Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
En etkili bilişim devletleri️️
Bugünün en etkili devletleri,sınırları dahilindeki şirketlerin kendilerinden daha uzun ömürlü olduğu devletlerdir. Modern Türk Devleti 80(2003 itibariyle),modern Japon Devleti 135 yaşındadır. Türkiyede 80 yaş üzerinde ancak sabuncu Hacı Şakir veya şekerci Muhittin Hacı Bekir şirketleri var ve artık esameleri okunmuyor. Oysa 330 yaşındaki Mitsui'nin sadece ticaret şirketinin (Mitsui Corp.) cirosu 220 milyar doların üzerindedir. Benzer cirolara sahip Sumitomo 258 ,Mitsubishi ise 141 yaşındadır .Devletleri ayakta tutan,birer çınar ağacını andıran Asırlık şirketlerdir.
Sayfa 31 - Küre yayınlarıKitabı okuyor
RISC vs. CISC
• RISC (Reduced Instruction Set Computer): Dilimize "Azaltılmış Komut Kümeli Bilgisayar" olarak geçen bu yaklaşımda, komut kümesinin olabilecek en yalın seviyeye indirgenmesi hedeflenir. Bu yaklaşıma göre, bir işlemcinin komut kümesinde temel komutların olması yeterlidir ve temel komutların çeşitli organizasyonuyla, her türlü karmaşık işlem yapılabilir. Bu yaklaşımın çıkış noktası, hızlı, verimli ve ucuz bilgisayarlar üretmektir. (...) • CISC (Complex Instruction Set Computer): Dilimize "Karmaşık Komut Kümeli Bilgisayar" olarak geçen bu yaklaşımda, işlemcilerin çok sayıda farklı komutu çalıştırabilecek kapasitede olması hedeflenir. Komut çeşitliliği sayesinde, gelişen ve karmaşıklaşan yazılımlar ile daha rahat başa çıkılabilir. Bu yaklaşım doğrultusunda tasarlanan işlemcilerin komut kümesinde, temel komutların yanı sıra, teknik olarak çok fazla ihtiyaç duyulmayan komutlar da bulunur. (...) Modern bilgisayarların büyük kısmında CISC yaklaşımını kullanan, Intel ve AMD işlemcileri tercih edilir. RISC yaklaşımı ile tasarlanmış işlemciler, genellikle daha az elektrik tüketirler. Elektrik ihtiyacı konusundaki bu önemli avantaj, bu yaklaşım ile tasarlanmış işlemcilerin cep telefonlarında, akıllı telefonlarda, dijital televizyonlarda ve navigasyon sistemlerinde kullanılmasını sağlar.
Sayfa 47 - Ek Bilgi: Apple'ın Mac ve iPad'ler için 2020'de duyurduğu ARM tabanlı M1 işlemciler de RISC mimarisini kullanmakta.Kitabı okudu
Reklam
Bhavini Shrivastava'nın Hindistan'daki bir bilişim firmasında yaptığı bir çalışma, HDK'lerin çalışma ortamlarında diğerlerinden daha stresli olduklarını, ancak aslında yöneticileri tarafından diğerlerinden daha üretken olarak değerlendirildiklerini ortaya koydu.
Finansal Okuryazarlık adlı kitabım sizlerle...
5. kitabım olan
Finansal Okuryazarlık
Finansal Okuryazarlık
sizlerle. ✍ 📚 😊
Finansal Okuryazarlık
Finansal Okuryazarlık
, okuyuculara finansal okuryazarlık konusunda sağlam bir temel sağlamak için tasarlanmıştır. Kitap, temel finans kavramlarından başlayarak, bütçeleme, borç yönetimi, yatırım stratejileri, kariyer
En kapalı Zihni olanlar gazetecilerdir. Sizlere haber diye geçmek üzere görevlendirilip En umutsuz kısıtlanmış realite duygusu ile programlanmışlardır. Gazetecilerin genellikle rapor etmekle görevli oldukları dünya hakkındaki bilgileri inanılmaz derecede kısıtlıdır. Onları ifade edebilmek için kullanılacak en uygun bilişim cehalet ve kibirdir.
Aaron Bushnell Kimdir?...
Filistin için kendini ateşe veren ABD askerinin tam profili. ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'e ait olduğu değerlendirilen ancak teyit edilemeyen sosyal medya hesaplarında, yazılım mühendisliğindeki tecrübeleri dikkati çeken Bushnell'in ekip çalışmalarında yöneticilerinden övgü aldığı belirtiliyor. ABD Hava Kuvvetleri'nin
Reklam
Bizim geçerli paramız (yani dolarımız), bankamız, gökdelenlerimiz bizim bilimsel bilgiden başkasını kabul etmeyen ana okullarımız, kolejlerimiz, liselerimiz, üniversitelerimiz, eğlenerek öğrenmek isteyen çocuklar ve büyükler için her tür oyun salonlarımız, tiyatrolarımız, sinemamız, AVM'lerimiz, televizyon kanallarımız, internetimiz, bilgisayarımız, fert başına düşen millî gelirimiz, evrensel hukukumuz, insan haklarımız dört başı mamur spor endüstrimiz, modamız, kozmetik dünyamız, iç ve dış bakanlıklarımız, terapistimiz, kuaförümüz, masaj salonlarımız, sürekli artan ithalat ve ihracatımız, yazılımlar ile zenginleşen üretim ve tüketimimiz, reklam ve pazarlamamız, iletişim-bilişim-gelişim ağlarımız, olağanüstü gösterilerimiz, parlamentomuz, uyuşturucu baronlarımız, şiddet ve şehvetimiz, pornografi ve depresyonumuz, koçlarımız, robotlarımız, yaz aşklarımız, sanatımız ve acayip yalnızlığımız.. sayılar, grafik eğrileri, istatistikler, laboratuvarlar... galiba boğulacaksınız, vazgeçtim, burada kesiyorum.
88 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Amerikan edebiyatının ses getiren yazarlarından biri olan Don DeLillo’dan bir ahir zaman anlatısı ile selamlıyorum sizi. Bu metni pandemiden hemen önce yazmış. “Gitsin gelmesin” dediğimiz bir dönem olan Pandemi dönemi birey ve toplum açısından çok zorlu geçse de havanın, suyun, doğanın temizlendiği bir dönemdi. Yazar da bu kısa fakat düşündürücü metninde ekranların aniden karardığı bir dünya kurguluyor ve “güleriz ağlanacak halimize”ye vurgu yapıyor. En yakınlarımızın dahi iletişim bilgilerini bilmediğimiz, fotoğrafların telefon arşivlerinde, duyguların klavye tuşlarında kaldığı bir dönemin fertleri olarak analog kıyametimize uçuşan pervaneler gibiyiz. “III. Dünya Savaşı’nda hangi silahlar kullanılır bilmem ama IV. Dünya Savaşı’nın silahları sopalar ve taşlar olacak,” demiş #alberteinstein İleri teknolojiden taşlar ve sopalar çağına geri dönüşü anıştıran bu ironik kopuş hikayesinin anlatı olarak üzerimde derin bir etki bıraktığını söyleyemem. Ama muhtevası ile dikkat çekmek istediği noktaya vurgu yaptığı yadsınamaz. Sanal kirliliğin alıp başını gittiği bir dönemde tüm sistemlerin çöküşü belki pek çok işleyişi çökertecek ama bilişim dünyasının bunca olmadığı bizim zamanlarımızda her şey çok daha güzel, temiz ve insancaydı demekten de kendimi alıkoyamadığımı belirtmeden geçemeyeceğim.
Sessizlik
Sessizlik
Sessizlik
SessizlikDon Delillo · Siren Yayınları · 2022166 okunma
120 syf.
4/10 puan verdi
Kitabı hiç beğenmedim. Yazarı beğeniyorum, İthaki etiketi görünce büyük bir beklenti ile başladım. Çok da beklenti kurmamak lazımmış. Belki 14-18 yaş grubu keyifle okur ama 30 yaş üstü bilim kurgu severleri özellikle bilişim alanında çalışan bireyleri saracağını çok düşünmüyorum. Yine de okuru çok olsun diyorum
Koda
KodaBeyza Doğuç · İthaki Yayınları · 202414 okunma
Günümüzde bilişim teknolojisinin yeni becerilerini öğrenmek, geçmiş zamanın okuma yazmasını öğrenmek kadar önem kazanmış durumda. Akıllı insan sanal dünyadan kendini soyutlamak istemez. Ama bu dünyaya gömülüp kaybolup gitmemeye de özen gösterir.
Sayfa 183
Reklam
Yüzünün her hattını ezbere bilişim, hatta onda, hakikatte mevcut olandan çok daha fazla manalar buluşum tabiiydi.
Sanayi Devrimi'nin yarattığı büyük değişikliklerin 20. yüzyılın yeni ideolojilerini doğurması gibi önümüzdeki bilişim teknolojileri ve biyoteknoloji devrimlerinin de yeni bir bakış açısı getirmesi muhtemel.
1.500 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.