Cennet Çayırları

John Steinbeck
California’nın bir vadisinde geçen, birbiriyle bağlantılı bu on iki öyküsünde John Steinbeck, yine çarpıcı anlatım gücünü gözler önüne seriyor. Bir doğa harikası olan Cennet Çayırı keşfedildikten sonra kimileri kafalarında ütopyacı fikirlerle, kimileri başka hayatlardan kaçmak amacıyla buraya gelmişlerdir. Steinbeck, tekinsiz Battle Çiftliği’ne yerleşen Munroe ailesinin çevresinde gelişen öykülerde insan ruhunun en saf yönlerinden en karanlık köşelerine kadar destansı bir yolculuğa çıkarıyor okuru. Cennet Çayırı’nın görünüşte sıradan yaşamlar süren sakinleri, her bir öyküde adım adım kişisel felaketlerine ve hüsranlarına doğru yol alırken, insanlığın en derin yanılgıları, duygusal zaafları, düşünsel sınırlılıkları satırlara dökülüyor. Steinbeck’in ilk dönem eserlerinden olan Cennet Çayırı, gerek doğa gerek insan tasvirleriyle ölümsüzleşmiş bir klasik
208 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1932

216 syf.
8/10 puan verdi
Anneannemin tabiriyle "Yalan dünyanın cennetine kanman guzum"
İsmiyle müsemma cennet gibi bir vadide geçen 12 hikayeden oluşuyor kitabımız. Her bir bölümde kasaba halkından farklı kişiler ana karakter olarak karşımıza çıkmakta. Öykülerin ortak özelliği Cennet Çayırı’nda geçmesi ve Munroe ailesinin elini attığı yeri kurutması. Kitaba besmele çekerek ya da neye inanıyorsanız bir şekilde gardınızı alarak
Cennet Çayırı
Cennet ÇayırıJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20161,405 okunma
128 syf.
Puan vermedi
Merhabalar, öykü okumayı pek sevmesemde cennet çayırları kitabını sevdim diyebilirim. Kitapta aynı mekan üzerinden farklı insanların hayatlarına değinilmiş. Çok güzel ve verimli bir toprağa sahip olan cennet çayırları sakinlerini anlatan hikayelerden oluşmakta. Dikkatimi çeken bir şey oldu, hikayelerden bazıları normal ya da mutlu bir başlangıçta başlayor fakat öyle bitmiyor. Aksine olumsuz, kötü bitiyor. Bu yönünü sevdim daha gerçekçi geldi. Betimlemeleri sevenler için kitabı önerebilirim. Benim fikrim güzel bir kitaptı. İyi okumalar.
Cennet Çayırları
Cennet ÇayırlarıJohn Steinbeck · Varlık Yayınları · 19541,405 okunma
216 syf.
Puan vermedi
Gerçekten her kitabından ayrı bir haz aldığım bir yazar Steinbeck. Bildiğim kadarıyla yazarın ikinci kitabı.Kitapta on iki ana hikaye ve bir son kapanış kısmı diyebileceğim kısım var. Cennet çayırı maceraları anlatılmış kısa kısa. Kitabı okudukça ve çiftlik sakinleri ile tanıştıkça siz de onlardan biri gibi oluyorsunuz. Gerek doğa, gerekse insan tasvirlerini okurken gözünüzde öyle bir canlanıyor ki bir süre sonra kendinizi bu güzel vadide hissediyorsunuz.Hemen her kitabında karşımıza çıkan üslup bu kitapta da karşımızda. Mekan ve doğa tasviri elbette bu kitapta geçtiği yer itibariyle daha fazla. Herkese ayrı bir karakter çizmesi, geçmişinden başlayarak bugününe gelmesi ve bilinmez bir gelecekle bırakması hikayelerin temel özelliği. Yine geneli çiftçilikle uğraşan insanlar var ki yazarın kendi çocukluğu da benzer ortamlarda geçmiş zaten.Benim için çok güzel bir yolculuktu ‘Cennet Çayırı’. İz bırakanlardan biri oldu. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.Kitaplarla ve sevgiyle kalın..
Cennet Çayırı
Cennet ÇayırıJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20161,405 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.