Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hermes
Kim her şeyin uyumu ve düzenini bilmek ve yeniden doğmak ister?
Sayfa 12
"Enok, farklı uygarlıkların kültürlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkmıştır. Antik Yunan bilginlerinden olan Hermes'in adıyla özdeşleştiren araştırmacılar olduğu gibi, Enok'un adını Mısır'ın Bilgelik Tanrısı Thoth ile ilişkilendirenler de bulunmuştur. Çoğu İslam âlimine göre ise Enok, aslında Kuran'da adı geçen İdris peygamberle aynı kişidir. Kuran'da bu konuyla ilgili bir ayet dikkatimizi çekmektedir. "Kitapta İdrisi'de hatırla, şüphesiz ki o dosdoğru peygamberdi. Biz onu yüce bir makama yükselttik." Meryem, 56-57
Reklam
Sürekli
emeğinin sonucunda sekizinci küreye ulaşan inisiye, kendisinden önce buradan geçmiş olanların teşekkür şarkıları söyleyen seslerini duyar, bu, şair Rilke'nin "dennoch preisen", yani 'aksine övgü' terimiyle ifade ettiği duygudur. "Orpheus'a Soneler" kitabında, Rilke, mitik Yunan şairden 'övmek, sadece / Övmekti görevi' şeklinde bahseder.
..cevap aramak, başkalarını zayıf yönlerinden sıkıştırmak doğasında vardı. Ona ne kadar tutkun olduğumu anlamak istemişti. Ama benim içimde sevda kalmamıştı. Gündüzleri onu hayal ederek yatmıyor, geceleri ismini yastığıma söylemiyordum. Hermes kocam değildi, hatta arkadaşım bile sayılmazdı. Zehirli bir yılandı o, ben de bir başka yılandım ve bu koşullar altında keyfimize bakıyorduk.
Sayfa 99 - İthaki Yayınları
Sır… içinde gizli. İnsanların Tanrı’yı göklerde değil…kendi içinde araması gerektiğini söyleyen gizemlerin temel öğretisidir. Mesih İsa,Tanrı’nın kırallığı içinizdedir. Pisagor,kendinizi tanıyın. Hermes Trismegistus,sizler tanrı olduğunuzu bilmez misiniz ?
Sayfa 396Kitabı okudu
Thries kehaneti Delfi kehanetiyle aşık atacak türden değildi, çözümlerden ve kehanetlerden ziyade öngörülerde bulunuyordu. "Arılar Hermes'in yaratıklarıdır, onlardan öğreneceklerimiz var. Her şey, balımızı yapacağımız birer çiçektir," dedi Beckett.
Reklam
"Arıların düzeyine erişmeliyiz. Simyacı olup kendi balımızı yapmalıyız." Beckett bana arı kadınlardan, Thries kehaneti rahibelerinden söz etti (onların efendisi, hırsızların, yolcuların, tanrıların habercilerinin tanrısı olan ve canlıları cehenneme götüren Hermes'ti).
«İdeal bir defter aynı zamanda karaokedir. İdeal bir defter çocukluğunda bardak altlığı olarak kullanılmaya, yetişkinliğinde kapı sıkıştırmaya yarar. İdeal bir defter üreme çağında geç bile olsa iki sayfasını açar, hatta bir pazar günü sabaha karşı açar sayfalarını. Tıpkı şu anda olduğu gibi. İdeal bir defter telefondur da. İdeal bir defter bir ofisin ortasında bir Yunan dönüşümüne olanak sağlar. Çalıştığım ofisteki gibi. İdeal bir defter üçüncü şahısta yazılmaz, birinci ya da ikinci şahısta da yazılmaz, üçünde birden yazılır çünkü idealdir. Fiil çekimleri de aynı kaderi paylaşır. İdeal bir defter kısa, bölük pörçük, tutarsız, uzun veya rastlantısaldır. Öyle olmalı, çünkü defterlerin yüce babası Hermes'tir.»
Sayfa 20
Hermes ve Afrodit'in oğlu olan Hermaphroditus fiziksel açıdan bir peri olarak doğmuş ve hem erkek hem de dişi olarak yaşamıştır. Bugün 𝘩𝘦𝘳𝘮𝘢𝘧𝘳𝘰𝘥𝘪𝘵 sözcüğü gerek insanlarda gerekse hayvanlarda hem erkek hem de dişi organlara sahip olanlar için kullanılmaktadır.
Sayfa 244 - Say yayınları.Kitabı okudu
"bizler, yani tanrılar verdiğimiz sözleri tutmakta pek de becerikli değiliz. Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Bu, hep böyle olmuştur." "Değişebilirsiniz," dedim. Hermes güldü. "Üç bin seneden sonra, tanrıların kişiliklerini değiştirebileceklerini mi sanıyorsun ?"
Doğan ÇocukKitabı okudu
Reklam
Hermes Tut
İnsanlar ölümlü tanrılardır, Tanrılar ise ölümsüz insanlardır.
"senin eski arkadaşın luke," diye düzeltti poseidon. "o da vaktiyle böyle sözler vermişti. hermes'in gurur ve neşe kaynağıydı. bunu aklından çıkartma percy. en cesurlar bile düşer."
Sayfa 290 - Doğan Çocuk, 72. BaskıKitabı okudu
“Bilgeliğe sırdaş olmak isteyen kimse, kibir yükünü üstünden atmalı.” —Hermes Trismegistus, “tractatus aureus”
170 syf.
10/10 puan verdi
Osmanlı İmparatorluğu'da halkın futbol ile tanışmasının Sultan Abdülaziz döneminde olduğunu ve Osmanlı Devleti'nin başlıca ticaret limanlarının  olduğu kentlere yerleşen İngilizlerin futbolu ülkemize getiren ve yayan kişiler olduklarını biliyor musunuz ? Peki İstanbul'da ilk kurulan futbol kulübü 1875 yılında "Hermes Atletic
Smyrna’dan Konstantiniyye’ye İşgal Pasları
Smyrna’dan Konstantiniyye’ye İşgal PaslarıMurat Terlemez · Perseus Yayınevi · 202310 okunma
Stoacı Epictetos insanın tamamıyla farklı iki doğadan oluştuğunu söyler: Hayvanlarla ortak olarak sahip olduğu bir beden ve tanrılarla ortak olarak sahip olduğu bir ruhtan oluşur. Bundan beş bin yıl önce Mısır’da yaşayan ermiş Hermes ise, “insanlar ölümlü tanrılar, tanrılar ölümsüz insanlardır.” demiş. Buna göre, insanca ölümlü olmak da, tanrıca ölümsüz olmak da elimizdedir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.