Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanın ihtiyacı olan huzuru, dinlenmeyi, sakinleşmeyi ve yenilenmeyi yakalaması gereken yer, zihnidir. İnzivanın içinde dağ­larda, köylerde, tepelerde farklı bir düzen söz konusu değildir. Cennet, zihinde inşa edilir. Sorunlardan uzak durmanın yolu mekân değiştirmek ve yeni mekânlara sığınmak olamaz.
Sayfa 41
Tabiat bize bir biçim, bir düzen vermiş. Ama insanoğlunun kendisi bir ayrı tabiat, bir ayrı dünya. Kendine göre yasaları var, kuralları, morali var. Duygularını kendi de anlamaz bazen. Anlaması işine gelmez.
Sayfa 70 - Can
Reklam
"Kaba güç"
Toptan katılmalara karşıydı, kimsenin kendi yerine düşünmesini istemiyordu. Sistemleri aşan bir bireysel özgürlük arayışı ve onuruna sahip olduğunu düşünüyordu ama ne zaman kendi kafasıyla düşünme özgürlüğünü savunsa düzen koruyucularının da düzen yıkıcılarının da karşısına dikildiklerini görüyordu. Ona göre bu dünyanın çözümü politika değildi. Kitle heyecanlarından, coşmuş kalabalıkların bilinçsiz kabarmalarından ürküyordu. (...) her zaman ürküten kabarış, ayrıntılara inmeyen, her an, her isteyenin kullanabileceği kaba güçtü.
Bülent'e dair
Ahlak fazilet sohbetleri bir yere kadar
Takva da olamayız yediğimiz kazandığımız mı helal Ferd cemaat düzen olarak neyimiz İslamın emrinde? Askerin kafaya çuval Mavi Marmara da şehitler Daha ne bekliyoruz Koreye Kıbrısa gittik Gazzeye de gideriz mehterle ne var ki?
İslam bu değerleri en iyi şekilde verdiğine göre, Müslüman entelektüelin önündeki mesele "düzen değişikliği" değil, toplumsal ahlak olmalı.
Sayfa 66 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Uzaya uydular göndermekle övünen insanoğlu! Allah akıl nimetini vermeseydi, yeri ve göğü bir düzen ve uyum içinde yaratıp oraya sabit kanunlar koymasaydı bütün bunları yapabilir miydin?
Sayfa 60
Reklam
Öylesine ters kurulmuş bir düzen, yüzyıllardır sürüp gidiyor ki dünyamızda.”
"Güzel, bir değer, bir idea, bir eidos (öz) olarak düşünülebileceği gibi, orantı, simetri, düzen gibi estetik obje'nin niteliği olarak da belirlenebilir." (Tunalı, 2004: 21)
929 syf.
7/10 puan verdi
·
27 günde okudu
Yaşamın köklerine derin dalış.
Evrim sürecinde kendiliğinden örgütlenme ve doğal seçilim arasındaki ilişkileri ortaya koymak üzere yayınlanmış bu kitap üç kısımdan oluşmakta. Eser hakkında hiç inceleme yazısı olmadığı için bu kısımlara kısaca değinmek istiyorum. İlk kısım kendiliğinden örgütlenme ve seçilim arasındaki ilişkiyi bir yasa ile yürütüldüğüne dair görüşü, seçilimin
Düzenin Kökenleri
Düzenin KökenleriStuart Kauffman · Alfa · 06 okunma
Sorun hiçbir zaman çocukta değil. Sorun düzende, kültürde; bizim o düzen ve kültürü sorgulanamaz şeylermiş gibi içselleştirmemizde ve sonra başkalarına dayatmakta sorun görmeyişimizde.
Reklam
Felsefe, başlangıçtaki kaostan düzen üretmektir; bu yüzden, felsefe kağıda dökülürken, felsefe yapan kişinin duyduğu, önce huzursuz bir dengesizlik duygusu sonra belirsiz bir tamamlanmamışlık duygusudur.
Sayfa 151Kitabı okudu
Ancak hayat dediğin nedir ki? Anlaşılmaz bir sır. Kurduğumuz bu düzen hep böyle sürüp gidecek sanırız. Birden ip kopar, ışık söner, her şey darmadağın olur.
Sayfa 12 - Dergah YayınlarıKitabı okudu
"Küfür ile azanı Eski düzen bozanı At içine kaynasın Kaldıralım kazanı"
Sayfa 226Kitabı okudu
Eğer ortada bozuk bir düzen varsa o zaman bu düzensiz düzenden müzdarip olan birileri de vardır. Bu yüzden maddi veya manevi nimetlere sahip olan kişilerin daha sağlıklı bir sistem kurmak için çabalamaları,sisteme sokacak bir çomak aramaları gerekir.
“Namussuza ballı kaymak yedirir, namusluya taş yutturur bu düzen.”
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.