Winner of the Women's Prize for Fiction 2020

Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce

2026 41. kitabı
"İşte yine yapılmış. Orta sınıfın gözyaşlarını sömürmek için parlatılmış, Viktoryen dönem sosuna batırılmış bir yas pornografisi daha. Shakespeare’in adını anmadan
2026 7. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 23:50
I just finished Hamnet and wow… what a story! 10/10 for the plot, though the English was a bit heavy, so I’d give that 8/10. The grief of Hamnet’s mother after his death was heartbreaking. It really stayed with me. Such a beautiful, emotional, and unforgettable read. Highly recommend! Hamnet’i yeni bitirdim ve… ne hikayeymiş! Kitaba, hikayeye 10/10, ama İngilizce versiyonu okudum ve dili biraz ağırdı, bu yüzden 8/10. Hamnet’in ölümünden sonra annesinin yaşadığı acı kalbimi paramparça etti ve okuduktan sonra ağırlığını bir süre hissettim. Çok duygusal ve etkili bir okuma deneyimiydi. Kesinlikle tavsiye ederim.
2026 5. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 17:48
Adı “Hamnet” olsa da Bu kitap benim için Hamnet’ in annesi "Agnes’in hikayesi”…. Geride kalanların, acısını sahneye akıtan Shakespeare’ ın hikayesi… Acının ağırlığı neredeyse her satırda ruhuma işledi….. Dili öyle güçlü, duygusu öyle derindi ki… Uzun süre etkisinden çıkamayacağım bir kitap oldu benim için
2026 21. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 22:47
Spoiler içerir! Çocukları, karını yalnız bırak. Oğlun ölünce oğlunun adına oyun yaz. Çok sinirlendim. Bir de baban seni dövüyordu, çocuklarını babanla nasıl bırakabilirsin nasıııl
2023 278. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2023 21:55
“Bütün hayatların, her şeyin oradan dışarı aktığı ve her şeyin oraya geri döndüğü bir çekirdeği, merkezi, sıfır noktası vardır.” Women’s Prize for Fiktion ödüllü bu kitap, Shakespeare’in Hamlet
HamnetMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20249,2bin okunma
Okumadan Shakespeare okumayın! /777. İnceleme...
2026 18. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 09:30
Bitti! Uykusuz bir gecenin sabahında yazıyorum şimdi. Önce kitabı, ardından filmi...
2022 106. kitabı
2020 Woman's Prize For Fiction Ödülü sahibi Hamnet'ten bahsedeceğim bugün. Kitabı Kıvanç Güney çevirisi ile okuyoruz. Daha evvel yazardan; "Sevgilimin Sevgilisi" ve "Cehennem
2022 62. kitabı
Hamnet, William Shakespeare’in ailesinin hikayesini anlatan bir kurgu roman. Shakespeare’in ikiz çocuklarından birinin hastalığıyla başlayan kitap, iki paralel hikayeyle devam ediyor: Birinci hikaye
HamnetMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20249,2bin okunma
Sana kalbimi de veririm Otibalım..
·293 syf.·
2026 21. kitabı
Siz hiç çocuğu için çaresiz kalmış, umutları tükenmiş bir anne oldunuz mu? Ben oldum. Agnes de oldu; tıpkı benim gibi. Okuduğum her satırda onun acısını yaşadım, onunla birlikte gözyaşı döktüm. En küçük oğlum doğduğundan bu yana — yani beş yıldır — kendimi daha çok kitaplara verdim. Belki başka hayatlarla karşılaşırsam, kendi hayatımı ve acılarımı bir nebze olsun unuturum diye düşündüm. Ama bu kitapta kendi acılarımla yüzleştim. Bir annenin çaresizliğini, mücadelesini okurken adeta kendi hayatımı seyrettim. Çünkü bir annenin, evladı olduktan sonra kendine dair bir hayatı, bir gelecek kaygısı kalmıyor. Onun tüm kaygısı, evlatlarının hayatı ve geleceği oluyor. Kitapta şöyle diyor: “İşe yarayacağını bilsem, kalbimi yerinden çıkarır, ona verirdim.” İşte anneliğin tam tanımı tam olarak bu. Kitapta sözler şöyle devam ediyor: “Hayat varsa, umut da vardır.” Agnes için belki artık geç… Ama benim için değil. “Hayat varsa, umut da vardır,” diyerek sözlerime son veriyorum, YiğitAlim..
2026 36. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 10:56
Hamnet okurken beni en çok etkileyen şey, aile bağlarının bu kadar derin ama sakin bir şekilde anlatılması oldu. Kitap, bir çocuğun kaybının bir aile üzerinde bıraktığı etkiyi anlatıyor ama bunu

Maggie O'FarrellYazar · 7 kitap
Maggie O'Farrell 1972'de Kuzey İrlanda'da doğdu. Çocukluğu Galler ve İskoçya'da geçti. Gazetecilik yaptı, yaratıcı yazarlık dersleri verdi. The Distance Between Us adlı romanıyla 2005 Somerset Maugham Ödülünü, The Hand That First Held Mine (Elimi İlk Tutan El) adlı romanıyla da 2010 Costa Roman Ödülünü kazandı. O'Farrell, eşi ve iki çocuğuyla beraber İskoçya'da, Edinburgh'da yaşamaktadır.