Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Her çocuk bir devrimcidir. Yaratılışın yasaları onunla tazelenir ve olgun insanların onlara karşı yükselttiği ahlak, önyargılar, hesaplar, pis çıkarlar gibi engelleri ayaklar altına alır. Çocuk, dünyanın başlangıcı ve sonudur; hayatı yalnız o anlar, çünkü hayata ayak uydurur; devrimler ancak çocukluğun saflığıyla yapıldığı zaman daha iyi günlerin geleceğine inanacağım.
Hayatın mucizelerini keşfetmeye hazır mısınız?
İbni Sina'nın dediği gibi: "Hiç kimse görmek istemeyen biri kadar kör olamaz." Gerçekleri görmezden gelmek kolaycılık mıdır? Önyargılarımız ve inançlarımız bizi realiteden koparır mı? Peki ya gerçek bambaşka bir şeyse? Son soru hayatlarımızı daha katlanılır hale getirdiği için mi, karar vermeyi kolaylaştırdığı için mi düşünce
Reklam
"İyi olanı okumak için kötü olanı okumamayı insan kendisine düstur edinmeli: Çünkü hayat kısa ve hem zaman hem de dinçlik insan için sınırlı."
Sayfa 65 - SchopenhauerKitabı okuyor
Mahremiyetin ihlal edildiği alanların başında sosyal medya uygulamaları gelir. Meselenin sanal boyutu, soyut gibi algılanıp meseleyi önemsiz hale getirir. Böylece kişi, sanal dünyada mahremiyete dikkat etmez. Çünkü mahremiyetinin ihlal edildiğini düşünmez.
Amaç şöhretse, orada her şekilde teşhir vardır.
Teşhir kelimesi "duyurma, gösterme, dile düşürme, ortaya dökme" anlamlarında kullanılır. Bir diğer mana ise, herkesin göreceği şekilde yayıp gösterme, sergileme şeklindedir. Teşhir kelimesi "şöhret" kökünden gelir. Teşhir, şöhreti yakalamak ve sürdürmek konusunda önemli bir role sahiptir. Teşhir, kendini hatırlatmanın ve gündemde tutmanın bir yolu olarak görülür. Amaç şöhretse, orada her şekilde teşhir vardır. Mahremiyet; mahrem olma durumu, bir kimsenin gizli özelliği şeklinde tarif edilir. "Başkalarından saklanan, başkaları tarafından görülmesi, bilinmesi, duyulması istenmeyen, gizli" ifadesi, mahremiyete ilişkin başka bir manayı ifade eder. Tariflere bakıldığında teşhir ve mahremiyetin birbirine zıt manalara karşılık geldiğini söylemek mümkündür. Bu yönüyle teşhir ve mahremiyet arasında bir denge olması gerekir. Çünkü her şey teşhir edilemeyeceği gibi, her şeyin mahrem kalması da mümkün değildir.
John Cage
"Our intention is to affirm this life, not to bring order out of chaos, nor to suggest improvements in creation, but simply to wake up to the very life we're living, which is so excellent once one gets one's mind and desires out of its way and lets it act of it's own accord" "Amacımız bu yaşamı olumlamak, kaostan düzen çıkarmak ya da yaratılışta iyileştirmeler önermek değil, sadece yaşadığımız hayata uyanmaktır; çünkü bir kişi zihnini ve arzularını bu düzenin dışına çıkarıp kendi yolunda ve kendi isteğiyle hareket etmesine izin verdiğinde, hayat olağanüstü derecede mükemmeldir."
Reklam
- Niçin ölmek istiyorsunuz? - Çünkü hayat yaşama zahmetine değmiyor.
360 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Bülbülü Öldürmek
"İstediğin kadar saksağını vur vurabilirsen ama unutma, bülbülü öldürmek günahtır.." Yazarın 1956 yılında yazmaya başladığı otobiyografik eserler zamanla derlenerek Bülbülü öldürmek kitabına dönüşüyor. Eser 1960 yılında yayımlandığında çok büyük bir ilgi görüyor ve 1961 yılında Pulitzer Edebiyat Ödülünü kazanıyor. Eser ırkçılığın toplumda nasıl karşılandığını, ırkçılık yapmayı reddeden kişilerin bile nasıl baskıya uğradığını bir ailenin üzerinden çok güzel bir şekilde anlatıyor. Avukatlık yapan Atticus, toplumun baskılarına rağmen suçsuz olduğunu düşündüğü bir siyahiyi savunmasıyla olaylar gelişiyor. Eseri Atticus'un kızı Scout'un bakış açısından okuyoruz. Ve evet okumayı düşünenlere bilgi olsun Scout karakteri kız, çünkü belli bir kısma kadar Scout'un kız olduğunu anlamak mümkün değil. Irkçılığın dışında beni çok etkileyen konulardan biri de Atticus'un Jem ve Scout adında iki çocuğu var ve bu çocuklar küçük yaşta annelerini kaybediyorlar. Babalarının onlarla kurduğu ilişki, onları eğitme tarzı ve eğer o siyahiyi mahkeme salonunda savunmazsa çocuklarının yüzüne bakamıyacağı düşüncesi içimde yer etmişti gerçekten. Olay örgüsünün çok merak uyandırıcı olduğunu söyleyemiycem. Fakat akıcı ve sade bir dili olduğundan ayriyetten de konusunun çok güzel olmasından dolayı beğendiğim bir eser oldu. Yazarın
Tespih Ağacının Gölgesinde
Tespih Ağacının Gölgesinde
adlı eserinde Scout karakterine tekrar hayat verdiği söyleniyor bu yüzden en kısa sürede onu da okuyacağım. Size de keyifli okumalar diliyorum...
Bülbülü Öldürmek
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Epsilon Yayınevi · 202072bin okunma
Hatta hayat kötü bir öğretmendir insan için, çünkü hoşgörü nedir bilmez, bizi önceden uyarmaz, bize doğru yolu göstermez, elinin tersiyle geriye iter bizi ve sınıfta bırakır.
Sayfa 324
Reklam
479 syf.
10/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Seni sevmiyor. Sevseydi sen kitap okurken sırtını çevirip uyu­mazdı.
Bitti. Sanki kitap değil de hayat bitmiş, Çevirdiklerim sayfa değil de hayatın günleriymiş gibi... Gitti. Giderken beni bıraktı geride. En son Martin'in ardından böyle bakakalmıştım. Oysa ne diyordu rahmetli Erdal Tosun, "Vedalaşmak asıl kalana değil, gidene koyar." Öyle olmadı işte. En çok bana koydu bu gidişler. Varlıklarından
Tehlikeli Oyunlar
Tehlikeli OyunlarOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 202231bin okunma
Yatağımdan sıyrılır gibi kalktım. Hayat bana uyan dediği için uyandim. Çünkü benden istenenleri hep yaparım.
Bizim musıkimiz kendi içinde değişene kadar hayat karşısında vaziyetimiz değişmez sanıyorum. Çünkü onu unutmamız ihtimali yok… O değişene kadar aşk tek talihimiz olacak!
“ Aslında kuklalar bir çok kişiye keyif verse de ölümü hatırlatan şeyler çünkü donuklar. Bir kukla gülümsüyor olsa bile hayat ışığı saçmaz kanımca. Orta boylu, ipli ,misinalı kuklalarım da var. Kimse kolay kolay kullanamasada ilgi görüyor nedense. Sanırım yönetme hissi insanların hoşuna gidiyor.”
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.