Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İntibah

Namık Kemal

İntibah Gönderileri

İntibah kitaplarını, İntibah sözleri ve alıntılarını, İntibah yazarlarını, İntibah yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?
İç bâde, güzel sev, var ise akl u şuûrun; Dünya var imiş, ya ki yoğ imiş ne umûrun!..
Reklam
Nakd-i can ile bu âlemden ucuz kurtuldum.
İnsanoğlu garip bir yaratıktır: zamanla her şeye alışılır ve alışmadığı her şeyden korkar.
Sayfa 30
İnsanoğlu, her adımını mezardan uzaklaşmak için atar, fakat yine de her adımda mezara biraz daha yaklaşır... Her nefesini ömrü uzatmak için alır, fakat yine de her nefes alışta ömründen bir nefeslik zaman eksilir.
Sayfa 27
Reklam
İntibah
İnsana en büyük kararlılıklar, en büyük belâ zamanlarında gelir.
191 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
3.
Merhabalaaar ;) İntibah ya da diğer adıyla Sergüzeşt-i Ali Bey, Namık Kemal'in, ilk kez 1876'da yayımlanan bir romanı. Romanda iyi yetişmiş Ali Bey'in, uygunsuz bir kadın olan(kitapta böyle geçiyor yoksa benim şahsi fikrim öyle değil.) Mahpeyker'e aşık olması ve bu aşkın Ali Bey'e maddi ve manevi olarak yıkım şeklinde sonuçlanması anlatılıyor. Kitabın benim açımdan eleştirilecek çok yanı var ama şimdi yazıldığı dönemi düşününce eleştirilerimi bir tarafa bırakıyorum. Çünkü o zamandaki olağan şeyler yazılmış.( örnek vermem gerekirse, ne kadar günümüz Türkçesine çevirilmiş olan nüshasınıda okusamda kitabın dili çok ağır geldi bana ve oldukça fazla betimleme içeriyor. Diğer başka bir konu ise toplumumuzun hayat kadını, fahişe dedikleri seks işçilerine ne şimdiki bakış ne de o zamanki bakış benim düşüncelerime ters düşüyor.---Ama dediğim gibi kitabın yazıldığı dönemden dolayı eleştirmek doğru olmaz--)) Okumayanlar kesinlikle tavsiye ederim Kitapla Kalın
İntibah
İntibahNamık Kemal · İnkılap Kitabevi · 201739,3bin okunma
150
Hem insan ne kadar namuslu olursa olsun, bazı kere namussuzlardan daha namussuz duruma da düşebilir.
Reklam
112
«En ummadığın esrar-ı derûnun» «Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?»
66
«aşk tıpkı hastalık gibidir; birden gelir, fakat bir türlü gitmek bilmez.»
51
Bir gönül iki sevdaya birden tahammül edebilir miydi? «Bir gönülde iki sevda olamaz»
46
«Yetmez mi temâşâ-yi cemâl el de sunarsın «Ey âşık-ı mihnet-zede buldukça bunarsın» «Güzelliği doya doya seyretmekle yetinmiyor, bir de elini uzatıyorsun. Ey bin bir belâya uğramış kederli âşık, sen artık bulmuş da bunuyorsun.»
44
«Nasıl çıldırmadım hayretteyim hâlâ sevincimden «Lisanından «seni sevdim» sözün gûş ettiğim demler.» «Seni sevdim! sözünü ağzından işittiğim zaman sevincimden nasıl çıldırmadığıma hâlâ hayret ediyorum.»
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.