Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ey Müslüman kadınlar! Sakın rahat ve lüks düşkünü olmayınız, çünkü rahat ve lüks cihadın düşmanıdır. Çünkü o rahat ve lüks beşerin ruhunu telef eder. Temel ihtiyaçlardan fazla şeylerden uzak durunuz. Zaruri şeylerle yetininiz. Çocuklarınızı ağır şartlara, yiğitliğe, kahramanlığa ve cihada alıştırınız. Bu esaslar üzere eğitiniz. Evleriniz aslan inlerini andırsın. Tağutlar tarafından boğazlansın diye, yiyip semiren tavukların kümesi olmasın. Çocuklarınızın kalbine cihad sevgisini, cihad tohumlarını ekiniz. Yiğitlerin meydanlarında at koşturmak savaş alanlarında at koşturmak arzularını, aşkını yerleştiriniz.
Sayfa 20
Her ülkeden ve her tarikattan bir sürü safsatacı beni nesnelerin tabiatı, kendi tabiatım, geçmişteki, bugünkü ve gelecekteki durumum üzerine anlaşılması imkansız savlara boğuyor. Oysa onlara yemeden içmeden, kıyafetten, konut­tan, temel ihtiyaçlardan ve bunları temin etmeye yarayan paradan bahsedildiğinde hemencecik uzlaşıveriyorlar.
Reklam
İfade özgürlüğünün "yemek, barınmak, ısınmak, güvende olmak" gibi temel ihtiyaçlardan geri kalır bir yanı yoktur. Zira ifade özgürlüğündeki zaaflar "yemek, barınmak, ısınmak ve güvende olmak" gibi temel ihtiyaçların sağlanmasındaki zaaflarla doğru orantılıdır.
Sizce hangisi hangi ülkeye daha yakın?
Farabi cahil şehir tanımını yaptıktan sonra cahil şehri de kendi içinde şöyle sınıflara böler: Zaruret şehri: Yaşamın zaruri ihtiyaçlardan ibaret olduğu bu şehirde beslenme ve insanın temel ihtiyaçları dışında hiçbir şey önemli değildir... Zenginlik şehri: Halkın zenginlik içinde yaşadığı, ancak kendilerinden başka kimsenin düşünülmediği şehirdir... Düşüklük şehri: Tamamen hazza dayalı, insanların şehvetlerinden başka bir şey düşünmediği, eğlence peşinde koşan insanların olduğu şehir... Şeref şehri: Halkın tamamen ün ve övgü peşinde koştuğu şehir... Güç şehri: Halkın tamamen kendilerini herkesten çok daha güçlü hissettiği ve başka insanlara ve toplumlara hükmetmekten zevk alan şehir...
Kösnül bir adamdı ama kösnül şeylere karşı kayıtsızdı. Temel ihtiyaçlardan yoksun olmak ona güç gelmiyordu.
Sayfa 80 - İş Bankası Kültür Yayınları, Çev: Bülent DoğanKitabı okudu
4 temel öğe;
Amaç: Grup bireylerinin bir araya gelmesine neden olan hedefler, ilgi ve ihtiyaçlardan oluşan ögedir. Lider: grubu oluşturan öğeleri etkileyebilen örgüt üyesidir. Izleyenler/üye: liderin yaptığı etkiyi kabullenen kişilerdir. Ortam: üyelerin yeterliliği, ilişkilerin düzeyi, hedeflerin gerçekleştirilebilirliği ve motivasyon düzeyi gibi faktörlerden oluşan temel ögedir.
Sayfa 4 - Efil yayınları
Reklam
Maslow- ihtiyaçlar
Temel ihtiyaçlardan birisi tatmin edilmemiş bir kişi vitamin ve mineral yoksunluğundan hasta olan bir adam kadar hastadır. İnsanların temel 5 ihtiyacı şunlardır: a) Fizyolojik ihtiyaçlar, b) Emniyet ilaçları, c) Sevgi, şefkat ve ait olma ihtiyaçları, d) Takdir, saygı ihtiyaçları, e) İçindeki enerjiyi kullanabilme ihtiyacı. Abraham Maslow
Yaşadığı odayı -ister istemez bazı temel ihtiyaçlardan vazgeçmek pahasına- pek ahım şahım olmasa da, gene de lüks döşemişti. Üzerine oturulan eşyalara -derin ve yumuşak koltuklar almıştı-, perdelere ve halılara ayrı bir düşkünlüğü vardı. Böylelikle "çektiği acıya saygınlık katacak" bir iç mekan yarattığını söylüyordu.
Beden doyurulup ruh ve zihin aç bırakıldığında çok mu yaşanılıyor?
Benim için "İnsanoğlu yemek yemezse ölür. Onun için çalışıp beslenmelidir." kadar anlaşılması güç, kısıtlayıcı ve tehditkâr başka bir kanı daha yoktu. Çocukken yeme baskısına ya da ısrarına ben de gıcık olurdum. Ve hayat anlayışının sadece karın tokluğunda dönmesi cidden belirttiği gibi ve bunda deliriyorum. İnsanlar hep bedensel ihtiyaçlarını ön planda tutup ruhsal ve zihinsel tarafları arka plana atıyor. Üçüyle denge oluşturacak yaşam tarzları bu kadar mı saçma ya da imkansız geliyor? İnsan veya hayat, temel ihtiyaçlardan ibaret olacak kadar basit ve anlamsız değil. Bu yaşam tarzlarının benimsenmiş ya da kabul görmüş olmasından nefret ediyorum.
Sayfa 13
Yaşadığı iki odayı -ister istemez bazı temel ihtiyaçlardan vazgeçmek pahasına- pek ahım şahım olmasa da, gene de lüks döşemişti. Üzerine oturulan eşyalara -derin ve yumuşak koltuklar almıştı-, perdelere ve halılara ayrı bir düşkünlüğü vardı. Böylelikle "çektiği acıya saygınlık katacak" bir iç mekan yarattığını söylüyordu.
Reklam
Sosyal medyanın bu denli cezbedici oluşunun nedenlerinden biri, temel insani ihtiyaçlardan birini, yani bireyin başka insanlarla ilişki kurma, ilişkide olma, yalnız kalmama ihtiyacını en azından bir dereceye kadar karşılıyor olmasıdır. Bizler sosyal hayvanlarız ve sosyal medya ağlarına katılmak da bu açıdan anlam kazanıyor.
Sayfa 105
“Temel ihtiyaçlardan yemek barınma gibi inanmakta temel ihtiyaçlardan biridir.”
Kadın Kurtuluş Hareketi kendini devrimci bir güç haline getirir getirmez, kadınların mücadelesini global bir devrimci perspektife dahil eden tek tahlil bu ihtiyaçlardan birincisini -kadınların özgül ezilmelerinin nedenlerini araştırmayı- devre dışı bıraktığı gibi, ikincisine de teorik hiçbir temel sunmuyor, yani kadınların özerk bir hareket oluşturmalarına izin veriyor, fakat bunun zorunluluğunu temellendirmiyor.
Borç, insan hayatının devamı için gerekli olan temel ihtiyaçlardan zaruri olmayanlara kadar uzanan, yani her türlü iktisadi faaliyeti içine alan geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle Borçlar hukuku, hukuk dalları arasında kökleri çok eskilere giden ve farklı hukuk sistemlerinin birbirlerine en yakın olduğu alanlardan biridir.
Sayfa 9 - Sözleşmeler hukukun hangi dalı içerisinde yer alır?Kitabı okudu
153 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.