Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Biraz değiştim, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar Değiştim Unutamadığım sözlerinin arasında sıkışıyorum, Bir yanım kendimi kolluyor bir yanım seni Ben benimle savaşıyorum, Seninle değil Sonucu kılıcı kuşananından belli olan bir savaşın,
Kamyon biraz uzakta durmuştu evden. Şöför, daha ileri gidemem bu bozuk yolda beyim, demişti. Bense çok ileri gitmiştim albayım. Evlenmeğe karar vermiştim.
Reklam
Sıradan bir günün içinde eriyip gitmiştim.
Sayfa 159 - Can Sanat YayınlarıKitabı okudu
Bir gün yine dergaha gitmiştim, hocaefendi dergahta bana yine güzel sözler söylemeye başladı. Benim hayatım boyunca eşimden bile duymadığım güzel kelimeler söylüyordu. Ben hocaya önce kızdım, hoca ayrıca İslamiyet'in cinsellikten geçtiğini ancak bunu açıklayamayacağımızı, bunun gizli kalmasını, peygamber efendimizin bile Hira Mağarası'nda cinsellik yaşadığını, cinsellik yaşadığı kişiye bade içirdiğini söyledi.
"68. Vilâyete Seyahat”: Atsız'ın İlk ve Tek Yurt Dışı Gezisi O tarihte Türkiye'de 67 vilayet vardı. Mizahı çok seven Atsız, çok sayıda Türk'ün yaşadığı Almanya'dan 68. vilayet olarak bahsetmiştir.. 1969 yılının Ağustos ayında Atsız, ilk ve tek yurt dışı seyahatini yapar. 08 Ağustos sabahı uçakla, İstanbul'dan
•°•°•°• - Bunun sadece aşk olmadığını anla, -dedi.- Daha önce aşık olmuştum, ama bu defaki aynı değil. Bu, benim duygum değil de sanki bir dış güç beni eline geçirdi. Bunun gerçekleşemeyeceğine, yeryüzünde mutluluk diye bir şeyin var olamayacağına karar verdiğim için buradan gitmiştim zaten; ama kendimle mücadele ettim ve gördüm ki, bu olmadan hayat da olmayacak. •°•°•°•
Sayfa 53 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Atsız'ın Dostları ve Ziyaretçileri: Türk milliyetçiliğinin "uyutulma dönemi"nde Atsız'ın da faaliyetleri sınırlıdır. Günleri, yollarda ve Süleymaniye Kütüphanesi'nde geçmektedir. Tanıdıkların, kendisini merak eden Türkçülerin ziyaretlerinin de ardı arkası kesilmemektedir. Ya bilhassa öğle tatillerinde kütüphanede, ya da
Atsız'ı sık ziyaret edenler arasında Yücel Hacaloğlu da vardır: "Liseyi bitirince 1955 yılında İstanbul'a gitmiştim. İlk ziyaret ettiğim kişi Atsız'dı... Atsız'la 1970 yılına kadar, en az haftada iki gün Süleymaniye Kütüphanesi'nde ve ayda bir iki defa da Maltepe'deki evinde buluşurduk. Bu buluşmalarda çeşitli kesimlerden gençler, üstat şahsiyetler, şairler, edipler bulunurdu. Orhan Şaik Gökyay'ı, Prof. Dr. Zeki Velidî Togan'ı, Dr. İzzeddin Şadan'ı, Tahsin Demiray'ı, Çağatay Uluçay'ı, Yılmaz Öztuna'yı, Prof. Dr. Osman Turan'ı, Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu'nu, Prof. Dr. Faruk Sümer'i, Prof. Dr. Mükrimin Halil Yınanç'ı, Prof. Dr. Abdülkadir İnan'ı, Nihad Sâmi Banarlı'yı, Mahir İz'i, Necip Fazıl'ı onun yanında görmüş ve tanımıştım." (Hacaloğlu; Körüklü-Yavan 2000: 163).
Muhtelif şehirlerden, bir vesileyle İstanbul'a gelen Türkçülerin de ilk uğrak yerlerinden biri Atsız'ın evi veya kütüphaneydi. Altan Deliorman misafirlikleri ve ziyaretlerini şöyle anlatıyor: "1953'ün yaz tatilinde Atsız Ankara'ya gitmiş, orada kardeşi Nejdet Sançar'ın evinde misafir kalmıştı. Bir müddet sonra döndüğünde, Maltepe'ye onu ziyarete gitmiştim. Çok neşeli bir günündeydi. Hayli misafir vardı. Ailece görüştükleri kimseler az olduğu için, misafirlerle Atsız meşgul oluyordu. Hanımı da onların çoğunu tanıyordu. 1944 hâdiselerinde çileyi müşterek çekmişlerdi. O kara günlerden kalma dostların sayısı az değildi. Sonraki yeni tanışmalarla Atsız'ın çevresi oldukça genişlemişti. Misafirsiz kaldıkları gün pek azdı." (Deliorman 2000: 96).
O anda babam düştü aklıma, ve ilk kez farkettim ki, onu doğru bir şekilde asla sevmemiştim. Delikanlıyken onu çok uğraştırıp kederlendirmiş, sonra çekip gitmiştim ve annemin ölümünden sonra da yalnız bırakmıştım, ona dair çokça öfkelenmiş ve sonunda tamamen unutmuştum. Hayal etmek zorunda kaldım (şimdi); (babam) ölü yatağında yatıyor ve ben yalnız ve yetim olarak onun başucunda dikiliyorum ve ruhunun çıkışına tanık oluyorum, ki o ruha hep yabancı kalmışım ve sevgisi için hiç uğraşmamışım.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Sen çıkmasaydın karşıma , ben insanlığı unutmuş gitmiştim .
Ben ne demiştim, ve çekip gitmiştim sonra Öyle ya, niye hiç değişmedi bakışlarınız?
Dinci sosyalistler
Paris'e gitmiştim orada şöyle bir konuşmaya şahit oldum; Sosyalistlerden, Anarşistlerden ve liberallerden korkmuyoruz. Onların bütün yaptıklarını biliyoruz ve hiçbir şey gözümüzden kaçmıyor. Ancak bu grupların arasında garip bazı tipler var Onlar dinci ve sosyalistler. Yani hem tanrıya iman getiriyor hem de sosyalistler ki bence ateist bir liberal ve sosyalistten çok daha fazla onlardan korkmalıyız.
Doğduğumdan bu yana ilk kez başka bir memlekete gitmiştim ama o yeni yerde kendimi daha rahat hissediyordum. Bunu, şaklabanlığın o sıralarda iyice benliğimin bir parçası haline geldiği, insanları kandırırken eskiden olduğu kadar sıkıntı çekmediğim şeklinde açıklayabilirim.
Sayfa 24 - Sel YayıncılıkKitabı okudu
Bunun sadece aşk olmadığını anla. Daha önce âşık olmuştum, ama bu defaki aynı değil. Bu, benim duygum değil de sanki bir dış güç beni eline geçirdi. Bunun gerçekleşemeyeceğine, yeryüzünde mutluluk diye bir şeyin var olmayacağına karar verdiğim için buradan gitmiştim zaten; ama kendimle mücadele ettim ve gördüm ki, bu olmadan hayat da olmayacak.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.