2021 35. kitabı
Çok fazla söze girmeden anlatayım. Necip Fazıl'ın şiirlerinden oluşan bir eserdir. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları! Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim; Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya; Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir uykuya, Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi... Keyifli okumalar diliyorum
ÇileNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 199125,1bin okunma
kitap yorumu
2021 24. kitabı
Selam arkadaşlar Bugün biraz Necip Fazıl Kısakürek'ten bahsetmek istiyorum.. Ahmet Necip Kısakürek olarak 26 Mayıs 1904'te İstanbul'da Maraşlı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.. Deniz
ÇileNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 199125,1bin okunma
20 Yıl Sonra Aynı Durak
2023 7. kitabı
İlk Okuma : Aralık 2005 İkinci Okuma: Aralık 2025
2016 79. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2016 13:15
**** Spoiler içermeyen ama çok da kişisel bir incelemedir :)**** Ömrüm boyunca elime Necip Fazıl Kısakürek kitabı almadım. Bazı şiirlerini ordan burdan ve dahası sosyal medyadan işitmiştim. Siyasi çizgi ve kişiliğinin çok sert noktaları olduğunu düşünüyordum ve mesafeli duruyordum. Açık konuşmak gerekirse bu kitap kütüphanemde süs biberi gibi duruyordu. Daha da kişisel bir şey söyleyecek olursam ''visal'' kelimesine karşı acayip bir zaafım var. Hani insanın bir kelimeye aşık olabileceği mantığı aklıma yatmış olsa. Ben bu kelimeye aşığım diyebilirdim. Neyse kitabı okurken bazı şiirlerde bu kelime geçtikçe, kalbim de gerçekten tarifini edemeyeceğim bir his belirdi. Bunca şiirin arasında bir tanesi mi manasız olmaz, bir tane '' bu şiir kötüymüş'' diyebileceğim şiir çıkmaz. Kelimeler ile oynamak veya kelime cambazlığı dedikleri bu olsa gerek. Bir de bir şey söyleyeceğim, içimde kalmasın. Herkesin kendi düşüncesidir lakin, bu kitaba 1 puanı reva gören zihniyet siyasi düşünüyor ve fesatlanıyordur. Gitsinler küçük iskender okusunlar onları o paklar çünkü...
Kullanmadan Önce Prospektüsü Okuyunuz *⁠.⁠✧
2025 35. kitabı
Sen nasıl bir kitaptın hadi onu da geçtim ihtiyacım olan anı nasıl anladın bir el gibi dört bir yanımı sardın?.. Bazı kitaplar hani durur rafınızda zaman kollar, bir fırsat bulsam da sol yanda yerimi
《 Ç İ L E 》
2026 17. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 21:43
Necip Fazıl Kısakürek’in Çile isimli eserini okurken, yazarın hayatından daha çok düşünce dünyasında şiirsel bakış ile geziyormuş gibi hissettim. Bu eser sadece bir şiir kitabı değil, yazarın
ÇileNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 202125,1bin okunma
2025 292. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2025 00:00
Çile
, Türk şair, yazar ve düşünür
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
'in ilk defa 1962 yılında yayımlanan ve şiirlerini topladığı kitabıdır Bu kitapta şairin bütün şiirlerinin bir arada toplanmış olması, Necip Fazıl’ın edebi kişiliğindeki değişimlerin ve şiir poetikasının (şiir anlayışının) görülmesini, fark edilmesini sağlar. Necip Fazıl Kısakürek, eserinde şiirlerini konularına göre sıralamıştır.
ÇileNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 199525,1bin okunma
2026 65. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2026 22:43
" Bir şiire baktığımız zaman onun iskeletini görmemeliyiz.Görmemeliyiz ki ,gözlerine, dudaklarına,belinin inceliğine ve bacaklarına ve bütün bunların bir arada düğüm halindeki toplu endamına hayran olabilelim. " Ne güzel demiş. İki dize ile anlattığı bir sürü mana. İnsanın varoluş amacını, ruhunu keşfetmeye çalışmasını ve sürecini, gerçeği bulmaya çalışmasını , yalnızlığı ve hayatta anlam arayışını çok güzel dizelerle ve dörtlüklerle ifade etmiş Necip Fazıl. Akıl ve iman arasında yaşadığı ruh halini güçlü bir dille anlatmış. Sadece bir şiir kitabı demek haksızlık olur, kendi fikir dünyasını ince ince işlemiş.
ÇileNecip Fazıl Kısakürek · 199425,1bin okunma
ÇİLEMİZ
2024 41. kitabı
O kadar anlamlı ve güzeldi ki daha önce neden okumadım diye çok pişman oldum. Çile'ye bir şiir kitabı deyip geçmek haksızlık olur. Aynı zamanda hayatımıza şuur katan bir eser çünkü. Her dizesi ayrı bir mana taşıyor. Başucu kitabı olabilecek bir eser. Sıklıkla sayfaları aralanmalı. Eser, insanın varlığının başlangıcı saydığı doğumundan, yok olduğunu sandığı ölümüne kadar ki yaşamında, eski şiirleri ve yeni şiirlerinin derlenmesinden oluşuyor. Okuyunca bir tanıdıkla, kapanmayan yaralarınızla karşılaşıyorsunuz ve başlıyorsunuz kıvranmaya. Bu çileye hepimiz mahkumuz aslında.
Kitap İncelemesi
2025 33. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 10:40
Bu güzelim kitaba inceleme yazmak benim ne haddime… Kelimelerin efendisi, dizelerin üstadı söz söylememiş sanki inci dizmiş satırlara. Dünya, alem, insan, ruh… bütün konuşarın en güzel sözlerini o söylemiş.

Necip Fazıl KısakürekYazar · 157 kitap
Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, (d. 26 Mayıs 1904, İstanbul - ö. 25 Mayıs 1983, İstanbul) Türk ve İslamcı şair, yazar ve fikir adamıdır. Necip Fazıl, 21 yaşında yayımladığı Örümcek Ağı adlı şiir kitabının ardından, 24 yaşındayken yayımladığı Kaldırımlar adlı şiir kitabıyla tanınmıştır.[2] 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve meşhur Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşamış ve bu değişimi kendisi "...içimi öylesine bir sosyal mücadele ve cemiyeti yorma hamlesi kapladı ki, artık çalışamaz oldum." şeklinde tanımlar. Bu tarihten sonra Türkiye'nin bir çok şehrinde konferanslar düzenlemiş, düzenlemiş olduğu konferanslarda ki sözlerinden dolayı hakkında dâvâlar açılmış ve bu dâvâlar neticesinde öncülük ettiği Büyük Doğu Hareketi'ne dair yayın yapan Büyük Doğu Dergisi yayın hayatı boyunca 16 kez kapatılmış, Necip Fazıl'ın eserleri toplanmış ve basımı yasaklanmıştır.