Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ernst Glaeser

Ernst Glaeser1902 Doğumlular yazarı
Yazar
8.5/10
157 Kişi
394
Okunma
15
Beğeni
1.950
Görüntülenme

Hakkında

Savaş koşullarını, savaşa giden yolları ve savaşın kendisini çocukların bakış açısıyla anlattığı romanı "1902 Doğumlular" (Jahrgang 1902) ile tanınmış Alman yazardır. Sol görüşleriyle bilinen yazar Nazi döneminde kitapları yakıldıktan sonra İsviçre'ye sürgüne gönderilmiştir. Hukuk ve felsefe üzerine eğitim almıştır. Gazetecilik yapmış. Makaleler ve radyo oyunları yazmıştır.
Unvan:
Alman Yazar
Doğum:
Butzbach
Ölüm:
Mainz, 8 Şubat 1963

Okurlar

15 okur beğendi.
394 okur okudu.
4 okur okuyor.
267 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Ben boş zamanlarımı güzel bir ülkede yaşarım. Kitaplarım bana yeter."
Sayfa 109Kitabı okudu
"Eskiden tek tek insanlar kötüydü, şimdi ise uluslar."
Sayfa 132Kitabı okudu
Reklam
*** Dünya cesurlarındır! ***
Sayfa 114 - Yordam YayınlarıKitabı okudu
"Yaşamak kötü bir alışverişten başka bir şey değil."
Sayfa 57 - Yordam Kitap 3.Basım 2020 / Leo Silberstein
Yaşam benim için ilk olarak tek anlamlıydı, tehlikesizdi. Tuzaklardan, yalan yanlış sözlerden arınmıştı. Ot ottu, toprak topraktı, hayvan hayvandı, yaşam gerçekti.
Sayfa 147 - Yordam Kitap 3.Basım 2020 / Gaston
"İnsanlar iyi miymiş?" pis pis güldü Ferd. "Kucaklaştıkları, hep birlikte türküler söyledikleri için mi böyle düşünüyorsun? Önce ben de öyle sanmıştım. Ama babam onların neden böyle iyi, el ele göründüklerini bana anlattı. Nefretlerini başka uluslara karşı kullanmak zorundalar da ondan, bunu anlamıyor musun? Eskiden tek tek insanlar kötüydü, şimdi ise uluslar, dün Brosius'la Silberstein, Persius'la Kremmelbein savaşıyordu. Bugün ise Ruslarla Avusturyalılar, Almanlarla Fransızlar. Aynı şey.
Ernst Glaeser
Ernst Glaeser
*1902 Doğumlular
Reklam
1902 Doğumlular
Savaş sürerken savaşın bizzat içinde değil de cephenin gerisinde yaşanan hayatları çocukların gözünden anlatmayı başarabilmiş değerli bir eser. Masum bir çocuğun gözünden savaş nasıl görünür bunu okuyacaksınız. Diğer savaş romanlarından çok farklı bir roman. Cephenin önü arkası ya da ortası hiç farketmiyor. Hele ki ekseninde çocuklar varsa. . .
1902 Doğumlular
1902 Doğumlular

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
1902 Doğumlular benim
Murat Ç
Murat Ç
Youtube vidosu ile keşfettiğim ve bir çırpıda okuduğum çok sevdiğim bir kitap oldu. Yaklaşık 2 gün süren bir okuma yaptım ve çok etkilendim. Kısaca konuyu yazıp, incelemeyi sadece hislerime ayırmak istiyorum ben. 1902 yılında doğan ve savaşı 12 ile 16 yaşlar arasında tanıyan karşılaşan çocukları okuyoruz 1902
1902 Doğumlular
1902 DoğumlularErnst Glaeser · Yordam Edebiyat · 2016389 okunma
288 syf.
9/10 puan verdi
·
32 saatte okudu
"Artık savaştan değil, yalnız açlıktan konuşuluyordu."
Yazar
Ernst Glaeser
Ernst Glaeser
, savaş düşmanı tutumu ve politik düşünceleri dolayısıyla eserleri Hitler Almanya'sında yasaklanmış ve yakılmıştır. Bundan dolayı uzun yıllar yurt dışında yaşamış hatta kitaplarının birçoğunu başka ülkelerde yayımlanmıştır. Yazar tıpkı kitaptaki kahramanların birçoğu gibi 1902 yılında doğmuştur. Çocukların düşüncesine,
1902 Doğumlular
1902 DoğumlularErnst Glaeser · Yordam Edebiyat · 2016389 okunma
288 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Savaş karşıtı romanların en iyilerinden biri. Alman yazar Ernst Glaeser'in en önemli eseri. Bir savaşta cephe gerisinde yaşananlar bir çocuğun gözünden ancak bu derece muhteşem anlatılabilirdi. Yazar da bunu harika bir şekilde başarmış. Yazar bizi Birinci Dünya Savaşı Almanya'sına götürüyor. Savaşın öncesiyle birlikte tüm yaşananlar, savaş başladığında 12 yaşında olan bir çocuğun ağzından bizlere anlatılıyor. Bütün olaylar yaşları 12-16 yaşlarında olan bir grup çocuk ve çevresi üzerinden çok derinlemesine olarak aktarılıyor. Yaşlarının gereği öncelikle ergenliğin getirdiklerine odaklanan çocukların ve ailelerinin savaşın başlamasıyla birlikte dramatik yönde değişen hayatları tüm gerçekliğiyle naklediliyor. Kitap savaş karşıtı diğer kitapların aksine sadece cephe gerisini bize anlatıyor. Savaşta sadece savaşan erkeklerin değil cephe gerisinde kalan başta kadın ve çocuklar olmak üzere tüm insanların da, en az savaşanlar kadar ama farklı şekilde acılar yaşadığına, sıkıntılar çektiğine dikkat çekiyor. Çok kısa cümlelerle basit ve sade bir şekilde yazılmış olan roman bu özelliğinden dolayı müthiş bir akıcılık ve sürükleyicilik içinde süratle okunuyor. Büyük beğeniyle okuduğum bu muhteşem eserin herkes tarafından mutlaka okunmasını tavsiye ederim.
1902 Doğumlular
1902 DoğumlularErnst Glaeser · Yordam Edebiyat · 2016389 okunma