Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ben, insanın ruh, ruhun da bir tapınak olduğuna inanıyorum.Bir başka deyişle, insan ruhunda bir tapınak, insan ruhunun bir tapınak olduğunu inanıyorum.
Altay Türkü doğuştan dürüst, temiz, uysal ve her bakımdan dayanıklı ve sâkindir. Şikâyet nedir bilmez. Yurtlarında ve ülkelerinde hırsızlık anlamı mevcut değildir. Küçükler büyükleri sayar, hürmet ederler. Her şeyin üstünde tuttukları hürriyettir. Onu bir nevi sembolik tapınak haline getirmişlerdir. Zenginler yanında çalışanlar, örfe göre, aile efradından sayılırlar. Bu yüzden 24 soyluk koca Altay Türklüğü, âdeta büyük bir aile sayılır.
Reklam
Başlangıçta
İnsanoğlu, başlangıçta, her şeyin İlk Nedeni, gökyüzü ve yeryüzünün hakimi olan bir Tanrı yarattı. Bu tanrı biçimsel olarak betimlenmedi; hizmetinde ne bir tapınak ne de din adamları vardı. Ve o, yetersiz insan kültü ile ilişkilendirilemeyecek kadar yüceydi. Zamanla insanların bilincinden silindi. O derece uzaklaştı ki, insanlar artık ona ihtiyaç
Başlangıçta
İnsanoğlu, başlangıçta, her şeyin İlk Nedeni, gökyüzü ve yeryüzünün hakimi olan bir Tanrı yarattı. Bu tanrı biçimsel olarak betimlenmedi; hizmetinde ne bir tapınak ne de din adamları vardı. Ve o, yetersiz insan kültü ile ilişkilendirilemeyecek kadar yüceydi. Zamanla insanların bilincinden silindi. O derece uzaklaştı ki, insanlar artık ona ihtiyaç duymadıklarını düşündüler. Sonunda, kaybolup gittiği söylendi. Bu, en azından, Peder Wilhelm Schmidt'in ilk olarak 1912'de yayınlanan The Origin of the Idea of God (Tanrı Fikrinin Kökeni) adlı yapıtında popülerleştirilen bir kuramdır.
Bunu sana söyleyemem.
Bu kitabı yazarken, bu şeyler benim için henüz tamamen karanlıktaydı ve yardım almak konusuda Seneca'nın Lucilius'a yazdığı 41. mektuptan (1. Bölüm, s. 49) alıntılamaktan başka yol göremedim:"Eğer soylu bir düşünce için israrla çabalarsan, o zaman iyi ve yararlı bir şey yapmış olursun; ama bunu dilemen gerekmez, bu zaten senin elinde ve bunu yapabilirsin. Ellerini göğe kaldırmana ya da seni tanrı tasvirinin kulağına yakın bir yüksekliğe çıkarması için bir tapınak görevlisine yalvarmana gerek yok: Tanrı senin yakınında, senin yanında, içindedir. Evet, sevgili Lucilius, içimizde tüm iyi ve kötü yanlarımızı gözlemleyen ve bizi kollayan, kutsal bir ruh barınıyor . Ona nasıl davranırsak, o da bize öyle davranır; Tanrı olmadan hiç kimse iyi bir insan değildir. Yoksa o olmadan mutluluktan havalanabilen biri var mı? İnsana büyük ve üstün düşünceleri verenMo değil mi? Her yürekli insanın içinde bir tanrı vardır; Hangisi mi? – Bunu sana söyleyemem."
... Ahşaptan bir tapınak hatırası, üzerinde şu aforizmanın yazılı olduğu bir kiraz: "Boyun ey ama sadece gerçeğe." ...
Sayfa 77 - İthakiKitabı okudu
Reklam
O gün çalarken, notalarla inşa ettiği hayali tapınak, ileride artık yaşama dayanamadığı zaman içinde gizlenebileceği bir yerdi.
"Kitaplık kurmak, tapınak yapmak kadar kutsaldır." Victor Hugo
Şiir Kanjisi…
Söz ideogramı On’un yanında tapınak ideogramı Sa. Şiir sözlerin tapınağıdır.
“Tanrım bana, değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceklerim için sabır, ama en önemlisi, ikisinin arasındaki farkı anlamak için akıl nasip et.” ~ Çin Tapınak Yazısı ~
Reklam
Yirmi birinden sonra herkes gibi, bir cami, kilise, tapınak, havra ve büyücüye gitmediğin doğrudur ancak bahtını merak edip fal baktırdığında doğrudur.
Sayfa 216Kitabı okudu
#Tapınak değil, bir işyeridir doğa, insanda işçidir orada.
Sayfa 54 - İş bankası yayınlarıKitabı okuyor
262 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Spoiler* Kitap 1133 yılıyla başlıyor. İlk başta geri dönüşler yaparız, bir 1890 bir 1133 yılına geçeriz diye düşünmüştüm. Olmadı. Bu tür kitapları daha çok seviyordum, öyle olur diye de çok sevinmiştim. 1890’a geldiğimizde ise çok fazla karakter çıkıyor karşımıza. Ve çok fazla mekan. Genelde polisiyeler bir çevrenin etrafında döner
Simirna Cinayetleri: Düello
Simirna Cinayetleri: DüelloSuphi Varım · Dedalus Yayınları · 201243 okunma
Tapınakta günde beş defa yapılan törenler sabah başlar ve Napahu Sa Şamsi denilen Güneş'in doğuşuyla birlikte dik biti denilen "Tanrıları uyandırma” ritüeli yapılırdı. Sonra "pit babi" yani "tapınak kapısının açılışı gelirdi. Sonra da iki öğün yemeğin çıkması ritüeli yapılır ve "kutsal gün" tapınağın kapanışıyla sona ererdi. Bunun dışında idolleri giydirme, bahar bayramları ve mevsimsel ritüeller gibi haftalık ve aylık ritüeller de vardı
81 syf.
7/10 puan verdi
Ahmet Umit’in çizgi romanı, hemen okudum bitirdim. Konusu itibariyle sevmeyenler de olacaktır. “Geceleri çalışmayı severim. Nedense geceleri insanların kirlettiği hava daha temiz oluyor gibi bir his taşıyorum.”
Başkomser Nevzat: Tapınak Fahişeleri
Başkomser Nevzat: Tapınak FahişeleriAhmet Ümit · Everest Yayınları · 2011531 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.