Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Günümüzde sanatçılar Filistin'de verilen mücadeleyi eserleriyle ölümsüzleştirir. Ressam, direnişi resmederek istilayı ve işgali anlatır. Yönetmen, kamerasını gerçeklere çevirir. Yazar kalemiyle direnir. Müzisyen notalarıyla Kudüs için umut şarkıları besteler. Örneğin, Feyruz konserlerinde şarkılarını seslendirirken gülmez. Ortadoğu'nun acılarına şarkılarıyla tanıklık eden sanatçı ne zaman Filistin'de kadınların yüzü gülerse o vakit şarkılarını gülerek söyleyeceğini ifade eder. Kalpleri, akılları ve elleri sanatla yoğrulan bu ruhlar kültüre sahip çıkarak isyan bayrağını dalgalandırmaktan vazgeçmezler.
Neden?
Öncelikle aşk ,sevgi ve benzer çoğu şey neden metalaştırıyoruz ki ? Bilinmeyen Şaheser" sadece sanatla ilgilenenler için değil, insan doğası ve tutkularıyla ilgilenen herkes için ilginç bir okuma olabilir.Neden sevdim , benim gözümle bakar isen anlardın.Seni seviyorum ve sanırım senden nefret ediyorum , bana zararın olduğunu bile bile seni seviyorum demenin başka şekli.
Sayfa 84 - PrenhoverKitabı okudu
Reklam
Japonya, sanatını Budizme borçludur ve bu sanat Çin etkisiyle gelişip desteklenmiştir. Budizm, Japonya'ya resim sanatını, duvar süslerini ve nefis oymacılığın vermiştir. Şinto tapınakları sert ve sadeydi; Budist tapınaklarıysa her tür sanatla doluydu. Son olarak ve en önemlisi de tüm ayrıntılı ve güzel sembolizmiyle bahçe süsleme sanatını Japonya'ya getiren Buda öğretisiydi.
Sayfa 97 - Maya yayınlarıKitabı okuyor
.. Sanatla bir tanışıklığı olmak kültürlü bir insan için az çok zorunlu olmuştur ve kendini bir sanat heveslisi ve bir uzman olarak kanıtlama iddiası hemen hemen evrenseldir.
İnsan kendini bilmeye, etrafını saran boşluğu fark ettiği an başlar. Adını koyamadığı bu boşluğa tırnaklarını geçirir. Onu eksiltemediğini, yok edemediğini anlayınca direnmekten vazgeçer ve çevresini eşyalarla, türlü uğraşlarla, ilimle, sanatla doldurmaya çabalar. Bir süre sonra anlar ki bunca şeye rağmen başını döndüren boşluk aslında dışında değil, içindedir.
Bilim ve sanatla uğraş, sadece bunlar insanı Tanrı katına yüceltir. (Beethoven)
Sayfa 12 - masaKitabı okudu
Reklam
Bilince hitap etmek, hatta bilinçaltına bir fikri yerleş­tirmek için bilimsel yöntemler vardır. Fakat bütün bu bi­limsel yöntemler, insan ruhuna hitap edecek sanatla beslenebilirse kalıcı olabilir ve millet hayatına yön verebilir. Av. Arslan Bulut - ÖNCELİK: BAGIMSIZLIK BİLİNCİNİ YEDİDEN YETMİŞE HAKİM KILMAK
Sayfa 26
Tanrı, içindeki tahammülfersa boşluğu doldurmak için evreni yaratır. Evrenin içine gezegenleri, gezegenlerin içine dünyayı, dünyanın içine hayatı, hayatın içine insanı yerleştirir. Ve onun içine koyacak bir şey bulamaz. İşte insan denen tuhaf hayvanın, varlıkların en yücesi ve en anlamsızı kılınışının hikayesi. Evrenin orasını burasını felsefeyle, sanatla, aşkla, hayatta ironik bir biçimde Tanrıyla bezerken, ortak anlamsızların en küçüğünün elbette bir gerçeği unutması gerekmektedir.: Hakikatte bütün kitaplar sayfaları doldurmak için yazılır.
Devrimi de, evrimi de besleyen tek şeydi sanat! Tüm ihtilaller sanatla başlamamış mıydı?!
Sanatla uğraşan insanlar yaşamı seven ve anlayan insanlardır, aynı biçimde ölümü de…
Sayfa 117 - TOTEM YAYINLARIKitabı okuyor
Reklam
Uslubumuzdaki usta tavrı, yalan ve çılgınlıktır, itibarımız, payemiz ise bir komedya; halkın bize gösterdiği güven son derece gülünçtür; halkın ve gençliğin sanatla eğitilebileceği düşüncesi, yasak edilmesi gereken tehlikeli bir girişimdir. Çünkü uçuruma doğru iflah olmaz, doğuştan bir eğilimi olan kimse nasıl eğitimci olur? Uçurumu inkâr edip onura erişmek isteriz, ama hangi yana dönsek, yine o çeker bizi. Örneğin çözümleyici zekaya sırtımızı çeviririz çünkü zekâ, Phaidros, onurdan, disiplinden yoksundur; bilen, anlayan, bağışlayan bir şeydir, duruşu ve biçimi yoktur; uçuruma sempati duyar; uçurumun ta kendisidir.
İnsan kendini bilmeye, etrafını saran boşluğu fark ettiği an başlar. Adını koyamadığı bu boşluğa tırnaklarını geçirir. Onu eksiltemediğini , yok edemediğini anlayınca direnmekten vazgeçer ve çevresini eşyalarla , türlü uğraşlarla , ilimle,sanatla doldurmaya çabalar. Bir süre sonra anlar ki bunca şeye rağmen başını döndüren boşluk aslında dışında değil , içindedir.
Sokrates! Şiir yaz ve sanatla ilgilen!
Sayfa 47
Yanan Ormanlarda Elli Gün
Çağımıza yakışan,çağımız sanatçıları hayata karıştırmak istiyorlar sanatla. rını.Mutlu bir gidiş var.Sanatlarını halk yığınlarına ulaştırmak istiyorlar isviçre Klee;dokunan bütün kumaşlar da kendi motiflerleri var.
Sayfa 99 - YkyKitabı okuyor
Nefret, kimi topraklarda genetiktir. Bu kötülüğü ruhlara yerleştirenler, sanatla değil, kuvvetli kimliklerle altedilecekler.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.