Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Ah. anilar.. eski mezunlarin danim. istatanbul Galatasaray Lisesi..
Asker/memur yetiştirmek üzere kurulmuş olan üniversite sistemimiz,istihdamın en büyük parçası durumuna gelmiş olan özel sektörün ihtiyaçlarından ya habersiz ya da onları umursamıyor. İşlevinin hâlâ içerik nakli olduğunu sanan yükseköğretim sistemi, öğrencilere gereken yetkinlik ve becerileri veremiyor. Uzağa gitmeyelim; üniversite mezunlarının önemli bir kısmı ingilizce konuşamıyor ve teknoloji okuryazarı değil. Vasıfsız mezunların işsiz kalmasına şaşırmamak gerek.
Sayfa 202Kitabı okudu
Reklam
Türkiye'deki üniversitelerde ortak bir ders mi var nedir, kalasoloji meselâ,.. mezunların hepsi de kalas gibi... :)
Kore, 1960'lar ve 1970'lerdeki ekonomik kalkınma hamlesinin ilk günlerinde, uygulamalı uğraşlara karşı olan eski Konfüçyüsçü kültürel önyargılar nedeniyle gençlerin bilim ve mühendislik gibi meslekleri üstlenme konusunda isteksiz olduğunu gördü. Buna karşılık, Kore hükümeti kasıtlı olarak beşeri ve sosyal bilimler bölümlerindeki kontenjanları ve bu bölümlerin finansmanını kısıtlayarak bilim ve mühendislik mezunlarının en iyilerinin büyük ölçüde kısaltılmış askerlik hizmeti yapmalarına olanak sağladı. Tabii bu mezunların gireceği uygun işler olmasaydı daha fazla gencin bilim ve mühendislik alanlarından mezun olması ve diğer birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi bir sürü yüksek eğitimli işsiz demek olacaktı. Bundan kaçınmak için Kore hükümeti kamu politikası müdahalesi yoluyla sanayileşmeyi teşvik etti ve böylece bilim ve mühendislik mezunu bu gençlerin mezun olduktan sonra girebilicekleri iyi maaşlı ve entelektüel olarak tatmin edici işler yarattı.
Sayfa 11 - DomingoKitabı okudu
Okullardan mezunların verilmediği, gencecik ana kuzularının gidip dönmediği o savaş mermilerin havada çarpıştığı adeta bir ölüm kalım harbi.. Mehmet Akif'in ''Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor bir hilal uğruna yarabb ne güneşler batıyor dediği nice hilallerin battığı tek gayeleri ise geride kalanlara bir vatan bırakmak.. Sizlere hep minnettar kalacağız..
Yeni mektepler açılmış,gerek talebelerin gerekse mezunların sayısı çoğalmıştır. Mekteb-i Harbiye'nin talebe mevcudu büyük artış kaydetmiştir:Abdülhamid saltanatının başlarında 50 zabit mezun olurken,son on yılında 700 zabit mezun olmaya başlamıştır.İdare cihazı-bilhassa yabancı müdahalenin kendini şiddetle hissettirdiği bazı vilayetlerde- giriftleşmekte ve gelişmektedir.Memur ve personel sayısı kabardıkça kabarmaktadır.Hür düşünceye,serbest münakaşaya muhalif olduğu halde,Abdülhamid idaresi ilme ve Batı metodlarına itibar etmekten geri kalmamıştır.
Sayfa 135
Reklam
İyi bir eğitim almış münevverler, dinin bizatihi kendisini değil, bazı din anlayış ve yorumlarını tenkit ederler.Keşke böyle bir tenkit gücüne sahip mezunların sayısı çok daha fazla olsaydı..
Baby Boom'un Garip Tarihi
Yeni mezunların ebeveynleri genelde onları bu belirlenmiş yolda yüreklendirirler. Baby Boom'un garip tarihi, çaba harcamadan ilerleme göstermeye alıştıklarından buna hakları olduğunu düşünen bir belirsiz iyimserler nesli yarattı. 1945, 1950 ya da 1955'te doğmuş olun, hayatınızın ilk on sekiz yılında her yıl her şey daha da iyiye gitti ve bunun sizinle biçbir ilgisi yoktu.
Sayfa 74 - Pegasus yayınlarıKitabı okudu
" İşletme fakültesi mezunlarının yıllık fotoğraflarının incelenmesi sonucu daha çekici mezunların ileriki yaşamlarında daha fazla gelir elde ettikleri anlaşılmaktadır."
“En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar. İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi oluyorlar. Üçüncü derece mezunlar ise siyasete yöneliyorlar ve ülkenin siyasetçileri olarak birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar. Fakat eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak siyaset ve iktisata tahakküm ederek, onları mevkilerinden indirip, isterlerse öldürüyorlar. Gerçekten dehşet verici olansa asla hiçbir okula gitmeyenler din adamı oluyorlar ve herkesin kendilerine itaat etmesini sağlıyorlar.”
Reklam
Ayaküstü Sohbeti Öğrenmeden Olmaz
Standford İşletme Fakültesinin araştırmalarına göre başarılı mezunların, sosyal , girişken ve konuşkan kişiler olduklarıydı
200 syf.
·
Puan vermedi
·
34 günde okudu
Bugün instagramda gördüğüm bir ileti kitabı bitirirken kafamda dönüp durdu. İngiliz Büyükelçisi Marriot "Arap Dünyasında Eğitim" başlıklı raporunda şunları söylemiş. "En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar. İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi
Yoldaki Mühendis
Yoldaki MühendisAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20244,450 okunma
Eğitim ve İngiliz Dili
Oxford'da verdiğim konuşmanın ardından genç bir İngiliz bir İnternet sitesinde şöyle yazmıştı: "İngiltere, bağımsızlık için gerekli olan aracı Hindistan'a temin etmiştir. Modern demokrasi, bir anayasa ve insan haklarının teminat altında olduğu kendi kendini yönetme fikirlerini Hindistan'a yurtdışında tahsil görmüş
196 syf.
10/10 puan verdi
Eren, üç günlük komadan sonra uyandığında, kendisine bir hücrede, Teşkilat Birliği'nin eski bodrumunun içindekileri potansiyel olarak keşfetmek için eski evine bir keşif gezisi yapacağı söylenmektedir. Diğer mezunların ana karakterlerimiz Jean, Armin, Mikasa ve diğerleri ile katılmak istedikleri şubeyi seçtiklerini ve tabii ki Survey Corps'u seçtiklerini görüyoruz. Yakında Eren'e ve onun içgüdülerine ve niyetlerine güvenmeye başlayıp başlamadıklarını görmek istiyorum çünkü köprüyü geçtikten sonra devleri yenmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. Ayrıca eski evinde gerçekten bir şey bulacaklar mı, yoksa ev zaten yıkılmış mı, diye merak ediyorum. Biraz daha karakter odaklı başka bir cilt ama yine de gerçekten keyif aldım. Titan topraklarına yapılan akınları seviyorum ama hala surlarla çevrili şehrin içinde mi olduklarını yoksa gerçekten de surların dışına mı çıktıklarını bilemiyorum. Eren hakkındaki tartışmayı ve farklı tarafların kendi argümanlarını nasıl sunduklarını çok beğendim. Deneyler hakkındaki tartışma gerçekten hoşuma gitti ve şimdi titanlar arasında biraz daha farklılaşma görmekten keyif alıyorum.
Titana Saldırı - Cilt 5
Titana Saldırı - Cilt 5Hajime İsayama · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2015467 okunma
"Enstitüler kapatıldı ama bu arada, bu kısa yaşama döneminde, 17.000 mezun verdi. Bu mezunlar köylere dağıtıldı. Yazarlar, sanatçılar, bilim adamları çıktı bu köylü gençlerden. Köy yazınını Türkiye'nin en çok okunan yazını haline getirdiler. Halk müziğini yaydılar. Radyolarda çaldırdılar. Özellikle 60'/ı yıllardaki Türkiye'nin demokratikleşme döneminde bu mezunların kanımca büyük rolü oldu."
Sayfa 42
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.