Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emin Kurtbey Elaldı

Söz konusu başkalarının derdi olunca nasıl da hep daha zeki ve daha nesnel oluruz.
Sayfa 30 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bütün Balkan yarımadası’nı Türk hâkimiyyetine sokan, Karadeniz’i bir Türk gölü haline getiren ve Boğazlar hâkimiyyetini tamamlayıp Çanakkale ve İstanbul boğazlarını kapatan da Fâtihtir: Herhalde Fâtih Sultan Mehmet Osmanlı Devleti’nin değil, fakat Osmanlı İmparatorluğ’nun müessisidir.
Sayfa 28 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Herkesi adaletsizce hapse atan bir hükümetin yönetiminde, adil insanların olması gereken yer de hapisanelerdir.
Sayfa 25 - Dergâh YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fakat doğa bizi yasalarındaki ahenge, uyuma öyle bir alıştırmıştır ki, onun görmeye alışık olduğumuz uyumundaki en ufak kayma bizi tiksindirir, korkutur; bu nedenle Yaradan’ın her hatası yanlış yaratılmış bu varlığa karşı -her ne kadar bir haksızlık ise de ne yazık ki çözümü yoktur- içimizde öfke uyandırır.
Sayfa 22 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bilimsel yöntem çok kısaca şöyle özetlenebilir: “Eldeki sorunu çözmek için bir varsayım üretip, bu varsayımı gözlemlerle denetleyerek, gözlemle çelişen varsayımları elemek” Gözlemle çelişen varsayımları elemeyen veya gözlemle ilkede çelişebilecek varsayımlar üretmeyen düşünce yöntemleri bilimsel değildir.
Sayfa 128 - İnkılâp KitabeviKitabı okudu
Reklam
Kendimi bildim bileli zihinsel varlığımı ortaya koyabilmek için öylesine derin acılar çektim ki, bunun dışındaki hiçbir şey umurumda olmadı.
Sayfa 39 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
İnsan kalbi böyledir: Onu kolayca dondurabilirsiniz, ama çok zor eritir, çok zor ısıtırsınız. Bazen hiç çözemeyiz o buzu…
Sayfa 16 - Elips KitapKitabı okudu
Bir kez kendini bulmuş olan kişinin bu yeryüzünde yitirecek hiçbir şeyi yoktur artık. Ve bir kez kendi içindeki insanı anlamış olan bütün insanları anlar.
Sayfa 69 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Geçmiş zaman ne kadar uzun olursa olsun, budala bir insanın yaşlılığını hiçbir teselli hafifletmeyecektir.
Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bilim adamları olsun, onlara özendirilmeye çalışılan kitleler olsun, önceki asırlara ait kimi dogmaları yıkmıştır belki, ama bu dogmaların bedeli insana yeni bir dogmaya mal olmuştur. Şimdi insanlığın yeni tabusu bilimdir. Bilim, insanın özgür düşüncesinin önünde demirden bir köstek gibi duruyor. Ona, her şeyi benim dediğim gibi düşüneceksin, diyor. İnsanı yalnız ve ancak kendi bildirdikleriyle sınırlandırıyor. Dogmayla savaşa çıkan insan, aslında ve neticede kimlik değiştirmiş yeni bir dogmaya ulaşmıştır. Bugün, bilim kılı kırk yaran dallara budaklara ayrılmıştır. Her dal, her budak ayrıca kendi içinde bölünmeye uğramıştır. Her gün, yeni bir bilim kolu ortaya çıkıyor dense yeridir. Bunların uğraştığı konuların adını bile öğrenmek bir mesele haline gelmiştir.
Sayfa 17 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Bacon ve Tanrı
"Az felsefe, insan zihnini Tanrıtanımazlığa götürür; ama felsefede derinlik, insanların zihini dine döndürür."
Sayfa 15 - Arya YayıncılıkKitabı okudu
Aslında söylemeye gerek bile yok ki fanatik kişi, tutunduğu davanın yekpare ve edebi olduğuna, ta eskilerden kalmış bir kaya olduğuna kanidir. Fanatik kişi gerçek bir prensip insanı değildir. Bir davaya esasen o davanın doğruluğu ve kutsallığı nedeniyle değil, bir şeye tutunmak için duyduğu şiddetli ihtiyaç nedeniyle sarılır. Çoğu kez, benimsediği her davayı kutsal bir davaya dönüştüren şey onun bu ihtiraslı bağlanma ihtiyacıdır.
Sayfa 111 - Olvido KitapKitabı okudu
Spinoza kelimenin tam anlamıyla ateisttir. O, gereksiz ve aylak tanrılar olduğunu söyleyen Epikuros gibi bir ateist değildir; halkın tanrıyla alay eden çoğu Yunan ve Romalı gibi bir ateist değildir. Spinoza hiçbir Tanrı tanımadığı, sadece nesnelerin sonsuzluğunu, sınırsızlığını ve zorunluluğu kabul ettiği için ateisttir.
Sayfa 27 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Ne fark ederdi ki zaten? Herkes ölüyordu nasıl olsa; iyisi de kötüsü de, güçlüsü de zayıfı da, hayata dört elle sarılanı da yaşamı aşağılayanı da... Herkes göçüp gidiyordu. Her şey göçüp gidiyordu.
Sayfa 37 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Evrensel bir faydası bulunmayan, sıradan insanların erişimine açık olmayan ve düşünme yeteneklerini en çok çalıştıran kişilerin bile anlamadığı şeyler insanlık açısından gerekli değildir.
Sayfa 33 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
235 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.