Sezai Karakoç Okuma Etkinliği
22 Ocak "Uzatma dünya sürgünümü benim" diyen Sezai Karakoç'un 85. doğumgünü bu vesileyle Sezai Karakoç okumaya davet ediyorum sizi. Şair, yazar, düşünür, doğunun yedinci oğlu, mistik şiirin kıyas kabul etmez şairi, tevazu ve beyefendiliğin kalesi... Sezai Karakoç'a beslediğim muhabbeti nasıl anlatayım bilemiyorum. Sezai Karakoç yalnızca bir edebiyatçı değil, aynı zamanda donanımlı ve ufuk sahibi bir mütefekkirdir. Çoğu büyük insan gibi O'da yaşarken kıymeti anlanmama kaderiyle karşı karşıya ama zaman O'nun kıymetini ortaya çıkaracaktır. Etkinlik Karakoç'un doğumgünü olan 22 Ocak'ta başlayıp, 22 Şubat'a kadar bir ay sürecek. Kitap temini açısından şimdiden etkinliği oluşturmak istedim. Okuduğunuz kitaplar hakkında, önce kitabın ismini yazarak #26618429 bu iletinin altına da yorumunuzu yapabilirsiniz. Katılımcılar; 1- https://1000kitap.com/Elifyy 2- Salih 3- Yaren 4- Çağrı Islam 5- Meltek 6- Esther. Sema 7- Icetree 8- Katre-i Derya 9- Merve 10- Zeyneb Öztürk 11- L Büşra A. 12- Meryem Yılmaz 13- https://1000kitap.com/hayatguzelse 14- https://1000kitap.com/Nesrinay 15- Hatice Keskin 16- Hümeyra Eroğlu 17- Tahallî 18- Serife Kaba 19- Şaşkan# 20- https://1000kitap.com/Mcatli 21- https://1000kitap.com/Biname 22- Mutâlî’ 23- eylul demir 24- https://1000kitap.com/Dediki 25- Fırat İnan SARIÇİÇEK 26- Dünde yarını... 27- Mine 28- Ufuk ŞAHİN 29- İshak Kaya 30. Rahime 31- özlem Sezai Karakoç'un 59 kitabı var ben gerek okuduklarımdan gerekse araştırmalarımdan 25 kitap seçtim ama bu öneri sadece siz yine istediğiniz kitabını okuyabilirsiniz. Okuma Listesi; Fikir Kitapları 1- Diriliş Neslinin Amentüsü 2- Yitik Cennet 3- İslâmın Dirilişi 4- İslam 5- İnsanlığın Dirilişi 6- Ruhun Dirilişi 7- Diriliş Muştusu 8- Kıyamet Aşısı 9- İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü 10- Gündönümü 11- Unutuş ve Hatırlayış Şiir Kitapları; 1- Şiirler I - Monna Rosa 2- Şahdamar - Körfez - Sesler -Şiirler II 3- Hızırla Kırk Saat - Şiirler III 4- Taha'nın Kitabı - Gül Muştusu - Şiirler IV 5- Zamana Adanmış Sözler - Şiirler V 6- Ayinler / Çeşmeler - Şiirler VI 7- Leyla ile Mecnun - Şiirler VII 8- Ateş Dansı - Şiirler VIII 9- Alınyazısı Saati - Şiirler IX Hikayeleri; 1- Meydan Ortaya Çıktığında: Hikâyeler 1 2- Portreler - Hikayeler II Biyografileri; 1- Yunus Emre 2- Mehmed Akif 3- Mevlana
Etkinlik
1.109 Gösterim
Salih
Arkadaşlar etkinliğimiz bugün bitti, katılan herkese teşekkür ediyorum, hoşçakalın, Karakoç'la kalın
Salih bey Çağ ve İlham I-II-III serisi ile katılmak istiyorum bilginize..
Salih
Teşekkürler, sizi de ekliyorum :)
Salih
Açıkçası bu kadar katılım olacağını beklemiyordum. Daha ilk günden 23 kişi olduk çok teşekkür ederim. Etkinliğin başlamasına daha 5 gün var sayımız daha da fazla artar inşallah.
Gerçekten olması gereken müthiş bir etkinlik olmuş. Öncelikle çok teşekkürler böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için. Sezai Karakoç her kitabı okunması gereken, hayranlığımın günden güne arttığı devasa bir yazar. Bende 'İnsanlığın Dirilişi' kitabıyla katılmak istiyorum.
Salih
Çok teşekkürler, ekliyorum :)
Gün geçmiyordu ki nadide sitemizde bir etkinlik baş göstermesin :) Güzel etkinlik, keyifli okumalar.
Salih
teşekkürler, etkinlik iyidir :)
Bende katılmak istiyorum ama daha hangi kitabını okuyacağimi kararlaştirmadım.
Salih
Ben teşekkür ederim. Ben de 20 kitabını okudum ama yitik cenneti okumadım. Etkinlik kapsamında o kitabı okucam :)
Ben de şiir kitapları ile katılmak istiyorum.
Salih
ekliyorum hemen, teşekkürler :)