Oliver Twist

Charles Dickens

İlköğretim 2.kademe için uygundur
2019 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2019 08:40
İlköğretim yıllarımda okumuş olduğum 100 temel içerisinde en sevdiğim kitaptır. Üzerinden 15 sene geçmiş ama hâlâ zengin bir adam vardı ismini hatırlamıyorum onunla tokalaştıktan sonra elini yıkamıyordu aklıma geldikçe hala yüzümde tebessüm oluşur :)
Oliver TwistCharles Dickens · Karınca Yayınları · 200519,9bin okunma
2022 31. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2022 09:46
"Bugünlük bu kadar düş kırıklığı yetsin!" Kitapla ilgili uğradığım düş kırıklığını kitaptan bir alıntı ile ifade etmek istedim. En beğendiğim kitaplardan biri olan İki Şehrin Hikâyesiİki Şehrin Hikâyesi'nin yazarı
2026 32. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 17:14
Oliver Twist – Charles Dickens Oliver Twist, yıllardır adını duyduğum ama okuduktan sonra neden bu kadar önemli bir klasik olduğunu daha iyi anladığım kitaplardan biri oldu. İlk bakışta yetim bir
#1001kitap~~~
2022 287. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2022 20:00
~~~“Efendim, lütfen biraz daha istiyorum!”~~~ sözleriyle ünlü, Charles Dickens'ın ikinci romanı olan Oliver Twist, yazarın ustalık dönemine geçiş romanı olarak kabul edilerek çağdaş Viktoria
Hayat ve İnsan
2022 24. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2022 15:14
Yazarın okuduğum ikinci kitabı Oliver Twist. Harika betimlemelere sahip oldukça kolay okunan bir eser. Klasik okumalara başlamak için tercih edilebilir. Ancak ben çok sevdim diyemeyeceğim ne yazik ki. Kitap adeta bir Yeşilçam senaryosu. Tahmin ediyorum ki Sezercik ve benzerleri muhtemelen bu kitap baz alınarak yazılmış. Karakterler ya çok iyi adeta bir melek ya da bir şeytan :) Sonu da çok tahmin edilebilir. Vakit kaybı diyemem ama mutlaka okumanıza da gerek olduğunu düşünmüyorum.
Toplumsal Adaletsizlik ve Masumiyetin Mücadelesi
2024 7. kitabı
Dickens'in toplumsal eleştiriyi bir çocuğun masumiyetini merkeze alarak anlatması oldukça derin bir etki bırakıyor. Karakterlerin zenginliği ve hikâyenin dramatik yapısı, okuyucuyu içine çeken bir atmosfer yaratıyor. Toplumsal adaletsizlikleri gözler önüne serdiği etkileyici bir romandır. Yoksulluk, suç ve yetimlik gibi zor konuları işleyerek, Viktorya dönemi İngiltere’sindeki sınıf farklarını eleştirir. Oliver’ın masumiyeti ve hayatta kalma mücadelesi, hem dokunaklı hem de umut dolu bir hikâye sunar. Toplumun karanlık yüzünü çarpıcı bir dille aktarır. Okurken düşündüren ve sıkılmadan okuduğum bir kitaptı tüm kitapseverlere tavsiye ediyorum iyi okumalar diliyorum
'' OLİVER TWİST '' Charles Dickens
2022 37. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2022 00:00
Kitabın Adı: Oliver TwistOliver Twist Kitabın Yazarı: Charles DickensCharles Dickens Tür: Roman Oliver Twist, XIX. yüzyıl İngiliz edebiyatının en büyük romancısı olarak kabul edilen Charles Dickens’ın ikinci romanıdır. Sürükleyici bir macera romanı niteliğiyle de öne çıkan klasik yapıtlardan biridir. Dönemin zenginlik ve fakirlik kavramlarına derinden vurgu yapan eseri Oliver Twist, mutlaka okunması gereken bir klasiktir. Charles Dickens, geniş kitlelerin çektiği acıları ve yoksulluğu gerçekçi bir bakışla anlatmıştır. Fakirlerin süründüğü, hastalığın ve suçun kol gezdiği 19. yüzyıl İngilteresi’nde kimsesiz bir çocuk, Oliver Twist, Dönemin fakirhanelerinin ve yetim hanelerinin içler acısı durumunu ve orada çalışanların yozlaşmışlığını gündeme getirir, Londra’nın suça boğulmuşluğunu, gözler önüne serer, kötüyle iyinin daimi savaşı sonucunda kötülerin kendi kötülükleri tarafından yok edildiğinin, iyilikseverliğin ve erdemin ise sonunda mutlaka ödülledirildiğinin altını çizer. Oliver Twist, hayatla olan mücadelesi henüz doğmuşken başlayan Oliver Twist, tüm kötülüklere rağmen ayakta kalabilmenin mümkün olduğunu gösteren bir hikâyeyi gözler önüne seriyor. Daha fazla yemek isteme cesareti, kapının önüne konmasına yol açar. Hayatta yapayalnızdır artık. Bir cenaze levazımatçısının yanına girer. Orada da kötü muamele görünce kaçar ancak bu kez de yankesici Fagin ve çetesinin eline düşer. Yeraltı dünyasının acımasız ortamında korkunç Fagin’in pençesinden kurtulmak için akıl almaz serüvenlere atılan Oliver’ı hiç ummadığı bir gelecek beklemektedir...
Edebiyat & Roman
Oliver TwistCharles Dickens · Çocuk Gezegeni · 201719,9bin okunma
2022 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 23:34
Yazardan uzun yıllar önce ilk okuduğum kitap İki Şehrin Hikayesi idi. Arada geçen olayları unutsam dahi başı ve sonu hala ilk günkü gibi aklımda. Yazardan başka kitap okumak istediğimde ilk dönem
2021 16. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2021 16:47
Yine yüksek 1000Kitap puanlı, fakat benim için hayal kırıklığına neden olan bir kitap daha okumuş oldum. Adeta bir Yeşilçam filmi gibi, kitaptaki iyi karakterler birer melek, kötü karakterler de birer şeytan. Ara tonlar çok az. Her tarafında Yaşar Usta'lar, Sezercik'ler var. :) Hikayesi de çok güçlü değil. Yazarın okuru direkt muhatap alması, güzel betimlemeler yapması gibi detaylar güzel. Fakat didaktik bir dil kullanıp karakterler hakkında kişisel yargılarını da açıkça yazması garip geldi. İyi bir kitaba çok kötü bir yorum yapıyormuşum gibi hissediyorum. Fakat gerçekten kitap 10 üzerinden 8'lik değil. Kitabın bölüm başlıklarında resmen bölümün özeti vardı. En kötüsü de sayfa aralarında durumu anlatan resimler vardı. Bunu yayınevi mi yaptı, yoksa yazarın mı tercihi bilmiyorum, fakat çok kötü bir tercih olmuş. Oliver'in resmini çizmenizi isteseydik, filmini izlerdik diye düşünüyorum. Şayet kitap bir çocuk kitabı ise, bütün yorumum boşa düşer. Zira çok iyi bir çocuk kitabı olur. Fakat değilse, kesinlikle abartıldığını düşünüyorum. Kitabın hacmi de hiç az değil, bu yüzden çok fazla kitap okumamışsanız, bu kitaptan daha evvel okumanız gereken bir sürü kitap vardır. İyi okumalar dilerim.
Genç bir yetimin hayatı…
2024 51. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 21:45
İngiliz edebiyatının en bilinen isimlerinden biri olan Charles DickensCharles Dickens’tan daha çok okunması gereken bir başyapıt… Oliver Twist, yoksullar evinde dünyaya gelen bir yetimdir. Annesi, onu doğurduktan hemen

Charles DickensYazar · 78 kitap
Charles Dickens (7 Şubat 1812 – 9 Haziran 1870), İngiliz yazar. Memur bir babanın oğlu olarak 1812 yılında doğan Dickens'ın ilk yılları refah içinde geçse de babasının borçları yüzünden hapse girmesiyle sefaletle tanıştı. Henüz 11 yaşında iken bir boya fabrikasında çalışmak zorunda kaldı. 15 yaşında bir avukatın yanına giren genç Dickens, öğrenmeye meraklı olduğu için boş zamanlarında stenografi öğrendi. 1835 yılında Morning Chronicle gazetesine stenograf olarak girdi ve 1835'te 'Boz' takma adıylaBoz'un Karalamaları başlığında notlar yayımlamaya başladı. 1837'de ise esas onu ünlendirecek olan Bay Pikvik'in Serüvenleri adlı kitabını yayımladı. Aynı yıl içinde Catherine Hogarth ile evlendi. 1840 yılında ölen baldızı Mary'e ithaf ettiği Antikacı Dükkanı romanını yayımladı. 1840'ta Amerika'ya gitti ve burada büyük bir coşkuyla karşılandı, ama Genel Okur İçin Amerika Notları kendisini o kadar içtenlikle ağırlamış olanlarda şiddetli tepkilere yol açtı. 1843 ile 1846 arasında bol bol seyahat eden Dickens, bu seyahatlerde dönemin ünlü yazarlarıyla tanışma fırsatı buldu. Bu dönemde yine Daily News gazetesini ve Household Words dergisini çıkardı. 1858 yılında karısından ayrılan Dickens, bu dönemden itibaren yine sık sık seyahate çıktı, konferanslar verdi. Ama sonunda çok yoruldu ve Gadshill'deki evinde istirahate çekilmek zorunda kaldı. 1870'te de şöhretinin zirvesindeyken öldü. Mezarı Londra'daki Westminster Kilisesi'nde bulunmaktadır.