Bu metin İngilizce dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Düşünmek için bol miktarda yiyecek sağlayan ilgi çekici bir hikaye mi? (İnsanlar, En İyi Yeni Kitaplar seçimi), How Proust Can Change Your Life kitabının uluslararası alanda en çok satan yazarının bu eğlenceli, bilge ve son derece etkileyici ikinci romanı, romantik bir ortaklığın güzel ve karmaşık seyrini izliyor.
Aşkın ilk günlerindeki baş döndürücülüğü ve heyecanı hepimiz biliriz. Ama sonra ne gelecek? Edinburgh'da Rabih ve Kirsten adında bir çift birbirlerine aşık olur. Evleniyorlar, çocukları oluyor ama hiçbir uzun süreli ilişki 'sonsuza kadar mutlu' kadar basit değil. Aşkın Rotası, aşkın doğuşundan sonra neler olduğunu, sürdürmenin neleri gerektirdiğini ve ortalama bir varoluşun baskısı altında orijinal ideallerimize neler olduğunu araştırıyor. Rabih ve Kirsten'le birlikte, ilk delicesine aşık olmayı, romantik aşka düşmenin kolaylığını ve sonrasında hayatın gidişatını görüyoruz. Hikayeleri ve zorluklarıyla iç içe geçmiş bir felsefe katmanı var; okuduklarımıza dair bir açıklama ve bir rehber. The New York Times'ın dediği gibi, 'Aşkın Rotası, 1990'ların ortasında Bay de Botton'a adını veren forma bir geri dönüş... Aşk onun takıntılı aforizmalarına en uygun konudur ve bu romanda umutlarımızı, yöntemlerimizi ve güvensizliklerimizi sayfaya sabitleme yeteneğini bir kez daha gösteriyor.
Bu gerçek anlamda romantik bir roman, aşkın uzun vadede nasıl hayatta kalabileceğini ve gelişebileceğini keşfetmeye ilgi duyuyor. Sonuç, bizi bu karakterlerle derinden özdeşleşmeye ve onun ve onun kendi aşk deneyimleri üzerine düşünmeye sevk eden duyusal bir deneyimdir (kurgusal, felsefi, psikolojik). Taze, içten ve son derece ilgi çekici Aşkın Yolu, aşka inanan herkes için kışkırtıcı ve yaşamı onaylayan bir roman. ?De Botton gibi yaşayan bir yazar yok ve onun son iddialı girişimi önceki çalışmaları kadar aydınlatıcı ve insancıllaştırıcı mı? (Chicago Tribünü).