Merhamet

Stefan Zweig

2021 28. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2021 23:40
Steafan zweıg romanı.. ......Merhamet gibi son derece hassas bir duygu üzerine, Stefan Zweig'ın yazdığı harikulade roman. Zweig bu romanda hofmiller isimli karakterin yaşadıklarını o kadar güzel,akıcı anlatmış ki, bu karakterin yaşadıklarını birebir hissediyorsunuz. zaten zweig'ın en sevdiğim yanı da kitaplarındaki akıcılığıdır. anlatacaklarını o kadar iyi bir şekilde aktarıyor ki, sayfaları çevirirken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. tabii ki sadece akıcılığını övmek yazara haksızlık olur. ben sadece en öne çıkan, ve beni etkileyen yönünden bahsettim. zayıf olana merhamet etmek zayıflığın, her iki tarafı da kandırmanın ta kendisi aslında. ama çok aldatıcı olduğu için de insanın kişiliğinden çıkarması en zor duygulardan biri Sarsıcı bir kitap. anlatılan duyguları sonuna kadar yaşatıyor. ayrıca harika bir girişe sahip. bir subayın savaş ile ilgili fikirleri yer alıyor asıl öykü başlamadan. huzursuz edici bir yanı var. ve bu durum aslında eserin muazzam olmasından kaynaklı. Bir aşk adam eder insanı böylesine, bir de size duyulan merhamet!!bambaşka biri oluverirsiniz varlığında da yokluğunda da.. ......mutlaka okunması, okutturulması, tavsiye edilmesi gereken kitaplardan biri.
MerhametStefan Zweig · Yordam Kitap · 20137,5bin okunma
Bin bir duygu dolu bir Stefan klasiği
2021 10. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2021 11:58
Karakter tanımlamaları,karakterlerin psikolojik durumları,düşünceleri o kadar güzel anlatılmış ki kendimi sanki olayda yer alan olanları şaşkınlıkla izleyip olacakları merak eden bir seyirci gibi hissettim.Karşıdaki bireye hissettiğimiz acımayı merhamet olarak görmemizin yanlışlığı.Aslında gerçek şefkat ile acıma arasındaki farkı,istemediğimiz halde yapmayacağımız durumların içine kendi irademiz dışında dâhil eden duyguyu,merhameti,çaresizliği,mutluluğu... Bütün duyguların bir kitapta toplanması çok harika. Okumalısınız.
2022 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 14:59
Belki yoğun olmasaydım bu kadar heyecanlı ve sürükleyici devam eden "Merhamet'i iki ya da üç günde bitirebilirdim, yine de beni sürekli bir merak içinde bıraktığı için bitirmeden içim bir
2018 28. kitabı
Stefan Zweig, Yazarımızın 400 sayfalık olan bu kitabı Okuduğum en uzun eseri oldu. Zweig'ın 1939'da yayımlanmış kitabının orjinal ismi. türkçede önce "acımak" sonra "acı
MerhametStefan Zweig · Yordam Kitap · 20137,5bin okunma
Denge için her şey dozunda olmalı
2020 25. kitabı
Yazarımız bu kitabında Hofmiller ve Doktor Condor'un kişiliğinde acıma duygusunu tüm yönleriyle ele almaya çalışır; merhamet aslında iki tarafı da keskin bir kılıçtır ona göre ve hem göstereni, hem de gösterileni büyük bir açmaza sokar. Bu duygu her iki taraf için de tehlikelidir.Merhamet, bu duyguyu gösteren için kölelik anlamına gelirken, gösterileni acımasız yapar.Çünkü merhamet gösterilen kişi giderek daha fazlasını istemeye, kendi isteklerini acımasızca dayatmaya başlar. Ve bunun sonucunda merhamet eden ve edilen bir tür kısır döngü içine saplanıp kalırlar. Nitekim Stefan Zweig'ın kitabının ana ekseni de budur. Kitapta merhamet duygusunun tarafları nasıl bir yıkıma sürüklediğine şahit oluruz.Zweig kitabında okuru merhametin asıl doğasını sorgulamaya yöneltir. Bu yönüyle bir roman olmasının yanı sıra merhamet üzerine yazılmış uzun bir denemedir aynı zamanda. Akıcı bir üslupla anlatılan kurgu okuyucuyu yormamaktadir.Ben kitabı büyük bir heyecanla ve merakla okudum.Sizlerin de beğenmesi umudu ile Ayrıca bu kitabın birden basımı mevcuttur.Sabırsız Yürek,Acımak ve Merhamet aynı kitaplardır bu yüzden.Isimlerin farklı olması çeviri ve basım ile ilgilidir.Bu detayı da unutmayalım lütfen
2020 11. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2020 09:01
Genellikle uzun öykülerini bildiğimiz Zweig'ın bilinen iki romanından biri "Merhamet" Farklı yayınevlerinden "Sabırsız Yürek" ve "Acımak" isimleriyle de basılmış.
2021 7. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2021 00:29
"yanlışlıkla başlayıp pişmanlıkla sona eren bir trajedi." Stefan Zweig ile geçtiğimiz yıl tanıştım(keşke daha önce karşılaşsaydım dediğim çok oldu). İlk okuduğum kitabı Satranç'tı ve yazmak isteseydim Stefan Zweig gibi yazmalıyım diye düşündüm hep. Kitaplarında o kadar usta bir dil kullanıyor ki hayran olmamak elde değil. Baş karakter Teğmen Hofmiller' inde dediği gibi "herşey bir beceriksizlikle... başlamıştı." İnsan psikolojisinin fazlasıyla işlendiği bu kitapta da 'Merhamet' duygusunun dozunda olması gerektiğini düşünen usta yazar, çizginin aşıldığında da korkunç sonuçlar doğabileceğini belirtmekte. Stefan Zweig'i ya seversiniz ya sevmezsiniz ama hayatını okudukça onu daha iyi anlayacağınıza eminim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Stefan Zweig-Merhamet
2019 4. kitabı
Genç bir subayın ihtişama kapılıp bir insanın hayatının en karanlık yerlerine nüfus eden bir karar sonrası ortaya çıkan sarsıcı olaylar silsilesi... Birinin hayatı için kendi hayatınızdan vaz geçermisiniz yada sorumu düzeltiyim; Birinin hayatını verdiğiniz aptalca bir karar için mahvedermisiniz.... Bu bir merhametmi yoksa acımakmı?
2020 40. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 18:19
Merhamet duygusunun ustaca işlendiği, başarılı bir akıcılık ile karakterin iç dünyasını hissedebildiğiniz, yaptıklarını ve nedenlerini anlayabildiğiniz bir kitap olmuş. Okuyucuya merhamet duygusunun güçlü omuzlar gerektirdiği ve tıpkı bir binadaki sütunlar gibi eğer sağlam bir temellere oturtulmaz ise yapıcılıktan çok yıkıcılığa sebebiyet verebileceği vurgulanmış.
2021 2. kitabı
Merhamet duygusunun kontrol edilemezse oluşturacağı büyük yıkımdan bahseder. Sorumluluk almayacaksan yarım yamalak merhamet etme der ve İç dünyanızda yine derin bir yarık açar.

Stefan ZweigYazar · 187 kitap
Stefan Zweig, Avusturyalı yazar ve gazeteciydi. Edebi kariyerinin zirvesinde olduğu 1920'li ve 1930'lu yıllarda, dünyanın en çok çevrilen ve en popüler yazarlarından biriydi. Zweig, Viyana, Avusturya-Macaristan'da büyüdü. Honoré de Balzac, Charles Dickens ve Fyodor Dostoyevski gibi ünlü edebiyatçılar hakkında Üç Büyük Usta (1920) ve belirleyici tarihsel olaylar hakkında Yıldızın Parladığı Anlar (1927) adlı tarihsel incelemeler yazdı. Ayrıca Joseph Fouché (1929), Mary Stuart (1935) ve Marie Antoinette'nin biyografilerini yazdı. Zweig'ın en bilinen kurgu eserleri arasında Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (1922), Amok Koşucusu (1922), Korku (1925), Karışık Duygular (1927), Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat (1927), psikolojik roman Sabırsız Yürek (1939) ve Satranç (1941) yer almaktadır. 1934 yılında Almanya'da Nazi Partisi'nin yükselişi ve Avusturya'da Ständestaat rejiminin kurulmasının bir sonucu olarak Zweig, İngiltere'ye göç etti ve 1940 yılında kısa bir süre New York'a ve daha sonra yerleştiği Brezilya'ya taşındı. Son yıllarında bu ülkeye aşık olduğunu ilan edecek ve Brezilya, Geleceğin Ülkesi adlı kitabında bu ülke hakkında yazacaktı. Yıllar geçtikçe Zweig, Avrupa'nın geleceği konusunda giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradı ve umutsuzluğa kapıldı. 23 Şubat 1942'de Petrópolis'teki evlerinde eşi Lotte ile birlikte aşırı dozda barbitürattan ölü bulundu. Eserleri birçok film uyarlamasına temel oldu. Zweig'ın anı kitabı Dünün Dünyası (1942), I. Franz Joseph yönetimindeki Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun çöküş yıllarındaki yaşamı betimlemesiyle dikkat çeker ve Habsburg İmparatorluğu hakkındaki en ünlü kitap olarak anılır.