John Steinbeck
"Bir insan kapana kısılmışsa ve seçme şansı yoksa, kapanın içini dekore etmeye girişir." Evlerin arasındaki boş bir arsaya atılmış eski bir buhar kazanını eve dönüştürerek hayata tek başına tutunmaya çalışan Suzy ile Dünya Savaşı'nın bitiminde askerden döndükten sonra bilim adamı olmak için uğraşan Doc'un yolları Sardalye Sokağı'nda kesişir. Balıkçıları, serserileri, göçmenleri, sevimli dolandırıcıları ve sıra dışı polisiyle sahici hayatın samimi bir resmi olan bu sokakta ilişkiler de tutkuyla yaşanır. Konumları birbirinden farklı bu insanların arzuları, duyarlılıkları, birlikte sevgi ve dayanışma ruhuyla var olma çabalarına, "Berbat Çarşamba" ile "Bekleme Günü Cuma" arasında, kırılgan bir aşkın etkileyici öyküsü eklenir. Neredeyse her eseri başyapıt sayılan ve dünya edebiyatına katkılarından dolayı 1962 yılında Nobel Edebiyat Ödülü ile onurlandırılan John Steinbeck'in Tatlı Perşembe'de incelikli anlatımıyla yansıttığı Sardalye Sokağı, roman sanatının ve dünya edebiyatının en özel kahramanlarından biridir. (Tanıtım Bülteninden)
263 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1954

263 syf.
10/10 puan verdi
John Steinbeck' in okudugum üçüncü kitabıydı ve bu da onun klasiklerinden biriydi. Kitaptaki kurgular ve Sardalye Sokağı sakinlerinin birbirleriyle olan diyalogları o kadar zekice hazırlanmış ki insan kitabın içinde kaynoluyor. Fareler ve İnsanlar kitabındaki o çok sevilen Lennie karakterinin bir benzeri hatta daha akıllısı olan Hazel vardı karşımda. Kitabın kahramanı Doc ve Suzy nin hikayesi. Bence kitabın en güzel yanı Sardalye Sokağın da ki dostluk ve arkadaşların birbirlerine olan bağlılıkları. Kitap bitince kafamı kaldırıp düşündüm keşke böyle bir sokakta yaşamak ve böyle dostlarla tanışmak herkese nasip olsa. Eğlenceli ve güzel diyaloglarla çevrili bir kitap kesinlikle tavsiye ederim.
Tatlı PerşembeJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20211,540 okunma
263 syf.
7/10 puan verdi
Ot Dergisi’nin Aralık sayısında, Vedat Özdemiroğlu’nun sayfasını okurken ismine rastladım, John Steinbeck’in Tatlı Perşembe”sine. Vedat Özdemiroğlu, ustası Tekin Aral’ın bir gün kendisine bu kitabı okuyup okumadığını sorduğunu, kendisinin okumadığını söylemesinin ardından, Aral’ın “büyük eksiklik” diye cevapladığını söylüyordu. Bu sohbetten
Tatlı PerşembeJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20211,540 okunma
277 syf.
8/10 puan verdi
John Steinbeck her zaman severek okuduğum ve keyif aldığım bir yazar. Romanlarda yarattığı karakterler her zaman ilgimi çekmiştir. Kitap küçük bir kasaba olan Montery'in sardalya sokağında geçmekte ve burada yaşayan bir grup insan hakkında. Kendi halinde ve çok dostluk ilişkisi olan sokak sakinleri bir gün çok sevdikleri ve içlerinde en eğitimli Doc'un durumundan etkilenirler ve ona bir iyilik yapmak isterler; Doc hem yalnızdır hemde çalıştığı bir makaleyi yazmak için mikroskobu yoktur. Doc için biri vardır fakat tanıştıktan sonra işler istedikleri gibi gitmez. İşte bu olay örgüsü üzerine kurulmuştur. Kitaptaki her bir kahramanın farklı özellikleri vardır. Ve her karakter çok güzel çizilmiştir. Kitapta karakterler dışında sevgi var, dostluk var, dayanışma var, fedakarlık var..... Yine sımsıcak bir kitap.
Tatlı PerşembeJohn Steinbeck · Altın Kalem Yayınları · 19761,540 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.