Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Biz o çocukları hiç anlamadık Biz o çocukları tanımadık hiç...
68 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitapta Atatürk'ün neden başöğretmen sıfatına layık görüldüğünü net bir şekilde anlıyoruz Cümleler sade ve anlaşılır, cümleyi anlamadığınızda verilen örnek sayesinde konuyu net bir şekilde anlıyorsunuz. Günlük hayattan örnekler verilmiş bu da konuyu daha anlaşılır ve basit bir hâle getirmiş. Kitabı okurken herkesin içinden " Böyle geometri anlatan oldu da biz mi anlamadık? " dediğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten mükemmel bir anlatım ve çok anlaşılır bir dil kullanılmış. Atam yine en iyisini yapmış. E-kitap olarak okudum, satın alıp üzerine geometrik ifadelerin günümüzdeki isimlerini yazacağım ve ara sıra okuyacağım. Atamın o mükemmel dil kullanım yeteneğini ve detaylı anlatımını sürekli görmek istiyorum. Her okuduğumda kitaptaki cümlelerin ne kadar üzerine düşünülerek ve anlaşılır bir şekilde yazıldığını, Atamın ne kadar titiz davrandığını düşüneceğime eminim.
Geometri
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,759 okunma
Reklam
Çok doğru dedin!..Hepimiz anladık!..
"Ülen, ne anladınız o efendinin dediklerinden?" diye sordu. Köylüler cevap vermeden birbirlerinin yüzüne baktılar. Nahiye müdürü, öğretmenden cesaret almış gibi, gülümseyerek: "Hadi canım, doğrusunu söyleyin... Ben bile bir şey anlamadım da, siz ne anlayacaksınız?" dedi. Bunun üzerine köylülerin birkaçının yüzünde hafif bir gülümseme dolaştı. Nihayet içlerinden orta yaşlı biri genç nahiye müdürünün ve yaşlıca öğretmenin yanına sokuldu: "Aslını ararsan biz de bir şey anlamadık amma, müdür bey..." dedi, "ne idelim, dinledik işte!..
oysa anlaşılmadık. kimse bizi anlamadı, kimse bizi zaten hiçbir zaman anlamazdı. ama her şeyin ötesinde bazen biz bile kendimizi anlamadık. bazen aynaya baktık, "sen neden böylesin!" dedik kendi kendimize, sonra aynadaki gözlerimiz bize hüzünle baktı sanki, içimizden bir ses geldi, "sen bile sevmezsen beni... kim sevecek?
RİSALE-İ NUR’UN İÇYÜZÜ) ABDULLAH TEKHAFIZOĞLU
İbn Kayyım el-Cevziyye, İgasetu’l-Lehfan fi Mesayidi’ş-Şeytan adlı eserinde der ki: Peygamberlerden başkaları, şahsî düşüncelerinde ve ilhamlarında hata da ederler, isabet de. Onların zan ve ilhamları, düşünceleri ve hatıraları 80, Allah’ın kulları için delil ve hüccet niteliği taşıyamaz. Allah’ın ilhamına mazhar olanların sadatı, ashab-ı
"Hayat telaşesinin içindeyken kim bilir biz de, yardim için gözlerimizin içine bakan kag kigini: önünden geçip gittik, kendi önceliklerimizi düsünürken ka; kisinin halini anlamadik" diye dúsúndüm.
Reklam
104 syf.
·
Puan vermedi
Biz de onlarla aynı kitapları okuduk ama aynı şeyleri anlamadık. Aynı edebiyati okumak yetmiyormuş yani bir yuva kurmaya. Bizans Sohbetleri Vivet Kanetti. Yahudi kökenli bir ailenin Istanbul'da ki yaşamı ve bu ailenin daha sonra Paris'e gitmesi. Kültürel geçişler, aile yaşamları, dönemin sosyo politik atmosferi kitapta yazarın anılarıyla birlikte yer alıyor. Kitabın ilk kısmını sevdim ikinci kısmi beni cok açmadı.Ikinci kısım gazete yazısı gibi geldi.Aile hikayelerini okumak daha iyi. Ailenin en ilginc karakteri rahibe olan Marta hala. Ilginc bir kişiliğe sahip.Bu kitapta o karakteri sevdim. Daha once Bizans Süiti diye bir kitap okumuştum. O kitap daha edebî ve güzeldi. Ani kitabıydı ama sanki bir roman tadı vardi. Bu kitabi sahaftan 5 liraya bulmuştum. Okunur mu okunur. Ama çok elzem degil Okumak isteyen okuyabilir. Herkese iyi okumalar
Bizans Sohbetleri
Bizans SohbetleriVivet Kanetti (E. Emine) · Metis Yayınları · 19887 okunma
Dolu dizgin hayallerle kavuştuk Her âna bin ân katacaktık Her geçen an anısız kaldık Beraber cümlelerin güzelini kuracaktık Yaşadıkça cümle kuramaz olduk. Birbirimize bakıp her hali anlardık sandık. Öyle hale geldik bitek biz anlamadık. H. K
Misafir-sin!
"Yüzyıllardır dünya daha güzel bir yer olsun diye dünyayı değiştirmeye çalıştık. Ve etrafınıza bakın, nasıl da başarısız olduk. Demek ki biz bir yerlerde yanlış yaptık, belki de doğanın bize verdiği doğru mesajı anlamadık. Belki de artık yapılması gerekenin DÜNYAYI DEĞİL KENDİMİZİ DEĞİŞTİRMEK olduğunu anlama vaktidir. Yoksa görünen o ki gün geçtikçe daha da kötüye gideceğiz...
Sayfa 216Kitabı okudu
Reklam
Biz o zamanlar Marcuse'u, Sartre'ı küçümserdik, sosyalizmi sulandırdıklarını söylerdik, oysa altmış yaşında, seksen yaşında koca koca adamlar, kampüslerde, barikatlarda gençlerle buluşmuşlar, belki hayatlarının en mutlu anlarını yaşamışlar. Ne dediklerini bile tam olarak anlamadık. Arkadaki masada şamata arttı. Cümlesini tam duymasam bile anladım. Dalıp gidiyoruz sokağı izler gibi görünürken. Suskun bir süre geçiyor. Zihinler kim bilir nerelere uğruyor. Dönüp geldiğinde de bazen o uğradığı son yerden getirip bir cümle koyuyor masaya.
Sayfa 100 - Son GörüşmeKitabı okudu
Hayatlarımız kolay olmadı. Büyük buhranlar atlattık Çok engel atladık, çok koştuk, çok yorulduk, çok tükendik. Çok sevdik, çok sevilmedik. Yapayalnız kaldık, yapayalnız bırakıldık. Çok kez bitti dedik, çok kez yeniden başladık. Çoğu zaman normal olmadığımızı düşündük. Kimi zamanlar ise başkaları bizim normal olmadığımızı düşündü. Kendimize anormal sorular sorduk, sonra başkalarına da anlamsız sorular sorduk. Çünkü merak ettik, çünkü sormak istedik, çünkü içimizden geçen neyse dışımıza vurmak istedik. Oysa anlaşılmadık. Kimse bizi anlamadı, kimse bizi zaten hiçbir zaman anlamazdı. Ama her şeyin ötesinde bazen biz bile kendimizi anlamadık. Bazen aynaya baktık, "Sen neden böylesin!” dedik kendi kendimize, sonra aynadaki gözlerimiz bize hüzünle baktı sanki, içimizden bir ses geldi, "Sen bile sevmezsen beni... Kim sevecek?"
Sayfa 300Kitabı okudu
İnsan bir ayetti ve biz bunu anlamadık .
Bütün fenler madem bizim Kuran'dan çıktı, biz niye anlamadık da gâvurlara kaptırdık?
Sayfa 212 - EverestKitabı okudu
694 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.