Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"meteorlar" kısmı için bir kaynakça var mı...
Allah'ın, kudretini göstermesi için neden Mekke'den uzak bir şehri ve özellikle de Kudüs'ü gösterdiği konusunda uç sayılabilecek çok çeşitli rivayetler vardır. Bunlardan biri göğün uzaya açılan kapılarının meteorlar bakımından en elverişli yerinin Kudüs semaları olduğu şeklindeki görüştür. Bu görüşe göre göğe açılan tek kapının Kudüs olması orayı kutsal kılmıştır.
Hadean Dönemi'ndeyiz. Bu dönemden Güneş Sistemi içerisinde, bugün var olan 8 gezegenin aksine en az 14 gezegen olduğu düşünülüyor. Her yere inanılmaz bir kaos ortamı hakim. Dünya'nın çekirdeğinin kütlesel oluşumu 10-30 milyon yıl içerisinde tamamlanıyor. Dünya'daki kaosun en büyük sebeplerinden biri, oluşumunun ilk dönemlerinde,
Reklam
"Gençliğin düşünceleri gökyüzünü aydınlatan meteorlar gibi parlak ışıklardır, ama yaşlılığın bilgeliği duran yıldızlara benzer, pırıltıları hiç değişmediği için gemiciler yollarını bulmak için onlara güvenirler."
Erken dünyanın yüzeyi, volkanik ve cansızdı; tepesine genellikle yaşamın temel bileşenlerini Güneş sisteminin başka yerlerinden taşıyan kuyruklu yıldızlar ve meteorlar düşüp dururdu.
Sayfa 200Kitabı okudu
"Bu evrene kendi seçimimiz dışında, kendi seçmediğimiz bir zamanda ve mekanda geliyoruz. Tıpkı kozmik ateşböcekleri gibi, bir süreliğine diğer insanlarla, anne babamızla, kardeşlerimizle, çocuklarımızla, dostlarımız ve düşmanlarımızla seyahat edeceğiz. Bakterilerden babunlara diğer yaşam formları, taşlar, okyanuslar ve kuzey ışıkları, uydular, meteorlar, gezegenler ve yıldızlar, kuarklar, fotonlar, süpernovalar ve kara delikler, sümüklüböcekler, cep telefonları ve bol bol uzay boşluğu dq seyahatimize eşlik edecek..."
Sayfa 15 - Çeviren: Ezgi Başer. Doğan Kitap, 1. Baskı. Şubat 2020, İstanbul.Kitabı okuyor
Derler ki, meteorlar doğanın en büyük, en güçlü canlıları olan dinozorları yok etti. Çanakkale'deki siperlerin içinde uygarlık tarihinin en güçlü, en görkemli bir kültürünün insanları da, üstlerine göktaşları gibi yağan bombalar altında, gelecekte var olabilmek için, nesillerini devam ettirebilmek adına direnişteydiler.
Reklam
Yaşamak başlı başına nadir bir hazine aslında
Atalarından hiçbirinin çocukken ölmemiş olma ihtimali, birkaç milyarda bir sadece. Çünkü burada konu sadece veba değil, anlıyor musun? Senin atalarının hepsi, ama hepsi, en büyük felaketlerde, çocukların sapır sapır döküldüğü en kötü dönemlerde bile büyümüşler ve çocukları olmuş. Tabii birçoğu hastalığa yakalanmış, ama kurtulmuşlar işte. Böylece sen, Hans-Thomas, yüz milyarlarca kez ölümün eşiğinden dönmüşsün. Bu gezegendeki yaşamını böcekler ve vahşi hayvanlar, meteorlar ve yıldırımlar, hastalık ve savaşlar, seller ve yangınlar, zehirlenmeler ve cinayet girişimleri tehdit etmiş hep. Sadece Otuz Yıl Savaşı'nda yüzlerce kez yaralanmışsın; çünkü ataların her iki tarafta da yara almışlar şüphesiz. Bir bakıma sen de o zaman aslında kendine karşı, üç yüz yıl sonra doğma olasılığına karşı savaşmış sayılırsın. Ve İkinci Dünya Savaşı'nda yine aynı şey oldu. Eğer yurtsever Norveçliler işgal sırasında büyükbabanı vursaydı, ne sen doğardın, ne de ben. Mesele, aynı durumun tarih boyunca milyarlarca defa yinelemiş olması. Ne zaman havada oklar uçuşsa, senin doğma olasılığın alabildiğince küçülmüş oluyordu. Ama sen yine de burada oturuyor ve benimle konuşuyorsun işte. Anlıyor musun Hans-Thomas?
Sayfa 128Kitabı okudu
#Şubat2024 "Yalnızca bir günlük uçan ve günü sonsuzmuş gibi algılayan kelebeklere benziyoruz..." "İnsanoğlu dünyayı anlamaya yatkındır." "Meteorlar kuyrukluyıldızların kalıntılarıdır." "Güneş'in yapısında önce helyum bulunduğu saptanmıştır. Yunanlıların güneş tanrısına helios adını vermeleri nedeniyle helyum denilmiştir." "Venüs kütle, boyut ve yoğunluk açısından hemen hemen yerküremize eşittir. En yakın gezegen oluşu nedeniyle yüzyıllar boyunca yerkürenin kardeş gezegeni gözüyle bakılıyordu." "Birçok dünya mı yoksa tek bir dünya mı var acaba? Doğanın incelemesinde bundan daha soylu ve seçkin bir soru olamaz. A.Magnus,13.yy" "Jüpiter, gezegenlerin en büyüğü, yıldız olmayı başaramayan bir kütledir." " 'Atom' sözcüğünü bulan Demokritos'tur. Atom kelimesi Yunanca 'kesilmesi olanaksız' anlamındadır." "Yeryüzünün bir küre olduğunu dünya tarihinde ilk kez Pisagor öne sürmüştür." "Platoncular ve onun fikirlerini sürdüren Hristiyanlar şu garip saplantı içindeydiler: Yeryüzü kötü bir yer, gökyüzüyse mükemmel ve tanrısal bir yerdir." "DNA'mızdaki nitrojen, dişlerimizdeki kalsiyum, kanımızdaki demir, elmalı kekteki karbon çöken yıldızların içinde üretilmiştir. Hepimiz birer yıldız tozuyuz."
Gençliğin düşünceleri gökyüzünü aydınlatan meteorlar gibi parlak ışıklardır, ama yaşlılığın bilgeliği duran yıldızla­ra benzer, pırıltıları hiç değişmediği için gemiciler yollarını bulmak için onlara güvenirler."
Gençliğin düşünceleri gökyüzünü aydınlatan meteorlar gibi parlak ışıklardır, ama yaşlılığın bilgeliği duran yıldızlara benzer, pırıltıları hiç değişmediği için gemiciler yollarım bulmak için onlara güvenirler."
Reklam
“ Gençliğin düşünceleri gökyüzünü aydınlatan meteorlar gibi parlak ışıklardır, ama yaşlılığın bilgeliği duran yaldızlara benzer, parıltıları hiç değişmediği için gemiciler yollarını bulmak için onlara güvenirler.”
Sayfa 21 - Goa Yayınları, 2005 Basım, Pdf, Kindle Paperwhite 5 E-Kitap okuyucu ile okundu.
beynime düzenli olarak meteorlar düşüyor
Depremden Korkmuyorum
Uydumuz Ay'da deprem olduğunu kesinlikle biliyoruz, Apollo uzay araçlarıyla ay'a giden astronotlar Ay yüzeyine sismometreler yerleştirerek bu depremleri kaydettiler. Dünya'nın çekim etkisiyken bazılarınınki ise Ay'a çarpan meteorlar. Bir de Ay'daki sıcaklık farkılaşmaları nedeniyle oluşan depremler var. Ayrıca Mars' tada deprem olduğu tespit edildi.
Sayfa 13 - işbkyKitabı okudu
251 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.