Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Eğitim olarak cahil bir kesim tohumları git gide büyüyor ki, eğitim olarak umutlar tükenmis vaziyette zaten bir ülkeyi çökertmek istiyorsanız önce eğitim sonra anadili, yeterli mi? Eğer eğitim konusunda ciddi bir elitist politika izleyip, zeki ve akıllı çocukları tespit edip, bunların eğitimine yönelmezsek sonumuz iyi değil.
Ben Kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar! Dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? Yeni Apple ürünlerini beğenmediniz mi? Ben Kapitalizmim ve kızlarınızı Barbie’lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir
Reklam
Ben bu kitabı çok sevdim.
Kamu mülkiyeti, sağlık, eğitim ve kültür için önerdiğimiz modele onay almamış olmamız gerçeği demokratik düşü geçersiz kılmaz. Demokratik bir seçimi kaybettim diye dünya anlayışımın elitist olmasına izin veremem. Yapmam gereken şey, toplumdaki kurumların gelişimi ve demokratikleşmesi için mücadeleye devam etmemdir. Basitçe halkı suçlamamalıyım, halkı oy vermeyi bilmemekle ya da nankörlükle itham etmemeliym. Yöneten ideolojinin varlığını, bu ideolojinin gücünü ve geleneklerimizde derin kökleri bulunan demokratik deneyimsizliğimizi teşhis etmeliyim.
Genellikle her geçkin kuşak, kendisinden sonra gelen yeni nesilleri ve ülkeyi "bozulmuş" bulma eğilimindedir ve kendisine bir sorumluluk yüklemez. Cumhuriyet kuşakları, dönemlerinde yaratılan değerleri kalıcı bir toplumsal hafızaya, dokuya işlemiş yaygın bir kültürel yapıya dönüştüremedi. Evet, bu topraklar üzerinde özgürce, bağımsız yaşamak istiyorduk ve bu hakkı savaşarak kazanmıştık ama, sonrasında neyi, nasıl yapacağımızı pek bilemedik. Bilemedikçe de suçu her türlü emperyalizme, "dış düşman"a atarak idare ettik. "Halktan kopuk, elitist" zihniyet, bu süreçte ancak yarım yamalak bir değerler sistemi oluşturabildi ve bu da uzun ömürlü olmadı.
Sayfa 3 - Gürsel Göncü'nün kalemindenKitabı okudu
Motiflerin anlamsal çokdeğerliliği hikâyenin yönlendirilişi gibi mesafe yaratır. Bresson izleyicinin işini zorlaştırır. Özdeşleşme imkânını engellemesi, filmlerinin kibirli bir şe­kilde soğuk, kötümser ve elitist olması, sık duyulan sitem­lerdir. Bu son sitemle ilgili Bresson bir röportajında şöyle diyor: “Karamsarlığı açıklıkla karıştırıyorsunuz. Yunan tra­gedyasını düşünün. Bu karamsarlık mıdır?!”
merhaba, ben kapitalizm! ben kapitalizmim ve kızlarınızı barbie’lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için paraistiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil! ben kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım! sonuç: 17 yaşındaki kızların %78’i dış görünüşlerinden rahatsız. ben kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15
Reklam
"...Bilim teknokratik-bürokratik-elitist bir medeniyetin yapı taşlarını birbirine bağlantılı kılan bir harç durumuna geçtiğinden beri gericiliğin, yani obskürantizmin ideolojik bir göstergesi durumundadır..."
Sayfa 486 - Tiyo YayıncılıkKitabı okudu
Elitist
- Elitizm (Seçkincilik). Başkalarından daha iyi imkanlara, ayrıcalıklara veya muameleye layık olduklarını düşünen grupların yaşama ve kıtlık zamanı genlerini yayma şansları daha yüksektir.
Sayfa 155
Seçici ve dürüst bir muhalif, savaşa katılmamanın ahlaki bir sorumluluğu olduğunu iddia ederse haklı olabilir. Eğer haklı ise, emirlere uyan başka bir asker, yapmaması ahlaki vazifesi olan bir şeyi yaptığı için cezalandırılamaz mı? Böylece, her birimize bazı sorumlulukların kalması konusuna geliyoruz ve bazı askerlerin kendileri için düşünmelerinin beklenemeyeceğine dair ahlaki açıdan elitist görüşü reddediyoruz. (Savaş kuralları içindeki eylemlerin tüm sorumluluğunda sıyrıldıkları için elbette ki kendi başlarına düşünmeye teşvik edilmiyorlar.) Ayrıca, siyasi alanın niçin özel olduğunu da anlamıyoruz. Neden herhangi bir kişi, siyasi liderlerin emir ve direktifleri doğrultusundaki siyasi güdülerden dolayı başkaları ile birlikte hareket ettiğinde eylemlerinin sorumluluğundan kurtulmuş oluyor?
Sayfa 143 - İstanbul Bilgi Üniversitesi YayınlarıKitabı okudu
Bağnazlık kapalı kapılar arkasında örülür. Bağnaz insan kendini herkesin üstünde görür. Kibirli, elitist insan camdan duvarlar çeker kendiyle başkaları arasına. Sokağı sevemez. Zihin ve gönül açıklığı ise sokakta ve sokaklarla büyür. Sanatçı dediğin sokak sevmemezlik edemez. Edebiyatın enerjisi ve ritmi sokaktan gelir. Resimler atölyelerde yapılır, filmler platolarda çekilir, müzik albümleri stüdyolarda tamamlanır, romanlar evlerde yazılır belki ama sanatın her türlüsü ilhamını sokaktan alır.
Reklam
Ben Kapitalizmim ve kızlarınızı Barbie’lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil! Ben Kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım! Sonuç: 17 yaşındaki kızların %78’i dış görünüşlerinden rahatsız. Ben Kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika
Jakobenlik.
İktidarı ötekileştirmemiz lazım, ama biz maalesef yaşam kültürleri, biçimleri üzerinden... Bu modernitenin de getirmiş olduğu böyle bir Jakoben anlayış, bir elitist anlayış da var.
Sayfa 318 - Encore YayıneviKitabı okudu
Eğer eğitim konusunda ciddi bir elitist politika izleyip, zeki ve akıllı çocukları tespit edip, bunların eğitimine yönelmezsek sonumuz iyi değil.
Sayfa 292 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Platon'un siyasi fikirleri daha sonraki düşünürler tarafından kabul edilmez derecede otoriter ve elitist bulunmuş ve demokrasiyi tesis etmek için çabalayan modern dünyanın büyük çoğunluğunun gözünden düşmüştür. (...) Yangın Roma'yı kuşatırken İmparator Nero'nun durup dikildiği ve yardım etmek için hiçbir şey yapmadığı söylenir. Platon'un filozof kral ideali, böyle tiranların ortaya çıkması yüzünden bazılarınca suçlanmıştır.
Geri128
434 öğeden 421 ile 434 arasındakiler gösteriliyor.