Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hz. İsa'ya; "Bize Allah'ın sevgisini kazandıracak bir ilim öğret!" derler, Hz. İsa da; "Dünyadan nefret ediniz ki, Allah sizi sevsin!" diye cevap verir.
Sayfa 185
Babasız bir biçimde Hz. İsa'yı doğurduğunda: "𝗞𝗲𝘀̧𝗸𝗲 𝘁𝗼𝗽𝗿𝗮𝗸 𝗼𝗹𝘀𝗮𝘆𝗱ı𝗺 𝗱𝗮 𝘀̧𝘂 𝗴𝘂̈𝗻𝗹𝗲𝗿𝗶 𝘆𝗮𝘀̧𝗮𝗺𝗮𝘀𝗮𝘆𝗱ı𝗺." [Meryem, 19/23] diyen bir Meryem'i okuyoruz Kur'ân'da. Onun en ağır imtihanı da aslında doğurduğu çocuk üzerinden oldu.
Reklam
Yahudiler...
Gerek inkârcı Yahudiler ve gerekse İsa'nın memleketinde hakim olan putperest Romalılar ta- rafından İsa'ya tabi olanlar üzerinde asırlar boyu tüyler ürpertici işkencelerin sürdürüldüğü bir ger- çektir. Bu da havarileri (İsa'nın talebelerini); uzun süre saklanmak, davetlerini başka yerlere gizlice taşımak, İncil'in âyetlerini,
Derler ki Hz. İsa Efendimiz havarileriyle gezerken yolda çok kötü koku yayan bir köpek leşine rastlamış. "Bu leş ne kadar da pis kokuyor!" diye bağırmış havari. Hz İsa şöyle cevap vermiş: "Dişlerinin beyazlığı ne kadar güzel!". Güzelliği hayatlarımızdan kovalı çok oluyor. Sokakta ve evde, insanda ve âlemde burnumuza hep leş kokularının gelmesi bundan. Halbuki Gafûr olan Allah güzel olanı koruyan ve çirkin olanı saklayandır.
Sayfa 57 - Kapı YayınlarıKitabı okuyor
Bu toprakları işgal edenler, nasıl birtakım dinî gerekçe ve vaatlerle bize karşı savaşıyorlarsa, bize düşen misliyle onlara karşılık vermemizdir. Onlar Tevrat'a dayanarak bizimle savaşmaları halinde biz de Kur'an'a dayanıp onlarla savaşmalıyız. Onların referansı Talmut ise bizim de referansımız Buharî ve Müslim olacaktır. Onlar, "Bizim kutsal günümüz Cumartesi'dir" diyecek olurlarsa onlara, "Bizim de kutsal günümüz Cuma'dır" diyeceğiz. Onlar için önemli olan "Heykel" ise bizim için önemli olan "Aksa"dır. Şayet onlar, Yahudilik bayrağı altında birleşip bize karşı savaşırlarsa bizim de İslâm sancağı altında birleşip onlara karşı savaşacağımız muhakkaktır. Onlar, ordularına Musa ismini verecek olurlarsa biz de o vakit ordularımıza Musa, İsa ve Muhammed -Allah'ın salât ve selâmı üzerilerine olsun- isimlerini vereceğiz. Zīra bizler Hz. Musa'ya (a.s) onlardan daha lâyık ve onda daha hak sahibiyiz.
Hz. İsa’nın mucizeleri
Maide 110) “O gün Allah, şöyle diyecek: “Ey Meryem oğlu İsa! Senin üzerindeki ve annen üzerindeki nimetimi düşün. Hani, seni Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile desteklemiştim. Beşikte iken de yetişkin iken de insanlara konuşuyordun. Hani, sana kitabı, hikmeti, Tevrat’ı, İncil’i de öğretmiştim. Hani iznimle çamurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da içine üflüyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle doğuştan körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Hani benim iznimle ölüleri de (hayata) çıkarıyordun. Hani sen, İsrail oğullarına açık mucizeler getirdiğin zaman, ben seni onlardan kurtarmıştım da onlardan inkâr edenler, “Bu, ancak açık bir büyüdür” demişlerdi.”
Reklam
Hz. İsa’ya sormuşlar “Bu dünya denilen yerde en zor olan şey nedir?” diye. Hz. İsa cevap vermiş: “Anlamayana anlatmak.”
Sayfa 23
Hz.İsa, "Saadet maziyi unutmak, içinde bulunulan anının iyi olması, geleceği düşünmemekle mümkündür"..der.
Hz.İsa, "Saadet maziyi unutmak, içinde bulunulan anı iyi değerlendirmek, geleceği düşünmemekle mümkündür"..der.
Sayfa 326Kitabı okudu
Her şey düşündüğün gibi olacaktır ~Hz İsa
Reklam
Hz. Salih
Kendisi, İsâ Aleyhisselam gibi yalın ayak yürür, ayakkabı giymezdi.
Hıristiyan teolojisinde din ile dinin kurucusu aynı ontolojik öneme sahiptir. Bu bakış açısını İslâm'a yönelten hıristiyanlar, İslâm'ı bir "Muhammedîlik" olarak görecek ve Hıristiyanlık'ta Hz. Îsâ'ya verilen rolün İslâm'da Hz. Muhammed'e verileceği varsayımından hareket edeceklerdir. Oysa bunun ne dinen ne de tarihen doğru olmadığını biliyoruz. Çünkü Hz. Muhammed, bütün kutsiyetine ve önemine rağmen, İslâm tarihinde hiçbir zaman ilâhlaştırılmamıştır.
Sayfa 84
Davetçilerin Yolu
Selabî şunları söylemektedir: İmtihana tâbi tutulmak yeryüzü hakimiyetiyle sıkı bir şekilde bağlıdır, Süinnetullah bir ümmetin çeşitli merhalelerden geçerek, içindeki cevherin, hadiselerin yumağında yoğrulması sonucunda kötünün iyiden ayrılmasıyla yeryüzü hakimiyetinin gerçekleşeceği şeklindedir. Bu, islam Ümmetinin de tâbi olduğu bir yoldur. Allah (c.c.) bununla, Mü'minleri imtihana tâbi tutmak, onları denemek, imanlarını saflaştırmak istemektedir ki ardından sağlam bir şekilde yeryüzü hakimiyeti gelsin. Bu hususta bir adamın sorması üzerine İmam Şafiî'den bir açıklama gelmiştir: Adam, imam Şafiî'ye Yeryüzüne sağlam bir şekilde hakim olmak mı daha faziletlidir, yoksa imtihana tâbi tutulmak mı?" diye sorunca, İmam, "İmtihana tâbi tutulmadıkça hakimiyet gelmez, çünkü Hz. Nuh'u, Hz. İbrahim'i, Hz. Musa'yı, Hz. İsa'yı ve Hz. Muhammed'i (Allah'ın selamı hepsinin üzerine olsun) imtihan etti." dedi. Sabrettiklerinde Allah (c.c.) onları yeryüzüne sağlam şekilde yerleştirdi. Hiç kimse bu acıdan kurtulacağını zannetmesin. ○ halde imtihan edilme şeklindeki sünnetullah yeryüzü hakimiyetine giden yolun gereklerindendir, "Andolsun ki içinizden cihad edenlerle sabredenleri belirleyinceye ve haberlerinizi açıklayıncaya kadar sizi imtihan edeceğiz." (Muhammed 31) Bunu gerçekleştirmek için sabır, sebat ve Allah'a sımsıkı sarılmaktan başka bir tercih hakkı yoktur. "Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Bize cesaret ver ki tutunalım. Kâfir kavme karşı bize yardım et! (Bakara 250)
Sayfa 85 - Zafer ve iktidar vaad edilen nesilKitabı okudu
Hz. İsa, "Çünkü ben babayla oğulun arasına ayrılık koymaya geldim. Eğer bir kimse bana gelir ve kendi babasına, anasına, hanımına, çocuklarına, kardeşlerine, kız kardeşlerine, evet hattâ kendi canına buğzetmezse, benim şakirdim olamaz." demişti.
Mitolojinin ve farklı dinlerin bâtınî kısımlarının sıkça kullandığı sembolik düşünce maddeler arasındaki ilişkide sınırsızlığa izin verir. Her şey farklı özellikleriyle çok çeşitli fikirler uyandırır ve bir özelliğin birkaç sembolik anlamı olabilir. En yüksek kavramların binlerce sembolü olabilir. Hiçbir şey yüceyi temsil edecek ve övecek kadar
Sayfa 26 - Fecr Yayınları: 811 / 1. Baskı: Mart 2024
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.