"Beni mahveden o dedem olacak Yanbastı denilen heriftir... Miras bıraktığı serveti bitürlü bitiremiyorum ki, ben de bir iş güç sahibi olayım da, isterse üç kuruş olsun, kendi emeğimin geliriyle geçineyim,"
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Onları bir daha görmeme fikri acımı anında dindirdi. İlişkiden kurtulmak, ağlayıp sızlanmalardan, suçlamalardan, tehditlerden kurtulmak, özürler bulmaktan, durmaksızın kendini savunmaktan ve dinlenmediğin halde kendini anlatmaktan kurtulmak, kopmak mümkündü.
Anne ve babanın söylemleri çocukların gerçeklik kavramını öyle bir biçimler ki bundan yakayı kurtarmak neredeyse imkânsızdır.
Şimdi yakayı kurtarmış mıydım peki? Yoksa olduğum yerde takılıp kalmış, düşmanın adını mı değiştirmiştim?
Astrid'den gelen yalnızca-bilmeni-istedim mesajını yeniden okuduktan sonra gece uyku tutmadı. Barışmak, affetmek? İnsan itiraf edilmemiş bir şeyi affedemez ki! İtiraf yetisine sahip olduklarını mı sanmıştım acaba? Bastırmak, reddetmek için bu kadar çaba harcadıkları bir konuda doğruyu mu söyleyeceklerdi? Benimle aralarını düzeltmek için milletin gözünde kınanma riskini alacaklarını mı düşünmüştüm gerçekten? Hayır, buna değmeyeceğimi tekrar tekrar göstermişlerdi. Peki ya sadece bana itiraf edecek olsalar? Annemle babama yalnızca bana itiraf edebileceklerini yazsam, kimseye söylemeyeceğime söz versem? O zaman da olmazdı, adım gibi eminim, çünkü onlara göre böyle bir şey yoktu, bunu hiç konuşmamışlardı. Kendilerine saygılarını kurtarmak adına, paçayı kurtarmak adına sessiz bir anlaşmaya varmış, büyük kızlarının zayıflığı ve duygusuzluğunun kurbanları olduklarına dair dillendirilmemiş bir anlaşmaya varmışlardı uzun süre önce, bu hikâye böyle anlatıldığı sürece de merhamet ve şefkat görüyorlardı, bunsuz yaşayamazlardı, bununla besleniyorlardı ve herkesten gizli, sadece bana itirafta bulunsalar bile onlara sunulanları kabul etmeleri zorlaşacaktı, başkalarının önünde sürekli aynı oyunu oynamaları, acınan insanlar olmaları zorlaşacaktı. Acınacak birisi varsa o da onlardı.
Herkes yaşar ve yaşayacaktır
Herkes kendinden verir, ışığını başkalarına ödünç bırakır
Kendi ışığını saklayıp, başkalarından alır ve onlarla var olur
Bu ne iyidir ne de kötü
Bu, böyledir