Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Teslim Kocakurt

Teslim Kocakurt
@teslim
4 okur puanı
Aralık 2018 tarihinde katıldı
Milliyetçilik ile ortak düşman
Teknoloji hiçbir milletin tek başına çözemeyeceği çapta varoluşsal tehditler yaratarak her şeyi değiştirdi. Ortak bir kimlik oluşturmak için en iyi katalizör ortak düşmandır ve artık insanlığın en az üç ortak düşmanı var: nükleer savaş, iklim değişikliği ve teknolojik sıçrama. İnsanlar bu ortak tehditlere karşın vatanlarına bağlılıklarını her şeyin üstünde tutmayı tercih ederse, doğacak sonuçlar 1914 ve 1939’dakinden çok ama çok daha vahim olabilir.
Sayfa 124 - Kollektif kitapKitabı okudu
Reklam
Kendini okumuş görenlerin ziyaret etmesi gereken şehirleri böylece duralamış olayım: Petek, Antakya, Palmira, Efes ve İskenderiye.
Sayfa 101Kitabı okudu
“Döviz çıktı mı, indi mi?” diye kafasına takan bir insanın, sağlıklı düşünce üretmesi güçtür. İlber Ortaylı

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tarihin en kesin yasalarından biri de şudur; Lüksler zamanla ihtiyaç haline gelir ve yeni zorunluluklar ortaya çıkarır.
Sayfa 99 - KollektifKitabı okudu
Belki de edebiyatçılık, anlatmaktan çok, bir anlama uğraşına dayanıyordu.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
Neler doğuyor nefretten ama daha çok aşktan, Neden o zaman, ey saldırgan sevgi! Ey sevgi dolu kin! Ey, ilk yaratılan hiçlikten doğan her şey! Ey! Ağır hafiflik! Ağırbaşlı kibir! Güzel görünen biçimlerin biçimsiz kaosu! Kurşun tüy, berrak duman, Soğuk ateş, hastalıklı sağlık! Hâlâ uyanık olan uyku... Bunların hiçbiri değil! Hissettiğim aşktır, ama içinde haz yok bunu bil. Hâlâ gülmüyor musun?
.... Yokluğun, cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini...
Sayfa 83
Kendini kontrol etme ustalığı yaşamı kontrol etme ustalığının DNA’sıdır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Albert Camus bir keresinde, “Geleceğe yönelik gerçek cömertlik şu an mevcut olan her şeyden vazgeçmeyi içerir,” demiş.
Sayfa 27 - GoaKitabı okudu
Bir doktor, bir çiftçiden başka biçimde düşünüyordu, bir askerin davranışı, bir köy öğretmeninin davranışına benzemiyordu. Oysa bugün, hepimiz birbirimizin benzeriyiz; işimize karşı gösterdiğimiz ortak ilgisizlik bizi birbirimize bağlıyor. Bu ilgisizlik bir Tutku haline geldi. Çağımızın tek büyük, kolektif tutkusu.
Sayfa 86 - CanKitabı okudu
Reklam
Kendini atmıştı, yuvarlanarak aşağı indim, kayalar, dikenler her yanımı yırttı, sürüne sürüne yanına gittim, hala yaşıyordu ama kolları bacakları kırıktı, kucağıma koyduğum başı da kandan sırılsıklam olmuştu. Gözlerini açtı, onu gördüğümden beri ilk kez konuştu “BEN BİR İNSANDIM ABLA” dedi, son sözleri de bu oldu zaten, başka bir şey demedi.
Sayfa 106 - Doğan kitapKitabı okudu
Bilgi ne garip bir şeydi. Şişede hapsedilmiş bir cin gibi yıllarca duruyor, senin gelip kapağını açacağın günü bekliyordu.
Sayfa 213Kitabı okudu
ABD neden Sovyetler Birliğinden daha hızlı büyüdü? Çünkü BİLGİ serbest dolaşıyordu. Peki ABD’liler Nijeryalılara ya da İranlılara göre neden daha sağlıklı, daha varlıklı ve daha mutlu? Tabii ki BİLGİNİN özgürlüğü sayesinde. Yani daha iyi bir dünya yaratmak istiyorsak, veriyi özgür kılmalıyız.
Sayfa 401 - KollektifKitabı okudu