Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
298 syf.
9/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Ben Gully Foyle'um. Yıldızlardır İstikametim
Kaplan! Kaplan!
Kaplan! Kaplan!
Alfred Bester
Alfred Bester
İthaki Bilimkurgu Klasikleri'nin gizli başyapıtlarından birini geç de olsa okuma fırsatı buldum. Yazarın uluslararası insan hakları sözleşmelerinde halklara veya toplumsal sınıflara atfedilen self determinasyon hakkına yönelik değerlendirmesi oldukça etkileyiciydi. Hiroşimaya atom bombası atılmasına "Kaplan" insanlarca gizlice karar verilmeden kitle imha silahının topluma tanıtıldığı ve yapılacakların küçük bir zümrece değil tüm insanlarca karara bağlandığı bir dünya hayal edin. Yazarın Foyle'un sinestezi geçirdiği sekanstaki tipografisi ilk defa tecrübe ettiğim harika bir uygulama. Bence daha çok romanda görüşe çıkmalı. Kitabın ana karakteri Foyle'un dönüşümü eşsiz işlenmiş. Göçebenin tehlikeli, kindar, bencil, nevrotik bir adamdan insanlığın geleceğine optimist bir şekilde bakan, tüm yaptıklarından vicdan azabı duyan ve ceza çekmek isteyen bir adama dönüşmesi yazar tarafından harika işlenmiş. Hepimizin bildiği klişeleşmiş ışınlanma kavramının sosyolojik, ekonomik, siyasal etkilerinin tutarlı biçimde ortaya koyulduğu; ikna edici bir gelecek portresinin çizildiği bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
Kaplan! Kaplan!
Kaplan! Kaplan!Alfred Bester · İthaki Yayınları · 20171,392 okunma
"Bir sağırın sinestezi olması gibidir aşk; müziği duymazsın ama onu hissedersin."
Reklam
Sinestezi dünyayı algılayış biçimimizin standart olmadığını da gösterir.
Sinestezi, duyuların (bazen de kavramların) birbirleriyle harmanlanmış olduğu bir durumdur ve birçok çeşidi vardır. Kimileri sözcüklerin tadını alırken kimileri sesleri renk olarak görür, kimileri de görsel hareketi işitir. Nüfusun yaklaşık %3 kadarında sinestezinin bir türü vardır.
Sayfa 73 - DomingoKitabı okudu
110 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Tutunamayanların ruhundan şiirler dökülüyor, toplayın.
"Hızlı okursan ritimde yer bulamazsın kendine. Yavaş yavaş oku ki duyguların kemiğine sinsin dizeler" Önsözünde kendini tanıtmak yerine farklı bir biçimde yaklaşmış yazarımız. Merakımı, okuma isteğimi yenebilseydim günlere, aylara, yıllara bölerdim okumak için. Fakat dönüp dönüp okuyacağım şiirler barındırdığı için bunu gerçekleştirmek
Her Şey Boş İse
Her Şey Boş İseSamet Temiz · Dionysos Yayınları · 0153 okunma
Sinestezi
Beynin sayı, renk , koku ve tat duyularının birbirine karışması. Sinestezi olanlar bazen sayıları renklendirir, onların kokularını alır.
392 syf.
7/10 puan verdi
Hester
Hester 3.5/5 -Sinestezi -1800 Dönemi -Tarihi Kurgu - İğne/Terzilik -Yasak Aşk -Erkek egemen Toplulukta kadın Olmak -Cadı/Büyü Kitabın konularından kısaca bahsettim yukarda. Kitapta başrol kadın çok savaş verdi. Gerçekten hiç pes etmedi. Kızdığım zamanlarda oldu. Ama bir şekilde ayakta kalmaya çalıştı. Eski zamanlarda bazı kadınların cadı olduğu düşünülüyor ve halk tarafından ağır ceza ve işkenceler çektirilip öldürülüyordu. Kitap bu konudan çok sıklıkla bahsediyor. Hatta konu bunun üzerine gibi de denilebilir. Ben kitabın çok uzun olduğunu düşünüyorum. Sıkıldım. Merak etmeden de duramadım. Hadi ne olacak dedim. Farklı bir şey okumak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz.
Hester - Duyguların Renkleri
Hester - Duyguların RenkleriLaurie Lico Albanese · Artemis · 202423 okunma
Reklam
"Hepimiz dünyayı değişik bir yoldan algılıyoruz ama yeteneklerimizin temelindeki olay aynı: Sinestezi.."
Bir sağırın sinestezi olması gibidir aşk; müziği duymazsın ama onu hissedersin.
Sinestezi
Sineztezi, duyuların bazen de kavramların birbiriyle harmanlanmış olduğu bir durumdur ve birçok çeşidi vardır. Kimileri sözcüklerin tadını alırken, kimileri sesleri renk olarak görür, kimileri fe görsel hareketi işitir. Nüfusun yaklaşık %3 kadarında sinestezinin bir türü vardır.
406 syf.
6/10 puan verdi
·
33 günde okudu
Sineztezik bir karakterin, gittiği doktorda edindiği arkadaşlarıyla birlikte, Alzheimer hastası annesini iyileştirmek için gösterdiği çaba üzerine kurulu bir roman. Noel sinestezik biri, işittiği ya da okuduğu şeylerde görsel renkli algılar oluşuyor, ayrıca da çok güçlü hafızası var. Küçüklüğünde nörolojik ilaçlar konusunda bilgili babasının öğrettikleri üzerinden, arkadaşları yardımıyla, Alzheimer hastası annesini iyileştirmek için ilaç üretmeye, bir yandan da sinestezi etkisinden sıyrılıp sosyal hayatını yaşayabilmeye uğraşıyor. Adından dolayı merakla ve istekli başlamıştım okumaya. Ancak sinesteziden kopuk bir kitap aslında. Karakterlerden yalnızca biri sinestezik, daha ziyade Alzheimer annesine odaklı gibi. Kitabın adı eğer buysa sinestezyaya sahip daha fazla kişi, bunların birbirleriyle iletişimleri, duyularının hissettirdiği başka duyusal algıları daha yoğun yaşadığı ve bunu daha çok bize yansıttığı bir roman olmasını beklerdim. Okunabilir bir roman ama beklentimi karşılamadı. İyi okumalar.
Sinestezya
SinestezyaJeffrey Moore · April Yayıncılık · 20101,430 okunma
Reklam
Sinestezi, duyuların (bazen de kavramların) birbiriyle harmanlanmış olduğu bir durumdur ve birçok farklı çeşidi vardır. Kimileri sözcüklerin tadını alırken kimileri sesleri renk olarak görür, kimileri de görsel hareketi işitir.
Sinestezi olanlara selam olsun :)
Bir sağırın sinestezi olması gibidir aşk; müziği duymazsın ama onu hissedersin.
Kokladığın şeyi renklerle görebilmek mi tuhaf bir bakıma da güzel
Alef bu kokuları sinestezi sayesinde hem koklayabiliyor hem de renkli bir şekilde görebiliyordu.
424 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
710 günde okudu
Son zamanlarda beni en çok etkileyen kitap.
Pia Mater hakkında söyleyecek o kadar çok şeyim var ki nereden başlasam bilmiyorum ama öncelikle bu kitabın beni uzun süreli bir reading slump'tan kurtardığını belirtmek isterim. Kitap 2019 yılından beri elimde ve yıl 2024. O zamandan beri sürekli elim gitti bu kitaba, sürekli de 70'inci sayfalarında bırakıp durdum. Geçen günlerde kitap
Pia Mater
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201914,5bin okunma
İşlevler benim tarafımdan keşfedilmediler, ben bu sahipsiz hazineye sadece rast geldim, zira işlevler aslında çok eski birer olgudurlar. Gerçekten de Doğuda, özellikle Hindistan ve Çin’de çok uzun zamandır var olan binlerce yıllık bilgidir. Ben bundan haberdar değildim, kendi keşiflerimle benzerliklerini çok daha sonra buldum. Orada bu işlevler renklerle tarif edilir, renklerde bir kıymet ve farklı “duygu tonları” belirtir. Böylece farklı işlevler az ya da çok bir mütekabiliyet ile renklere paylaştırılır; sesler de öyledir, örneğin trompet sesi parlak mavi ya da beyazdır, vs. Bazı insanlar belirli duyu uyuşmaları tecrübe ederler, buna sinestezi denir.
630 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.