, ideal benliği gerçek sanıyoruz. Gerçek benliğimizle çatışma sonucu hastalanıyoruz. _Ortaçağda felsefesinde Tanrı, insanı kurgulayarak yaratır ve insan, tanrıya ulaşmak için uğraşır. Bu kurgu dünyası bir sınavdır. Ortaçağ ilkel insanı bu yüzden bir maske takar. Rönesans özgür
Reklam
Yalan söylemesi, çocuğun yanlış bir şey yaptığının farkında olduğunu gösterir. Kendini ebeveyninin düş kırıklığından korumaya çalışmakla, vicdanının çalışmakta olduğunu gösterir. Aşırı tepki veren ana-babalar, çocuklarını kendilerini korumak amacıyla tekrar tekrar yalan söylemeye iterler. Yalanla, söylendiği anda uğraşmak gerekse de, aşırı tepki göstermemek ve çok çeşitli yalanlar olduğunu, bazılarının daha önemsiz olduğunu da bilmek gerekir. Çocuğunuzun yalan söylemesi hakkında yapacaklarınız ve bunun problem olup olmadığı, söylenen yalana göre değişir. Çocuğun yanlış bir şey yaptığından kesinlikle eminseniz, bunu bildiğinizi doğrudan göstermelisiniz. Onun hatasını itiraf etmesini sağlamak için, konuya dolaylı yollardan yaklaşarak veya birtakım imalarda bulunarak yalan söyleyebileceği bir ortam yaratmaktan sakının. Gerçekçi bir yaklaşımla doğrudan konuya girin.
Sayfa 198Kitabı okudu
Es'ad b. Zürâre (ra)
Efendimiz (sas) bu altı kişilik küçük çadırın sakinlerinin yanına vardı, kendini tanıttı, onları tanıdı ve sonra konuşmalar başladı. Allah Resûlü (sas) önce onların ne maksatla Mekke'ye geldiklerini sordu. Onlar maksatlarının sadece hac olduğunu söylediler. Bunu Efendimiz (sas) niye sordu sizce? Hemen direkt konuya girseydi olmaz mıydı? Hayır, olmazdı. Allah Resûlü (sas) öncelikle onları biraz tanımak istiyordu. Hassasiyetlerini. özelliklerini biraz bilmek istiyordu ki konuşulacak sözler onun üzerine bina olsun. Doğrudur, tüm insanlık tevhide davet edilmiştir. Çağrı ve davet bir tanedir ama bunun usul ve üslubu belki bin tanedir. Muhatap değişince hitap değişir, muhatap değişince muhteva değişir. Efendimiz (sas) asla bizim gibi her önüne gelenle aynı üslup ve usul ile konuşmamış; muhataplarının durumlarına, seviyelerine, hassasiyetlerine göre davranmıştı.
Sayfa 135
Kişiye ve konuya göre değişir o
İnce camdan bir vazodur kadın. Büyük dikkat ister patron!
Sayfa 206Kitabı okudu
Konuya göre değişir sanki:)
"Gerçek çok faydalıdır. Akla yatkın gerçeklerin sayısı ne kadar artarsa o kadar iyidir."
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
Kime dokunduğuna dikkat et, kime neyi anlattıgını unutma hatırında olsun. Çünkü insanlar, enstrümanlar gibidir, çıkardığı ses, dokunan kimseye göre, anlattıgın konuya göre değişir.
Acaba^_^ Konuya göre değişir gibi.
"Gerçekten bir insanın bir başkası için yapabileceği şey o kadar az ki."
Sayfa 310 - Bilgi YayıneviKitabı okudu
davet ve belagat
Efendimiz (sas) bu altı kişilik küçük çadırın sakinlerinin yanma vardı; kendini tanıştırdı, onları tanıdı ve sonra konuşmalar başladı. Allah Resulü (sas) önce onların ne maksatla Mekke’ye geldiklerini sordu; onlar maksat­ larının sadece Hac olduğunu söylediler. Bunu Efendimiz (sas) niye sordu sizce? Hemen direkt konuya girseydi olmaz mıydı? Hayır, olmazdı; Allah Resûlü (sas) öncelikle onları biraz tanımak istiyordu; hassasiyetlerini, özel­ liklerini biraz bilmek istiyordu ki konuşulacak sözler onun üzerine bina ol­ sun. Doğrudur; tüm insanlık tevhide davet edilmiştir, çağrı ve davet bir ta­ nedir; ama bunun usûl ve üslubu belki bin tanedir. Muhatap değişince hitab değişir, muhatap değişince muhteva değişir ve farklılaşır. Efendimiz (sas) asla bizim gibi her önüne gelenle aynı üslup ve usûl ile konuşmamış, mu­ hataplarının durumlarına, seviyelerine, hassasiyetlerine göre davranmıştır.
Sayfa 128
Ah, Liza’ya acıyordum. Kalbimde de tam anlamı ile yapmacıksız, gösterişsiz bir sızı vardı! Ona karşı duyduğum yalnız bu acıma duygusunun bile, kısa bir zaman için de olsa, bendeki et yiyen hayvanı yatıştıracağı veya susturacağı sanılabilirdi. Ama beni çeken sonsuz bir merak, bir çeşit korkuydu. Başka bir duygu daha vardı ama nasıl bir şey olduğunu
Reklam
Konuya ve duruma göre insanın güçlülük duygusu değişir gözleminin yanlış olduğunu göstermez.
Sayfa 157Kitabı okudu
Muhatap degişince hitab değişir.
Allah Restlü (sas) önce onlarin ne maksatla Mekke'ye geldiklerini sordu; onlar maksat larının sadece Hac olduğunu söylediler. Bunu Efendimiz (sas) niye sordu sizce? Hemen direkt konuya girseydi olmaz mıydı? Hayır, olmazdı; Allah Resulü (sas) öncelikle onlan biraz tanımak istiyordu; hassasiyetlerini, özelliklerini biraz bilmek istiyordu ki konuşulacak sözler onun üzerine bina olsun. Doğrudur, tüm insanlık tevhide davet edilmiştir, çağrı ve davet bir ta nedir; ama bunun usül ve üslubu belki bin tanedir. Muhatap degişince hitab değişir, muhatap değişince muhteva değişir ve farklılaşır. Efendimiz (sas) asla bizim gibi her önüne gelenle aynı üslup ve usûl ile konuşmamış, mu hataplarının durumlarına, seviyelerine, hassasiyetlerine göre davranmıştır.
konuya göre değişir;)
"Bir işin başarılı olması için, kadınların dediğinin aksini yapınız."
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.