Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsan yarınını bilebilir mi ki?
Sayfa 60 - Cem yayınevi II
Bir köle, efendisini sevip sevmediğini sahiden bilebilir mi? Çaresizlikten duyulan hislerin ne kadarı sahicidir?
Sayfa 93
Reklam
Lise ve üniversite döneminde çektiklerimi biliyor musun? Cehennemin alaycı şeytanları bile ağlardı halime. Bunu bilen var mı? Kim bilebilir ki? Ah, acıyla içim içimi yiyerek geçirdiğim o saatler!
Sayfa 84
önemli olan , bir durumu adlandırmak değil, onu görebilmek ve belli sınırlar içinde gösterebilmektir, sanat bunu yapar. trajiğin başka bir belirtisi, onun uyandırdığı kederdir. bu özel keder "nesnel" bir kederdir, seyircinin rastlantısal yaşantılarıyla ilgisi yoktur. Seyirciyi taze bir havayla dolduran bu keder, belli bir şeyden, belli bir şe için duyulan bir keder değildir, kavramlar, terimler içinde sınırlandırılamayan, dünyanın yapısıyla ilgili önlenmez ve kaçınılmaz birşeyi doğrudan doğruya kavramakla duyulan bir kederdir o. İnsan kendiyle kendisi olmayan şeyler arasında sınır çizerek, kendisinin olanı başkalarınkinden ayırmakla, kendi kendine sınır koymakla kendini bilebilir, kendi kendisi olabilir. bu sınır, insanın kendi kendisi olması, aşırılıklardan sakınması, orta yol hepsi apolloniğin kendisidir. Kişi yaşar, sanatçı yapıtlarıyla ölümsüz olur. çünkü varlığın görünür, dokunulur bir duruma gelmesi, sanat yapıtlarıyla, var olanın simgeleri olan sanat yapıtlarıyla olur. sanat insanı her türlü kadercilikten korur. Yaratıcı, var olanı konuşturmakla, ona aracılık etmekle, onu hem varlamış hem aşmış olur ama var olanı aşmak yaratıcının haddi mi? yaratıcıyla var olan arasında sürekli bir çatışma vardır. insanlar da yaşayabilmek için sanat yapıtları yaratmak zorundadırlar nietzsche için sanat, var olmanın baş koşuludur. istemeden işlenen ve cezasına katlanarak ödenen suç bir zafer olur.
İlahi! Sizi sizden başkası nasıl bilebilir? Kalpler sizi nasıl talep eder? Nasıl sana ulaşmak ve aşina olmayı umar? İlahi! Sizi sizden başkası nasıl bilebilir ki? Sizden başka bir şey var mı? Hayır, hayır, hayır!
Asıl ölümcül -ve öldürücü- olanın aşk mı, nefret mi olduğunu kim bilebilir?
Sayfa 215 - Can YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Erken karar verme hastalığı!
Köyün birinde yaşlı bir adam yaşarmış çok fakirmiş ama kralın bile Kıskandığı bir ata sahipmiş Kral bu at için ihtiyarı neredeyse hazinesinin tamamını teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış bu at bir at değil benim için bir dost İnsan dostunu satar mı demiş. Bir sabah kalkmışlar ki at yok köylü ihtiyarın başına toplanmış seni ihtiyar bunak bu
Sayfa 129Kitabı okudu
“Sadece sanıyorsun demek! Nişanlandığınızdan emin değilsin yani.” “Evet öyle, insan bunu o kadar kesin bilebilir mi?”
Bir insan gelecekten başka aynı zamanda bütün bir geçmişi ya da halihazırda yaşanan her şeyi bilebilir mi?
İnsan nasıl bilebilir arzunun kalpten gelip gelmediğini? Sevgiyi hiç mi hiç bilmeyen, sadece sadakatsizliğe ihtiyaç duyan kalpler de var.
Reklam
Büyük özlem üzerine
Ey ruhum, sana “bir zamanlar” ve “eskiden” dercesine “bugün” demeyi öğrettim ve bir de dansını tüm Burada, Şurada ve Oradakilerin üzerine etmeyi. Ey ruhum, seni tüm köşelerden kurtardım, tozu, örümcekleri, bulanık ışıkları üstünden aldım. Ey ruhum, seni küçük utançtan ve köşede kalmış erdemden temizledim ve güneşin gözleri önünde çıplak durmaya
“Kemikleri bir laboratuvara gönderip raporunu alana kadar bilemiyoruz. Eline bir kafatası aldığında bilebilir misin, Hristiyan mı yoksa Müslüman mı? Bütün o dökülen kanlar, ne için? Aptal savaşlar, aptal.”
Sayfa 241
Mobbing Bank Diyor ki;
İlim Bilgeliği Hikmetin bilgisi ilim ve irfana dönüşerek sır muhafızı dört büyük insanın sırları ile zırha büründü. İlim ile akan bilgi asil kanla buluşup bir bedende o gün bugündür bir başka türlü dolaşmaya başladı. İnsan ruhunun iki ışığı var; biri bilgelik diğeri delilik! Delirmeye gerek duymadı, yetti bilgelik. Sen kimsin ki şetan ile baş
Bir eve dışardan bakan içerde ne oluyor bilebilir mi ?
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.