Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
_Prens Said Halim Paşa, Mısır eski valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın torunu ve 1913-1916 arası Osmanlı Sadrazamı olarak hükümetin başıdır. İttihat Terakki üyesi, Meşrutiyetçi ve muhafazakar islamcılığın en öndeki temsilcilerindendir. Meseleleri İslamcılık açısından ele almıştır. Devletin kurtuluşu için batı kanunlarını değil, şeriatın
Aktörlük Sanatı, Sanat Kuramları, Görme Biçimleri
_Medeniyet, insanların ne kadar para kazandığıyla ya da kaç tane lüks arabaları olduğuyla ölçülmez. Medeniyetin para birimi Sanat’tır. Sanat aristokrattır ve sanatla uğraşan kimseler de yükselerek seçkinleşirler. Müzelerimizde ve kütüphanelerimizde korunan da sanatın ta kendisidir. Sanat Müzesi'ni ziyaret ettiğinizde göreceğiniz, insanların
Reklam
Bence Bediüzzaman Said Nursî demiş ama yine de siz bilirsiniz :D
“Ne demiş Ziya Paşa...” Selim: “Ne mutlu Türküm diyene, demiş.” Turgut: “Onu Namık Kemal söylemiştir.
Sayfa 73 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
IRKÇILIK-TURANCILIK DAVASI DOLAYISIYLA Bu kitap, 1944 yılında, İstanbul'da Bir Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesi'nde görülen utanç yüklü bir davanın özeti gibidir. Bazı vatansever kişiler, 1944 yılında suç işledikleri, suçlu oldukları için değil; Türk oldukları, Türkçülük idealine aşkla bağlandıkları için büyük zulümlerden, işkencelerden
:D
"Ne demiş Ziya Paşa..." Selim: “Ne mutlu Türküm diyene, demiş.” Turgut: "Onu Namık Kemal söylemiştir."
Sayfa 73 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Namık Kemal ve Veliaht Murad İlişkileri Hakkında Kuntay:
Paranın vazıh sesli şehadetiyle Kemal’in bir kâğıdında da Lala Süleyman bir hakikattir; ve bu parayı Magosa’da sürgün olan Kemal’e bu Lala Süleyman, Veliaht Murad tarafından gönderecektir. “Bizim İstanbul havadisi pek acayip. İsak’ı [Magosa’ya] avdet için hazırlamışlar. Gelmek üzere iken ağa efendimiz Lala Süleyman Ağa sureti mahsusada haber göndermiş: ‘Gelecek postaya tevkif olsun, memnunen gidecektir.’ demiş. Bakalım ne çıkar?” Hâsılı Kemal’in politika hayatında bir eşya ve bir uşak iki hadisedir: Elmaslı hırka ve Divrikli Süleyman, Biri Kemal’in Murad’la tanışmasına sebep, öteki de münasebetine vasıta.
Sayfa 87 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Selim: “Dur! Hemen tahtayı silme. Beni kandıramazsın.” Turgut: “Aptal! Uzatma işte. Böyle bir nazariyenin elbette bazı ufak tefek noksanları olacak. Ne demiş Ziya Paşa...” Selim: “Ne mutlu Türküm diyene, demiş.” Turgut: “Onu Namık Kemal söylemiştir. Ziya Paşa aynen şöyle demiştir: “Dî-rahtı ferganiyi nüman eyledi nevser Temayı zuru haltı kadar neyledi kevser.” Selim: “Yeter söz milletindir. Söyleyen: Jean François Mil-let.”
“Ne demiş Ziya Paşa... Selim: "Ne mutlu Türküm diyene, demiş. Turgut: "Onu Namık Kemal söylemiştir. Ziya Paşa aynen şöyle demiştir: “Di-rahti ferganiyi nüman eyledi nevser Tema-yı zur-u haltı kadar neyledi kevser." Selim: "Yeter söz milletindir.”
Sayfa 73 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
“Ne demiş Ziya Paşa.. Selim: Ne mutlu Türk’üm diyene. Turgut: Onu Namık Kemal söylemiştir. Ziya paşa aynen şöyle demiştir. Di-rahtı ferganiyi nüman eyledi nevser tema-yı zur-u haltı kadar neyledi kevser. Selim: Yeter söz milletindir. Söyleyen: Jean François Millet”
Sayfa 72 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Merhum Namık Kemal Bey bir gün arkadaşlanından Nuri Bey'le beraber yine bu meydandan geçiyormuş. Öğle namazını kılarak caminin değişik kapılarından çeşitli semtlere dağılan halkı dikkatli bir bakışla süzdükten sonra demiş ki: -Nuri! Bu millet ne zaman adam olur bilir misin? -Hayır. -Ne zaman, bu camilerden şu dizlikli, poturlu hamallarla, küfecilerle beraber senin benim gibi yakalıklı, bastonlu beyler çıkarsa.
Sayfa 172 - Beyan YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ne demiş Ziya Paşa...” Selim: “Ne mutlu Türküm diyene, demiş.” Turgut: “Onu Namık Kemal söylemiştir. Ziya Paşa aynen şöyle demiştir: “Dî-rahtı ferganiyi nüman eyledi nevser Tema-yı zur-u haltı kadar neyledi kevser.”
Sayfa 73 - PdfKitabı okudu
Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı TÜRKÂN HACALOĞLU’nun toplantıyı açış konuşması “20 yıl önce ebediyete gönderdiğimiz Türk milliyetçilerinin Galip Abisi için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Siz Galip Abi dostları, hepinize ‘Hoş geldiniz.’ diyorum. Bugünün anlamı benim için çok önemli. Çünkü çok değer verdiğim üç önemli şahsiyet şu anda
Bu millet ne zaman adam olur?
İkindi üstü Ayasofya meydanından geçiyordum. Şadırvan avlusundan bölük bölük çıkan cemaat ben de evvelà bir hatıra, sonra birçok hayal, daha sonra birçok temenni, birçok ümid uyandırdı: Namık Kemal Bey merhum bir gün arkadaşlarından Nuri Bey'le beraber yine bu meydandan geçiyormuş. Öğle namazını kılarak camiin muhtelif kapılarından muhtelif semtlere dağılan halkı nazar-ı im'ân ile süzdükten sonra demiş ki: «Nuri! Bu millet ne zaman adam olur bilir misin?» «Hayır.» «Ne zaman, bu camilerden şu dizlikli, poturlu hamallarla, küfecilerle beraber senin benim gibi yakalıklı, bastonlu beyler çıkarsa.»
Sayfa 156 - M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı YayınlarıKitabı okudu
:D
Ne demiş Ziya Paşa...” Selim: “Ne mutlu Türküm diyene, demiş.” Turgut: “Onu Namık Kemal söylemiştir. Ziya Paşa aynen şöyle demiştir: “Dîrahtı ferganiyi nüman eyledi nevser Tema-yı zur-u haltı kadar neyledi kevser.” Selim: “Yeter söz milletindir. Söyleyen: Jean François Millet.”
67 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.